Παρέμβαση Αργ. Ντινόπουλου για τις εκλογές στην ΚΕΔΕ ζητούν 5 δήμαρχοι
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Παρέμβαση Αργ. Ντινόπουλου για τις εκλογές στην ΚΕΔΕ ζητούν 5 δήμαρχοι

Να εφαρμοσθεί το σχετικό άρθρο Προεδρικού Διατάγματος για τις εκλογές στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), σύμφωνα με το οποίο η Γενική Συνέλευση της Ένωσης εκλέγει το Διοικητικό της Συμβούλιο το αργότερο έως την 15η Οκτωβρίου ζητούν από τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, πέντε δήμαρχοι της χώρας.

Οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπράκης, Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, Πύλου-Νέστορος, Δημήτριος Καφαντάρης, Λαγκαδά, Ιωάννης Καραγιάννης και Μουζακίου, Γεώργιος Κωτσός, απέστειλαν, την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου την ακόλουθη επιστολή, ζητώντας να εφαρμοσθεί το άρθρο 30 του Προεδρικού Διατάγματος 75/2011.

Προς:
α) Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αργύρη Ντινόπουλο,
Κοινοποίηση:
β) Πρόεδρο ΚΕ∆Ε, κ. Κωνσταντίνο Ασκούνη
γ) ∆ήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη
δ) Προέδρους Κομμάτων

Η εκλογή των οργάνων της Κεντρικής Ένωσης ∆ήμων Ελλάδος (ΚΕ∆Ε) έχει ιδιαίτερη θεσμική και πολιτική αξία και πραγματοποιείται σε μία περίοδο που η Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει ένα κρίσιμο κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο. Όπως όλοι γνωρίζουν, η εκλογική διαδικασία πραγματοποιείται βάση συγκεκριμένης νομοθεσίας, καθώς και σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Άρθρο 30 του Προεδρικού ∆ιατάγματος 75/2011 η Γενική Συνέλευση της ΚΕ∆Ε εκλέγει το ∆ιοικητικό της Συμβούλιο, το αργότερο έως τη 15η Οκτωβρίου και συγκαλείται για τον σκοπό αυτό από τον δήμαρχο Αθηναίων (ή αν κωλύεται από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης). Η δε πρόσκληση αυτή κοινοποιείται από τις υπηρεσίες της ΚΕ∆Ε σε όλους τους ∆ήμους και τις Περιφερειακές Ενώσεις ∆ήμων (ΠΕ∆) όλης της χώρας.

Αυτή η διαδικασία είναι ξεκάθαρη, σαφής, συγκεκριμένη και γνωστή στους αρμόδιους κατά τον νόμο κ.κ. δημάρχους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης από τις 7 Αυγούστου 2014. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης της ρητής αυτής διαδικασίας και απόπειρα μετακύλισης του χρόνου των εκλογών για μετά τη 15η Οκτωβρίου, είναι είτε δείγμα παντελούς ανικανότητας και αδιαφορίας, είτε ενσυνείδητη προσπάθεια καθυστέρησης των εκλογών με πολιτικό και εκλογικό δόλο.

Ως άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που σεβόμαστε τους θεσμούς, τους νόμους αλλά το κυριότερο το κύρος της ΚΕ∆Ε αλλά και όλων των συναδέλφων, εκτιμούμε ότι αποτελεί ενσυνείδητη και σχεδιασμένη πράξη προσωπικού και εκλογικού σχεδιασμού του κ. Καμίνη.

Ανεξάρτητα από τις διαφορετικές πολιτικές, εκλογικές ή αυτοδιοικητικές απόψεις ή φιλοδοξίες, είναι απαράδεκτο και τουλάχιστον επικίνδυνο να παραβιάζουμε τους νόμους και να παίζουμε με τους θεσμούς μόνο και μόνο επειδή έτσι εκτιμούμε ότι μπορούμε να έχουμε καλύτερη τύχη στις εκλογικές διαδικασίες. Ακόμα περισσότερο δε, όταν ο νυν δήμαρχος Αθηναίων έχει την ιδιότητα του καθηγητή Συνταγματικού ∆ικαίου έχοντας διατελέσει κατά το παρελθόν Συνήγορος του Πολίτη. Έστω την τελευταία στιγμή, τον καλούμε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να σεβαστεί τον θεσμικό του ρόλο και να εκκινήσει άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΚΕ∆Ε έως τις 15/10, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Λαμπάκης Ευάγγελος, ∆ήμαρχος Αλεξανδρούπολης
Πατούλης Γιώργος, ∆ήμαρχος Αμαρουσίου
Καφαντάρης ∆ημήτριος, ∆ήμαρχος Πύλου-Νέστορος
Καραγιάννης Ιωάννης, ∆ήμαρχος Λαγκαδά
Κωτσός Γεώργιος, ∆ήμαρχος Μουζακίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet