Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο «Αμαλία Φλέμιγκ»
Αυτοδιοίκηση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο «Αμαλία Φλέμιγκ»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται την Παρασκευή 18 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι στην πύλη της «Πτέρυγας Μπόμπολα» του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ».

Το Σωματείο Εργαζομένων «Αμαλία Φλέμιγκ» εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με προσπάθεια της διοίκησης του Νοσοκομείου να πάρει από το Νοσοκομείο μηχάνημα οστικής πυκνότητας, που έλαβε χώρα την Πέμπτη 17 Ιουλίου και καλεί όλους στη συγκέντρωση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Α. ΦΛΕΜΙΓΚ. ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ!!

Επιμένει και χρησιμοποιεί πλέον όλα τα μέσα η διοίκηση του Νοσοκομείου, σε συνεργασία με την Υ.ΠΕ και το υπουργείο, προκειμένου να ολοκληρώσει την αρπαγή του μηχανήματος οστικής πυκνότητας από το Νοσοκομείο.

Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, πέρα από κάθε λογική, η διοίκηση, αντί να εγκαταστήσει το μηχάνημα που κάνει την βασική εξέταση της οστεοπόρωσης στην Πτέρυγα Τσαγγάρη του Αμαλία Φλέμιγκ, στο οποίο άλλωστε ανήκει και διαθέτει το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, σκόπιμα εδώ και ένα περίπου χρόνο το κρατάει κλειστό και παροπλισμένο. Τώρα, με πρόσχημα τη μεταφορά του στο «Αγία Όλγα», τάχα για να αξιοποιηθεί, σκοπεύει να το αρπάξει από το «Αμαλία Φλέμιγκ» και να στερήσει έτσι οριστικά από τον λαό της περιοχής τις υπηρεσίες του εργαστηρίου (εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι κάτοικοι μόνο των γειτονικών Δήμων). Τελικός σκοπός η αποψίλωση του Νοσοκομείου από κάθε υπηρεσία περίθαλψης που παρέχει, με σκοπό το οριστικό κλείσιμό του. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση άλλωστε είναι και τα «σχέδια» που κάθε τόσο έρχονται στο φως και μιλούν άλλωστε για μεταφορά ολόκληρου του Χειρουργικού Τομέα και πρόσφατα των ενδοσκοπίων (με τα οποία γίνονται κολονοσκοπήσεις -γαστροσκοπήσεις) στο «Σισμανόγλειο»!

Σήμερα για τρίτη συνεχη φορά επιδίωξαν να αποξηλώσουν και να πάρουν το μηχάνημα από την Πτ. Μπόμπολα, εντείνοντας μάλιστα την πίεση, καθώς φαίνεται ότι τα περιθώριά (τους) στενεύουν, όσο η υπόθεση παίρνει έκταση και γίνεται υπόθεση όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και του κόσμου που στηρίζει το Νοσοκομείο του.

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι και σήμερα από το πρωί ήταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι, αλληλέγγυοι πολίτες και συλλογικότητες, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων («Λαϊκή Συσπείρωση», «Πεντέλη εν δράσει», ο δήμαρχος Πεντέλης), νομαρχιακοί σύμβουλοι, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καφαντάρη, επιτροπές κατοίκων και εκπρόσωποι- μέλη κομμάτων και παρατάξεων από την περιοχή και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην αρπαγή της περιουσίας του Νοσοκομείου, η διοίκηση δεν δίστασε να καλέσει την αστυνομία, προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία παράδοσης. Τελικά μετά τη σθεναρή αντίσταση και την έντονη διαμαρτυρία των συγκεντρωμένων, η αστυνομία αποχώρησε, ενώ, κατά πληροφορίες, συννενοήθηκαν να έρθουν με ισχυρότερη αστυνομική παρουσία (Δηλαδή θα φέρουν ΜΑΤ;;;) ώστε να φορτώσουν με συνοπτικές διαδικασίες το μηχάνημα.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,

ΚΑΛΕΙ την ΠΟΕΔΗΝ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΚΑΘΕ ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ,

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12μ. ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ «ΜΠΟΜΠΟΛΑ» ΤΟΥ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ.
(Λ. Πηγής και Ζαΐμη, Μελίσσια – Δίπλα από το πρώην «ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ»)
ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ!
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ !

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet