Συγκροτήθηκε σε Σώμα το Δ.Σ. του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Αυτοδιοίκηση

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το Δ.Σ. του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων

Αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν σε γενική συνέλευση του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017.

Με την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών η επικεφαλής του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, ευχήθηκε στο νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο «καλή δύναμη, πίστη και πάνω απ΄ όλα θέληση για την πραγμάτωση οραματικών στόχων με επίκεντρο τον Άνθρωπο, την Κοινωνία, τις Επιστήμες και τον Πολιτισμό».

Παρουσία των ιδρυτικών μελών του Ομίλου πραγματοποιήθηκαν οι διαδικασίες εκλογής του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου και των δύο αναπληρωματικών μελών, της ελεγκτικής επιτροπής, καθώς και η ανάδειξη των επιτροπών – ομάδων εργασίας που, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «ως στυλοβάτες της διοίκησης θα επιτελέσουν πρωταγωνιστικό ρόλο». Η κα Πατούλη πρότεινε τη θέσπιση επιτροπών και τους επικεφαλής τους, με τη σύμφωνη γνώμη της γενικής συνέλευσης, οι οποίοι, όπως ενημερώνει ο Όμιλος, θα παρουσιάσουν το επόμενο διάστημα στο Διοικητικό Συμβούλιο τις προτάσεις τους για την υλοποίηση και διευθέτηση κοινών στρατηγικών με έμφαση τους σκοπούς που υπηρετεί ο Όμιλος. Συγκεκριμένα προτάθηκαν οι επιτροπές:

 • Παιδείας και Εκπαιδευτικής Πολιτικής: Κορνιωτάκη Βιολέτα, Δήμητρα Γιαννουλοπούλου.
 • Πολιτιστικού Σχεδιασμού & Καλλιτεχνικών Θεαμάτων: Χλωρού Εύη.
 • Επιστημονικού & Αναπτυξιακού Έργου: Ματζαβέλα Βασιλική, Γιώργος Κορμάς.
 • Προαγωγής Υγείας – Εθελοντισμού & Ανθρωπιστικής Βοήθειας: Κώστας Νταλούκας, Αλέξης Γιατζίδης.
 • Δημοσίων – Διεθνών Σχέσεων & Επικοινωνίας: Νίκος Παπαδάκης.
 • Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Καινοτομίας: Καβαδούρου-Κωνσταντοπούλου Μαρία, Κατερίνα Δούμα.
 • Νεολαίας & Άθλησης: Αλίνα Μώκου, Μαίρη Χέλμη.
 • Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης: Λένα Μάλλα, Μαρία Αϊδίνη.
 • Χορηγιών: Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Η κα Πατούλη αναφέρθηκε στις προοπτικές του Ομίλου και, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «στο πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης που αντιπροσωπεύει τη νέα φιλοσοφία αρχών και θέσεων που υιοθετεί η διοίκηση». Συγκεκριμένα, τόνισε:

«Είμαστε μια οικογένεια ανθρώπων, εκπροσωπώντας ο καθένας τον τομέα δραστηριοποίησης και ενασχόλησής του, έχοντας ως όχημα την ειλικρινή μας προσφορά στα δρώμενα των τοπικών κοινωνιών. Υπηρετούμε τις αρχές και τις αξίες της UNESCO, δημιουργώντας νέες προοπτικές ανάπτυξης στο πολιτιστικό, κοινωνικό και επιστημονικό γίγνεσθαι. Η δημιουργία ως έννοια αντανακλά τα πηγαία χαρακτηριστικά της δικής μας προσπάθειας. Μιας προσπάθειας που δεν γεννήθηκε για να περιχαρακωθεί στα στενά πλαίσια μιας τυπικής συλλογικής δράσης, αλλά για να ανοίξει τα φτερά της αγκαλιάζοντας ευρύτερα κάθε έκφραση Ανθρωπισμού και Πολιτισμού, χωρίς ταμπέλες, διακρίσεις και αποκλεισμούς. Είμαστε εκφραστές της ίδιας της κοινωνίας, σεβόμενοι κάθε αρχή που διέπει τα ανθρώπινα δικαιώματα, ευελπιστώντας να συμβάλλουμε από την πλευρά μας στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και ανάπτυξης.

»Ο Όμιλός μας κάνει το δικό του ξεκίνημα στα Βόρεια Προάστια δίνοντας το στίγμα του μέσα από τις οραματικές του ιδέες, τις πρωτοποριακές του συνεργασίες και τις ανθρωπιστικές του δράσεις και πρωτοβουλίες. Το επόμενο διάστημα φιλοδοξούμε να υλοποιήσουμε ένα οργανωμένο πλαίσιο στρατηγικών ενεργειών που θα ενώσουν την Παιδεία, τις Επιστήμες, τον Ανθρωπισμό και τον Πολιτισμό σε μια κοινή σφαίρα δημιουργικής λογικής. Πάμε μπροστά όλοι μαζί για τις Πόλεις και τον Πολιτισμό μας».

Στο πλαίσιο αυτό η επικεφαλής του Ομίλου πρότεινε προς τους συμμετέχοντες στη γενική συνέλευση κάποια σημαίνοντα πρόσωπα, εξαιτίας της δραστηριοποίησής τους, ως επίτιμα μέλη του Ομίλου Βορείων Προαστίων. Τα πρόσωπα αυτά αναμένεται να εγκριθούν από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα πρότεινε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, τον πρόεδρο της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, Κωνσταντίνο Νταλούκα, και τον γνωστό παρουσιαστή Νίκο Παπαδάκη.

Το νεοεκλεγέν επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου συστάθηκε σε Σώμα τη Δευτέρα 3 Ιουλίου και μετά την ανάθεση αρμοδιοτήτων έχει ως εξής:

 • Πρόεδρος: Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη
 • Αντιπρόεδρος: Μάρκος Μιχελάκης
 • Γενικός γραμματέας: Αναστασία Χρόνη
 • Ταμίας: Ανδρέας Μανίκας
 • Μέλος επί των Δημοσίων Σχέσεων: Αναστασία Μαρμαγγιόλη
 • Μέλος επί του Ανθρωπισμού και του Πολιτισμού: Μαρία Αραμπατζή
 • Μέλος επί της Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Αθανάσιος Κίκος
 • Αναπληρωματικά Μέλη: Μαίρη Χέλμη, Έλενα Μάλλα.

Ο Όμιλος για την Unesco Βορείων Προαστίων έχει έδρα τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν αποστέλλοντας μήνυμα στο e-mail: [email protected].

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet