ΔΑΣ ΟΤΑ: Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν την πολιτική της κυβέρνησης και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί
amna.gr
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΔΑΣ ΟΤΑ: Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν την πολιτική της κυβέρνησης και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί

Για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση και ο υπουργός εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος αξιοποιούν την πανδημία ως ευκαιρία για να προχωρήσουν σε αντεργατικές ανατροπές στους Δήμους, όπως αναφέρει η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Η Συσπείρωση σημειώνει ότι σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός:

  • Αυξάνεται ο αριθμός των ωραρίων που θα εργάζονται οι εργαζόμενοι στους Δήμους, πέραν των ήδη διαθέσιμων, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να διευρύνεται το ωράριο εργασίας των υπηρεσιών.
  • Αυξάνεται άνευ ορίων η τηλεργασία.
  • Υπονομεύεται η χορήγηση της ειδικής άδειας για τους γονείς, καθώς θα χορηγείτε μόνο αφού εξαντληθούν όλες οι άλλες δυνατότητες για να εργαστούν.
  • Παράλληλα το υπουργείο φρόντισε και με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, νύχτα και σαν το κλέφτη, να φέρει την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης η ΔΑΣ ΟΤΑ τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα πως αξιοποιήθηκαν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και οι εγκύκλιοι του υπουργείου για το χτύπημα των δικαιωμάτων μας. Γνωρίζουμε ότι η επίθεση της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν την πολιτική της κυβέρνησης και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία του κλάδου να καταδικάσουν και τις πρακτικές της κυβέρνησης και τη πολιτική της, παράλληλα να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα».   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet