Διαδικτυακή εκδήλωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ για διαχείριση απορριμμάτων και νομοθετικό πλαίσιο κυβέρνησης για τους ΟΤΑ στις 10/1
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Διαδικτυακή εκδήλωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ για διαχείριση απορριμμάτων και νομοθετικό πλαίσιο κυβέρνησης για τους ΟΤΑ στις 10/1

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ προσκαλεί το κοινό στη διαδικτυακή θεματική εκδήλωση-ημερίδα που διοργανώνει την Κυριακή 10/1/2021 στις 10 το πρωί με θέμα τη «Διαχείριση των απορριμμάτων, το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης για τους ΟΤΑ εν’ μέσω πανδημίας και τα καθήκοντα μας απέναντι σε αυτή την επίθεση».

Ειδικότερα, η ΔΑΣ-ΟΤΑ αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την πανδημία και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Eυρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών, προχωρά στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση στο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Με καταστροφικές συνέπειες στη δημόσια υγεία, στο περιβάλλον, στο λαϊκό εισόδημα αλλά και στις εργασιακές σχέσεις.

Παράλληλα, ψηφίσθηκε μια σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν στο σύνολο των εργαζομένων στους Δήμους, όπως για παράδειγμα η τηλεργασία, οι αναπτυξιακοί οργανισμοί κ.λπ.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση η ΔΑΣ-ΟΤΑ θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να μείνουν απλοί θεατές, αλλά θα πρέπει να κουβεντιάσουν και να οργανώσουν την αντεπίθεση τους.

Την συζήτηση θα ανοίξει ο Βασίλης Πετρόπουλος, επικεφαλής της ΔΑΣ-ΟΤΑ και γενικός γραμματέας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις προέδρων και εκπροσώπων πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων από Δήμους όλης της χώρας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet