Επίσημη έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ομίλου για την UNESCO Β.Π.
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Επίσημη έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ομίλου για την UNESCO Β.Π.

Με την τέλεση του αγιασμού, παρουσία της προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη, εκπαιδευτικών, μαθητών του Κέντρου και συνεργατών, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας, σηματοδοτήθηκε η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Ομίλου για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, για την εκπαιδευτική περίοδο 2020-2021. Τα μαθήματα του ΚΔΑΠ διεξάγονται κατά τις απογευματινές ώρες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κτήριο που στεγάζει τα γραφεία του Ομίλου (Λεωφ. Κηφισιάς 100 και Μαραθωνοδρόμου 83).

Το πρότυπο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Ομίλου για την UNESCO Βόρειων Προαστίων σκοπό έχει να προάγει τον πολιτισμό, τις τέχνες, τις επιστήμες μέσα από έναν διαδραστικό τρόπο, με έμφαση στο θεατρικό παιχνίδι, στα μουσικά δρώμενα αλλά και στη ζωγραφική. Στο ΚΔΑΠ του Ομίλου τα παιδιά θα αγαπήσουν, επίσης, τη φιλοσοφία, την ελληνική γλώσσα, την ιστορία, τη φυσική και τα μαθηματικά.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΔΑΠ δίνει έμφαση και σε σύγχρονα κοινωνικά φαινόμενα που καλούνται να διαχειριστούν οι μαθητές και η οικογένειά τους όπως είναι ο σχολικός εκφοβισμός, οι κίνδυνοι κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο και η κατάχρησή του (διαδικτυακά παιχνίδια και κοινωνικά δίκτυα), όπως, επίσης, στη γνωριμία με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που αποτελούν και το πλαίσιο δράσης για τις επόμενες γενεές. Τα τμήματα υποστηρίζονται από παιδοψυχολόγους, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνονται και συναντήσεις γονέων.

Οι εκπαιδευτικοί κύκλοι των προγραμμάτων του Κέντρου υλοποιούνται με την επιστημονική επιμέλεια ακαδημαϊκών και συνεργατών τους. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος για την UNESCO Βόρειων Προαστίων για τις ανάγκες λειτουργίας του ΚΔΑΠ συνεργάζεται με τους εξής φορείς:

  • Εργαστήριο Πειραματικής Ψυχολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
  • Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ.
  • Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας ΕΚΠΑ.
  • Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.
  • Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών STEM Education.

Με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, η κ. Πατούλη-Σταυράκη, ανέφερε:

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση υποδεχόμαστε από σήμερα τα παιδιά μας σε αυτόν τον ειδικά διαμορφωμένο, φιλόξενο χώρο, προσφέροντάς τους ένα μεγάλο “παράθυρο” στη γνώση, στον πειραματισμό, στην εμπειρία σε τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που ορίζει η Πολιτεία για την πανδημία. Ως Όμιλος, έχοντας εξασφαλίσει τη συνεργασία με το μεγαλύτερο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας και άλλους κορυφαίους επιστημονικούς εκπαιδευτικούς φορείς, έμπειρους και καταξιωμένους δασκάλους, μέσα από τα προγράμματα του ΚΔΑΠ, προσφέρουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να εκφραστούν, να πειραματιστούν, να αγαπήσουν τη μάθηση. Τους προσφέρουμε το πλαίσιο για να χτίσουν την αυτοπεποίθησή τους, να αναπτύξουν πολύπλευρα την προσωπικότητά τους και να κατακτήσουν το μέλλον. Το δικαίωμα κάθε παιδιού στη γνώση είναι αναφαίρετο και το υπερασπίζουμε συμβάλλοντας στη διάπλαση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων και υπεύθυνων πολιτών».

Τον αγιασμό τέλεσαν ο προϊστάμενος Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου, πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Χρήστος Μαρούδας, και ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης πατέρας Σεραφείμ Κονίδης. Παρών στον αγιασμό ήταν και ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αμαρουσίου «Άγιος Ιωάννης», Βαγγέλης Ρωμανός.

Οι εγγραφές βρίσκονται σε εξέλιξη. Για πληροφορίες όσον αφορά στα εκπαιδευτικά προγράμματα και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Όμιλο Βορείων Προαστίων στους τηλ. αριθμούς 210 6140823 & 210 6142169 ή μέσω email στο [email protected].

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet