Η ΕΝΔΑ καταδικάζει την εισβολή «Ρουβίκωνα» στο δημαρχείο Λυκόβρυσης-Πεύκης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Η ΕΝΔΑ καταδικάζει την εισβολή «Ρουβίκωνα» στο δημαρχείο Λυκόβρυσης-Πεύκης

Με αφορμή την «απαράδεκτη και με χαρακτηριστικά τραμπουκισμού», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στο γραφείο του δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, η Ένωση Δημάρχων Αττικής (ΕΝΔΑ) καταδικάζει, «με αγανάκτηση και με τον πλέον απόλυτο τρόπο την αυταρχική και συγχρόνως εγκληματική αυτή ενέργεια».

Ειδικότερα, η ΕΝΔΑ σημειώνει ότι «έκνομες και σαφώς προσδιορισμένες άδικες πράξεις, που στο όνομα δήθεν της αλληλεγγύης αδικημένων πολιτών πλήττουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, κινούνται στο πλαίσιο του ποινικού νόμου και είναι καταδικαστέες»

Συνεχίζοντας, η Ένωση αναφέρει πως «παρά τη γραφικότητα τους είναι επικίνδυνες, στο βαθμό που μένουν ατιμώρητες, αφού ενθαρρύνουν φαινόμενα αυτοδικίας και αυθαιρεσίας και συνακόλουθα πλήττουν την τιμή, την υπόληψη, την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα συμπολιτών μας (αιρετών και μη)».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «η ΕΝΔΑ συμπαρίσταται και στηρίζει με κάθε νόμιμο μέσο, την όλη αντιμετώπιση και ασφαλώς την δήλωση του δημάρχου ότι “δεν πτοείται και δεν εκφοβίζεται”, προτρέποντας τους συναδέλφους, να εξακολουθούν να υπηρετούν τους δημότες τους ανεπηρέαστοι από τέτοιους είδους τραμπουκισμούς. Άλλωστε σε αυτούς που τους εξέλεξαν λογοδοτούν καθημερινά και μόνο».

Παράλληλα η Ένωση ζητά από την Πολιτεία «να αναλάβει τις ευθύνες της και άμεσα να πατάξει και να εξουδετερώσει τέτοιου είδους φασιστικά φαινόμενα, προστατεύοντας τους δημοκρατικά εκλεγμένους αιρετούς και τους πολίτες γενικότερα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet