Μ. Σταυράκη: Οφείλουμε να τιμούμε όσα ενωμένοι έχουμε πετύχει
Σύνδεσμοι-Φορείς

Μ. Σταυράκη: Οφείλουμε να τιμούμε όσα ενωμένοι έχουμε πετύχει

Η πρόεδρος του Δικτύου για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών SDG 17 Greece και του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Σταυράκη απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα για την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

«Φέτος συμπληρώνονται 47 χρόνια από την 24η Ιουλίου 1974, όταν η καταρρέουσα χούντα των Αθηνών κάλεσε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να αναλάβει την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αποκαθιστώντας το πολίτευμα της Δημοκρατίας στη γενέτειρά του. Με τη Μεταπολίτευση άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην εθνική και πολιτική ιστορία της πατρίδας μας, με την πολιτική σταθερότητα, την ευρωπαϊκή ένταξη, την εμφάνιση κοινωνικών και εργατικών κινημάτων, τη στήριξη της οικονομίας να αποτελούν κάποιους από τους κύριους σταθμούς της περιόδου που ολοκληρώθηκε με την πολιτική κρίση του 1989.

»Έχουμε εισέλθει πλέον στην τέταρτη δεκαετία μετά τη Μεταπολίτευση και βρισκόμαστε μπροστά σε πολιτικές και κοινωνικές προκλήσεις που επιβάλλουν την εθνική μας εγρήγορση και ενότητα. Η φετινή Ημέρα της Δημοκρατίας συμπίπτει με δύο ακόμα σημαντικές επετείους: τη συμπλήρωση δύο αιώνων από την απελευθέρωση του Έθνους και 40 χρόνων ευρωπαϊκής πορείας και συμπόρευσης. Ορόσημα που σηματοδοτούν την ελεύθερη, ανεξάρτητη δημοκρατική προοπτική του Έθνους μας, μια προοπτική που κατακτήθηκε με ηρωικούς αγώνες και αιματηρές θυσίες.

»Οφείλουμε να τιμούμε όσα ενωμένοι έχουμε πετύχει, να μην ξεχνούμε τις σκοτεινές μέρες που μας δίχασαν και μας απομάκρυναν από τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και μαζί να θυμόμαστε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και οφείλουμε να επαγρυπνούμε. Με οδηγό τη γνώση και ερμηνεία της ιστορίας, είναι καιρός να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις με τόλμη, ενότητα, υπευθυνότητα, σεβασμό στις δημοκρατικές αξίες και προσήλωση σε στόχους που θα μας πηγαίνουν μόνο μπροστά ως Έθνος και και ως κοινωνία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet