Ξεκίνησαν από τον Δήμο Μαραθώνα οι δράσεις Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης του ΣΠΑΠ για το 2020
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ξεκίνησαν από τον Δήμο Μαραθώνα οι δράσεις Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης του ΣΠΑΠ για το 2020

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) ξεκίνησε με επιτυχία το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του 2020. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε θέματα κυκλικής οικονομίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Το ξεκίνημα έγινε από τον Δήμο Μαραθώνα, με δράση προβολής ταινίας-ντοκιμαντέρ στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης, ενώ σύντομα θα πραγματοποιηθούν ανάλογες δράσεις και σε άλλους Δήμους – μέλη του Συνδέσμου.

Το θέμα της ταινίας-ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε φέρει τον τίτλο «PlasticFreeArchipelago (Ένα Αρχιπέλαγος Χωρίς Πλαστικά)», έχει την υπογραφή του δημοσιογράφου και παραγωγού ντοκιμαντέρ Σωτήρη Δανέζη και γυρίστηκε σε νησιά των Κυκλάδων (Δονούσα, Σίκινο κ.α.), στον Αργοσαρωνικό, αλλά και σε Πάτρα και Αθήνα, με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος  Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη. Η ταινία αφορά στη ρύπανση που προκαλούν τα πλαστικά μίας χρήσης στις ελληνικές θάλασσες και στις παραλίες, καθώς και στις προσπάθειες για τη σταδιακή κατάργησή τους.

Στη συγκεκριμένη δράση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, ο αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου Αμαρουσίου, Στέφανος Τσιπουράκης, ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου Μαραθώνα, Χρήστος Στάμος, ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα και μέλος Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Γιώργος Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα και μέλος Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Βαγγέλης Κυππαρίσης, ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα Αργύρης Λάσκος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ, Μανώλης Γεωργάτος, ο αντιδήμαρχος Πεύκης και μέλος Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Παναγιώτης Ιωάννου, ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΠ Γιάννης Μπούσουλας, ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Στέλιος Γεραμάνης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης, Κώστας Κουλούκουζας, ο δημοσιογράφος και παραγωγός ντοκιμαντέρ Σωτήρης Δανέζης, η κ. Αγγελική Κοσμοπούλου, εκτελεστική διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, ο κ. Γιάννης Κοντογεώργος, υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του  Δήμου Μαραθώνα, οι τοπικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης Γιάννης Κυριακού και Βασίλης Αχλάδης.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ δήλωσε σχετικά με τη δράση:

«Εγκαινιάζουμε σήμερα μία νέα σειρά δράσεων στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει ο ΣΠΑΠ για την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς και των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης, μέσα από βιωματικές και διαδραστικές δραστηριότητες. Με τη σημερινή δράση δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των παιδιών και των πολιτών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας.

»Η πρόσφατη ψήφιση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου, καθώς και η εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη σταδιακή κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης, μας αφορά και εμείς στον ΣΠΑΠ οφείλουμε να είμαστε πρωτοπόροι στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας.

»Η ταινία που προβλήθηκε σήμερα, η οποία φέρει την υπογραφή του δημοσιογράφου και παραγωγού ντοκιμαντέρ Σωτήρη Δανέζη, είναι εξαιρετικά απλή και κατανοητή, κάτι  το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τους θεατές κυρίως των νεοτέρων ηλικιών, προκειμένου να μένει αμείωτο το ενδιαφέρον τους παρακολουθώντας την. Επίσης είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι περνά, με πολύ ιδιαίτερο και συγκινητικό τρόπο, το μήνυμα για την ανάγκη που υπάρχει να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας.

»Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, αλλά κυρίως παιδιά, συμμετέχουν με μεγάλο ενθουσιασμό στις περιβαλλοντικές δράσεις που διοργανώνουμε. Το περιβάλλον είναι η ζωή μας και έχουμε καθήκον να το προστατεύουμε και να το παραδώσουμε ακόμα καλύτερο στη νέα γενιά.

»Θα ακολουθήσει μία σειρά δράσεων και σε άλλους Δήμους – μέλη του Συνδέσμου.

»Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον δήμαρχο του Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα και τον πρόεδρο της ΚΕΔΜΑ Μανώλη Γεωργάτο για την εξαιρετική φιλοξενία και την παραχώρηση του χώρου του Αθλητικού και Πολιτιστικού Πάρκου Νέας Μάκρης, καθώς και να συγχαρώ τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Σωτήρη Δανέζη και την Αγγελική Κοσμοπούλου, εκτελεστική διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κ. Λασκαρίδη, για τη συνεργασία, με αποτέλεσμα αυτή την εξαιρετική ταινία-ντοκιμαντέρ.

»Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές και εργαζομένους του ΣΠΑΠ για την προσπάθεια της τήρησης των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων ασφαλείας για θεατές και συμμετέχοντες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet