Ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» συμμετέχει σε συζήτηση για τις κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών ενάντια στο εργασιακό ν/σ της Ν.Δ.
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» συμμετέχει σε συζήτηση για τις κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών ενάντια στο εργασιακό ν/σ της Ν.Δ.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. (ΣΕΠΕ) «Γ. Σεφέρης» ενημερώνει το κοινό ότι θα συμμετάσχει τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, στις 8μ.μ., στην πλατεία Μητροπόλεως, στη συζήτηση Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, με αντικείμενο τις κινητοποιήσεις των τελευταίων δύο μηνών ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Παράλληλα, το Δ.Σ. καλεί τα συνδικάτα και τα σωματεία να συμμετάσχουν στην προαναφερόμενη συζήτηση.

Ειδικότερα, η διοίκηση του Συλλόγου σημειώνει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα έδωσαν μια σημαντική μάχη τους τελευταίους δυο μήνες, ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης που καταργεί εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Μια μάχη που κλιμακώθηκε με τρείς πανεργατικές απεργίες κόντρα στην κυβέρνηση, στους επιχειρηματικούς ομίλους, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Γράφτηκε μια νέα και πολύ σημαντική σελίδα στην ιστορία των εργατικών αγώνων της χώρας μας.

Η συγκέντρωση της πείρας και των συμπερασμάτων αυτών των κινητοποιήσεων πρέπει να γίνει κτήμα κάθε συνδικάτου, να φτάσει στους χώρους δουλειάς, να συζητηθεί με κάθε εργαζόμενο. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να κλιμακωθεί η πάλη των εργαζομένων ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που η κυβέρνηση της Ν.Δ. προχωρά σε παραπέρα κλιμάκωση της επίθεσης στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, όπως για παράδειγμα με τον νέο αντιδραστικό, αντιεκπαιδευτικό νόμο.

Σε συνέχεια των νόμων που ψήφισαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, κατεδαφίζοντας την Κοινωνική Ασφάλιση, φέρνει νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και την παραπέρα κλιμάκωση της επίθεσης συνολικά στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα. Το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετατρέπεται σε «ατομική υπόθεση» και προϊόν «τζόγου».

Τα συνδικάτα, με την πείρα όλου του προηγούμενου διαστήματος και των ελπιδοφόρων αγώνων που οργάνωσαν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας, πρέπει και τώρα να δώσουν αποφασιστική απάντηση στους νέους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς. Να οργανώσουν την πάλη ώστε να μείνει στα χαρτιά ο νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη και να ξηλωθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Καλούμε τα συνδικάτα και τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής, καθώς και άλλες Ομοσπονδίες τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, στις 8μ.μ., στην πλατεία Μητροπόλεως, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας για να συζητήσουμε τα συμπεράσματα από τους αγώνες που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα και να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην κλιμάκωση της αντεργατικής και αντιλαϊκής επίθεσης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet