Περιπολικά «υποδέχθηκαν» το κλιμάκιο της ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων στο κέντρο μεταναστών στη Μαλακάσα
Σύνδεσμοι-Φορείς

Περιπολικά «υποδέχθηκαν» το κλιμάκιο της ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων στο κέντρο μεταναστών στη Μαλακάσα

Κινητοποίηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που ζουν στο στρατόπεδο της Μαλακάσας πραγματοποίησαν, για ακόμα μία φορά, οι τοπικές επιτροπές ΚΕΕΡΦΑ Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου, Μαρουσιού, Χαλανδρίου και Βριλησσίων το Σάββατο 15/2, «ενάντια στην προσπάθεια εφαρμογής των ρατσιστικών σχεδίων της κυβέρνησης», όπως αναφέρουν.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, η κινητοποίηση αλληλεγγύης «έστειλε μήνυμα ότι πρόσφυγες και ντόπιοι, παλεύοντας μαζί, θα εμποδίσουν την κυβέρνηση να μετατρέψει τα στρατόπεδα σε κλειστά κέντρα κράτησης».

Η ΚΕΕΡΦΑ, όπως σημειώνει, επισκέπτεται τακτικά «το στρατόπεδο εδώ και χρόνια, και ειδικά από τον Σεπτέμβριο και μετά, με μεγάλα κλιμάκια και εξορμήσεις σκηνή – σκηνή μέσα στο άθλιο στρατόπεδο συγκέντρωσης». Όμως αυτή τη φορά, όπως καταγγέλλει, «πέντε(!) περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. του Χρυσοχοΐδη μάς περίμεναν στην είσοδο, καθώς η συγκέντρωση αλληλεγγύης ήταν δημοσιοποιημένη, με τους αστυνομικούς να ισχυρίζονται ότι “δεν επιτρέπεται η είσοδος”!» 

«Είναι ένα ακόμα δείγμα της ρατσιστικής αντιμετώπισης της κυβέρνησης απέναντι στους πρόσφυγες αλλά και στους αλληλέγγυους. Αν η κυβέρνηση της Ν.Δ. νομίζει ότι έτσι θα κρύψει τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή θα φοβίσει τους πρόσφυγες και το κίνημα αλληλεγγύης είναι βαθιά νυχτωμένοι. Είναι πολύ μικροί για να τα βάλουν με την αλληλεγγύη του απλού κόσμου απέναντι στους πρόσφυγες» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Κίνησης, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Παρά τα εμπόδια που έβαλε η ΕΛ.ΑΣ., οι πρόσφυγες ήρθαν στην είσοδο του στρατοπέδου ακούγοντας το σύνθημα “say it loud, say it clear, refugees are welcome here”. Η πολύγλωσση εφημερίδα της ΚΕΕΡΦΑ μοιράστηκε μαζικά, με τη βοήθεια και των ίδιων των προσφύγων που έπαιρναν αντίτυπα και τα έδιναν και σε άλλους, ενώ ένας πρόσφυγας και μια προσφύγισσα από το Αφγανιστάν διάβασαν από τη ντουντούκα το κάλεσμα για το συλλαλητήριο στις 21 Μάρτη, 3μ.μ. στην Ομόνοια, στα φαρσί και ενημέρωσαν για οργανωμένο κατέβασμα σε αυτήν με πούλμαν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet