ΠΕΣΥΔΑΠ και Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή ενώνουν δυνάμεις για την προστασία του όρου Αιγάλεω
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΠΕΣΥΔΑΠ και Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή ενώνουν δυνάμεις για την προστασία του όρου Αιγάλεω

Τα μέλη της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του ΠΕΣΥΔΑΠ (Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά) και της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής επιχειρούν από κοινού με θετικά αποτελέσματα. Τελευταίο παράδειγμα η υποστήριξη των θηροφυλάκων στους πυροφύλακες του ΠΕΣΥΔΑΠ για να αντιμετωπίσουν τον «τσαμπουκά» και τις απειλές εκείνων που παραβιάζουν τα απαγορευτικά ανόδου στο βουνό λόγω ισχυρών ανέμων, όπως αναφέρει ο ΠΕΣΥΔΑΠ.

Όπως αποδεικνύεται και μόνο η παρουσία της Θηροφυλακής κόβει τη διάθεση των «νταήδων» σημειώνει ο Σύνδεσμος και προσθέτει ότι τις δύσκολες ημέρες, λόγω ισχυρών ανέμων, του καλοκαιριού κοινές περίπολοι επιτηρούν τα περάσματα στο βουνό εφαρμόζοντας τα απαγορευτικά που εκδίδει η Περιφέρεια.

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, το χτύπημα του παράνομου εμπορίου άγριων πουλιών, αλλά και η ανάγκη να μη συμβούν στο όρος Αιγάλεω καταστροφές όπως η φωτιά στις Κεχριές, αλλά και παλιότερα στα Γεράνεια, οδήγησε σε στενή συνεργασία τους δύο φορείς.

«Η ανομία που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή», τονίζει ο ΠΕΣΥΔΑΠ, σε συνδυασμό με την ασθενική παρουσία των αρμόδιων κρατικών αρχών, οδήγησαν τους δύο φορείς σε κοινές δράσεις που σκοπεύουν στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών, στην αποτροπή απόρριψης μπαζών και αποβλήτων στο περιβάλλον, στην εξασφάλιση πρόσβασης βαρέων πυροσβεστικών οχημάτων, στην περιφρούρηση των υποδομών και του εξοπλισμού (δεξαμενές πυρόσβεσης κ.λπ.) από τη λεηλασία και τους βανδαλισμούς.

Επιπλέον, οι δύο φορείς συνεργάζονται για την υποστήριξη της άγριας πανίδας στο όρος Αιγάλεω, για την προστασία των αναδασώσεων του ΠΕΣΥΔΑΠ από την παράνομη βόσκηση, για την υπεράσπιση των δημοσίων εκτάσεων, αλλά και για την ανάδειξη της αισθητικής απόλαυσης που προσφέρει το δάσος. Για τον σκοπό αυτό αξιοποιούνται η τεχνογνωσία, η εμπειρία και εξοπλισμός και τα συστήματα επικοινωνίας και επιτήρησης των δύο φορέων. 

Για τη συνεργασία αυτή ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, τονίζει: «Ευχαριστώ τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πειραιά και την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή για την υποστήριξη της Ομάδας μας Πολιτικής Προστασίας στην προσπάθεια πυροπροστασίας, περιφρούρησης των υποδομών  και αντιμετώπισης γεγονότων πολιτικής προστασίας».

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Γαβαλάς, πρόεδρος του ΚΣΠ επισημαίνει: «Οι κυνηγοί ενδιαφέρονται έντονα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Για τον λόγο αυτό έχουμε πολύχρονη και παραγωγική συνεργασία με τον μεγαλύτερο φορέα της Αυτοδιοίκησης  με αποκλειστική δράση το περιβάλλον. Ευχαριστούμε τον ΠΕΣΥΔΑΠ για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet