ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Κλιμακώνουμε την πάλη μας μέσα από τα σωματεία μας τις επόμενες μέρες
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Κλιμακώνουμε την πάλη μας μέσα από τα σωματεία μας τις επόμενες μέρες

Στη χθεσινή (24/8) κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» απαίτησε, με άλλους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, «να μη μείνει κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά και να καλυφθούν τα κενά από την αρχή της σχολικής χρονιάς».

Όπως γνωστοποιεί ο Σύλλογος, «δεν λάβαμε ουσιαστικές απαντήσεις στη συνάντηση που η αντιπροσωπεία είχε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου και σήμερα Τρίτη θα συναντηθούν με τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο. Στη χθεσινή συνάντηση, μεταξύ άλλων, τέθηκε και το θέμα των λαθών που έχουν γίνει στη μοριοδότηση και έχουν αφήσει εκτός πάνω από 10.000 εκπαιδευτικούς».

 Ειδικότερα, ο Σύλλογος «Γ. Σεφέρης» απαιτεί:

  1. Να καλυφθούν όλα τα κενά σε μία φάση από την αρχή της χρονιάς, για όλες τις δομές και τις ειδικότητες, ώστε και όλοι οι μαθητές να έχουν τους εκπαιδευτικούς τους από την αρχή, να μη χαθεί ούτε μια ώρα μαθήματος και να μην υπάρξουν αδικίες στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών.
  2. Να υπάρξει γενναία αύξηση των πιστώσεων για αναπληρωτές, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων, εν μέσω πανδημίας.
  3. Μέτρα στήριξης της διαβίωσης των αναπληρωτών (δωρεάν μετακίνηση, στέγαση, σίτιση κ.ά.).
  4. Οι διευθύνσεις να δώσουν το σύνολο των κενών της κάθε περιοχής και να μην μπουν σε διαδικασία ιεράρχησής τους. Έτσι μόνο θα πιεστεί και η κυβέρνηση να καλύψει όλα τα κενά άμεσα. Η τοποθέτηση να γίνει με ευθύνη των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ.
  5. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους συναδέλφους που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, όσον αφορά την τοποθέτησή τους στα σχολεία. Δεν γίνεται π.χ. ένας συνάδελφος νεφροπαθής να πάει σε περιοχή μακριά από νοσοκομείο.
  6. Να λυθεί άμεσα, με πολιτική απόφαση, το ζήτημα του παραβόλου και να ενταχθούν όλοι οι συνάδελφοι κανονικά στους πίνακες. Να μην απολυθεί ούτε ένας συνάδελφος.
  7. Να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη στη μοριοδότηση των συναδέλφων.
  8. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Ταυτόχρονη κατάργηση του νόμου-σφαγείο (Γαβρόγλου) που διατηρεί άθικτο η Ν.Δ.

Ο Σύλλογος σημειώνει ότι συνεχίζει δυναμικά τις κινητοποιήσεις, με νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όλα τα ζητήματα των αναπληρωτών, ενόψει της νέας χρονιάς, την Τρίτη 25 Αυγούστου στις 11:00 στα Προπύλαια και στη συνέχεια με πορεία στη Βουλή.

«Κλιμακώνουμε την πάλη μας μέσα από τα σωματεία μας τις επόμενες μέρες. Όλοι οι αναπληρωτές στην πρώτη τη γραμμή, για μόρφωση δουλειά και ανθρώπινη ζωή», καταλήγουν οι εκπαιδευτικοί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet