ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: «Όχι» στους αυθαίρετους ορισμούς σχολείων σε πειραματικά
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: «Όχι» στους αυθαίρετους ορισμούς σχολείων σε πειραματικά

Το Δ.Σ. του Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΣΕΠΕ) «Γ. Σεφέρης» καταγγέλλει την απόφαση του ΥΠΑΙΘ να ορίσει τα συγκεκριμένα σχολεία ως πειραματικά, ως πράξη αυθαίρετη τη στιγμή μάλιστα που ο ορισμός τους έγινε χωρίς τη θέληση και την απόφαση των Συλλόγων Διδασκόντων, χωρίς ενημέρωση  γονέων και εκπαιδευτικών, αλλά με προκλητικές πρακτικές «εντέλλεσθε» από τον διευθυντή  Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.

Ειδικότερα, ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Την Τετάρτη 11/5/21 με Υ.Α. 51614/Δ6 ορίστηκαν 50 σχολικές μονάδες σε όλη τη χώρα ως πειραματικά-πρότυπα, στα πλαίσια του αντιεκπαιδευτικού νόμου 4692/20, υλοποιώντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και του υπ. Παιδείας.

Στη διεύθυνση Π.Ε. Β’ Αθήνας και στην περιοχή ευθύνης του Συλλόγου μας ορίστηκαν το 1ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης και το 3ο Δ.Σχ. Ν. Ιωνίας, χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική  αίτηση με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Είναι γνωστό ότι την περίοδο της πανδημίας οι Σύλλογοι Διδασκόντων των σχολείων της περιοχής μας με την καθολική συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή, που κήρυξαν τα συνδικαλιστικά μας όργανα, ματαίωσαν την προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ να επιβάλει την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet