Σε νέα παράσταση την Πέμπτη 6/8 καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Σύνδεσμοι-Φορείς

Σε νέα παράσταση την Πέμπτη 6/8 καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης

Με παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας του Δ.Σ. την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 στα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β’Αθήνας απάντησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία απαιτείται από τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ να ολοκληρώσουν τις υπηρεσιακές μεταβολές όλων των εκπαιδευτικών έως τις 14/08.

Στην παράσταση συμμετείχε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του συλλόγου του Αμαρουσίου και ο αιρετός της ΑΣΕ στο ΠΥΣΠΕ Β’Αθήνας, ενώ η Αστυνομία έκανε αισθητή την παρουσία της, για άλλη μια φορά, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών σωματείων πληροφορήθηκαν από την γραμματέα του ΠΥΣΠΕ (ο δ/ντής Εκπαίδευσης δεν ήταν παρών) ότι το ΠΥΣΠΕ θα συνεδριάσει την Πέμπτη 6/8/2020 και ώρα 10.00π.μ., είτε δια ζώσης είτε μέσω τηλεδιάσκεψης («προφανώς από σεζλόνγκ και παραλίες», όπως λέει δηκτικά ο Σύλλογος), καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία τα τακτικά του μέλη είναι υποχρεωμένα να παρευρίσκονται στη συνεδρίαση.

«Δηλώσαμε ότι τα τακτικά μέλη είναι εκπαιδευτικοί, όπως και οι αιρετοί, και καλύπτονται από τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων (εκπαιδευτικά σωματεία και ΔΟΕ), τους οποίους καλούμε να μη νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια του υπουργείου» αναφέρει ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης και προσθέτει: «Με κλειστά τα σχολεία και χωρίς οι Σύλλογοι Διδασκόντων να μπορούν να συνεδριάσουν, απαξιώνοντας το δικαίωμα που έχουν κατακτήσει να κατανείμουν τις ώρες στο υπάρχον προσωπικό, όταν μεγάλο μέρος των αδειών γίνεται γνωστό τον Σεπτέμβριο, όταν ανοίξουν οι σχολικές μονάδες. Τότε θα προκύψουν οι ανάγκες σε ειδικότητες και διδακτικά αντικείμενα ανά σχολείο και οι πραγματικές υπεραριθμίες όπου υπάρχουν».

Και ο Σύλλογος καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Καταγγέλλουμε την παρουσία της Αστυνομίας στη σημερινή παράσταση και κάνουμε γνωστό ότι και την Πέμπτη 6/8 θα επαναλάβουμε την αντίθεσή μας με την παρουσία μας πριν την έναρξη της συνεδρίασης του ΠΥΣΠ,Ε με σκοπό τη ματαίωσή της ως τη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet