ΣΠΑΠ: 2η δράση Προγράμματος Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης 2020 σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΣΠΑΠ: 2η δράση Προγράμματος Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης 2020 σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής και κοινωνικής του ευθύνης, έχει ξεκινήσει ένα Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης. Το πρόγραμμα αυτό  περιλαμβάνει σειρά δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε θέματα κυκλικής οικονομίας.

Έτσι, σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και με την υποστήριξη της Κινηματογραφικής Λέσχης Ραφήνας – Πικερμίου ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΚΑΒΟΥΝΙΔΗΣ, διοργανώνει την 2η δράση, προβολή ταινίας, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  29 Ιουλίου 2020, στις 20:30, στη βεράντα της αίθουσας «Φιλ. Καβουνίδη» (ΚΑΠΗ Ραφήνας, Ελευθερίου Βενιζέλου 21).

Η ταινία φέρει τον τίτλο «PlasticFreeArchipelago (Ένα Αρχιπέλαγος Χωρίς Πλαστικά)» και έχει την υπογραφή του δημοσιογράφου και παραγωγού ντοκιμαντέρ Σωτήρη Δανέζη και γυρίστηκε σε νησιά των Κυκλάδων, όπως η Δονούσα και η Σίκινος, στον Αργοσαρωνικό, στην Πάτρα και στην Αθήνα.

Το θέμα της ταινίας αφορά τα πλαστικά μίας χρήσης, τη ρύπανση που προκαλούν στις ελληνικές θάλασσες και τις προσπάθειες για τη σταδιακή κατάργησή τους που παρουσιάζει το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.

«Με τη δράση αυτή δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των παιδιών και των πολιτών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας. Η πρόσφατη ψήφιση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου, καθώς και η εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη σταδιακή κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης, μας αφορά και οφείλουμε να είμαστε πρωτοπόροι» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΠΑΠ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet