Στις συνεδριάσεις των ΣΤΟ Πεντέλης και Βριλησσίων ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλ. Σιώμος
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στις συνεδριάσεις των ΣΤΟ Πεντέλης και Βριλησσίων ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλ. Σιώμος

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), pρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και aντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, συμμετείχε στις συσκέψεις των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Πεντέλης και Βριλησσίων για τον απολογισμό της αντιπυρικής και την προετοιμασία της χειμερινής περιόδου.

Στις συνεδριάσεις των δύο συντονιστικών Τοπικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης που διεξήχθησαν υπό τη δήμαρχο Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, του ΣΤΟ Πεντέλης και υπό τον δήμαρχο Βριλησσίων, Ξενοφώντα Μανιατογιάννη, του ΣΤΟ Βριλησσίων, έγινε απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου που πέρασε και ακολούθησαν τοποθετήσεις των παρισταμένων.

Στη συνέχεια στα δύο Συντονιστικά Τοπικά Όργανα εξετάσθηκαν τα θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας ενόψει της χειμερινής περιόδου και κυρίως για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων – παγετών, πλημμυρικών, σεισμικών φαινομένων, καθώς και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει λάβει ο κάθε Δήμος.

Στις συσκέψεις συμμετείχαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των δύο Δήμων.

Όπως αναφέρει ο ΣΠΑΠ, Ο κ. Σιώμος στις παρεμβάσεις του συνεχάρη τους δύο δημάρχους για την εξαιρετική και επιτυχημένη λειτουργία των δύο Δήμων κατά την παρελθούσα αντιπυρική περίοδο και τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο συντονισμός της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους έχει αποκλειστικό σκοπό την πρόληψη και στη συνέχεια την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα και είναι απόλυτα αναγκαία.

Τέλος, υπογράμμισε την παραδοσιακά άριστη συνεργασία του ΣΠΑΠ με τους Δήμους Πεντέλης και Βριλησσίων και τόνισε ότι είναι βέβαιος ότι θα υπάρχει και πάλι στενή συνεργασία όπως πάντα, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet