Συγκροτήθηκε το νέο επιστημονικό συμβούλιο του ΙΤΑ
Σύνδεσμοι-Φορείς

Συγκροτήθηκε το νέο επιστημονικό συμβούλιο του ΙΤΑ

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 συγκροτήθηκε το νέο επιστημονικό συμβούλιο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) το οποίο λειτουργεί ως «ομάδα προβληματισμού» της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του ΙΤΑ ορίστηκε ο κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, πρώην δήμαρχος Σάμου, α’ αντιπρόεδρος ο κ. Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και β’ αντιπρόεδρος ο κ. Γιάννης Ψυχάρης, καθηγητής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Το επιστημονικό συμβούλιο του ΙΤΑ απαρτίζεται από 23 μέλη, εξέχοντες καθηγητές της ανώτατης εκπαίδευσης, διακεκριμένους επαγγελματίες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο αντιπρόεδρος του ΙΤΑ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατά την παρέμβασή του προς τα μέλη του νέου επιστημονικού συμβουλίου, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Σας καλωσορίζω στην οικογένεια του ΙΤΑ, του οποίου κι εγώ στην προηγούμενη θητεία ήμουν μέλος του επιστημονικού συμβουλίου. Το έργο όλων μας και ειδικά το δικό σας, που εκπροσωπείτε την ακαδημαϊκή κοινότητα, εξειδικευμένους επαγγελματικούς τομείς, αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι με βάση την επιστημονική σας κατάρτιση και εμπειρία, να μας εφοδιάσετε με εκείνα τα εργαλεία που θα βοηθήσουν τις τοπικές μας κοινωνίες να αναπτυχθούν με σύγχρονους όρους και με το βλέμμα στραμμένο όχι μόνο στο παρόν αλλά και στο μέλλον».

Υπενθυμίζεται ότι το ΙΤΑ λειτουργεί ως ένα διαχρονικό εργαλείο της Αυτοδιοίκησης για την παραγωγή των βασικών πολιτικών της, μέσα από τη σύνθεση και την αξιοποίηση της γνώσης των ειδικών, πανεπιστημιακών, επιστημόνων, ερευνητών και της πολύτιμης και συσσωρευμένης εμπειρίας των αιρετών που έχουν υπηρετήσει τον θεσμό.

Στη συνεδρίαση, παρόντες εκτός από τον πρόεδρο, Ηλία Αποστολόπουλο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ήταν και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και στελέχη της διοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet