Σύλλογος Ρεματιάς – Πεντέλης – Χαλανδρίου: Ο νέος Οικοδομικός Κανονισμός υποβαθμίζει περαιτέρω το αστικό περιβάλλον
Φωτογραφία: ecopress.gr
Σύνδεσμοι-Φορείς

Σύλλογος Ρεματιάς – Πεντέλης – Χαλανδρίου: Ο νέος Οικοδομικός Κανονισμός υποβαθμίζει περαιτέρω το αστικό περιβάλλον

Ότι ο νέος Οικοδομικός Κανονισμός για τα ύψη των κτηρίων υποβαθμίζει περαιτέρω το αστικό περιβάλλον τονίζει ο Σύλλογος Ρεματιάς – Πεντέλης – Χαλανδρίου, σημειώνοντας ότι «έχει πλήρη εικόνα των προβλημάτων τα οποία θα δημιουργήσει η Υπουργική Απόφαση αυτή στις περιοχές κατοικίας μας και ειδικότερα στην παραρεμάτια ζώνη και στη ρεματιά».

Μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Ρεματιάς – Πεντέλης – Χαλανδρίου αναφέρει:

«Θεωρούμε ότι η Υπουργική Απόφαση αυτή υποβαθμίζει περαιτέρω το αστικό περιβάλλον. Η “δήλωση” ότι δίνεται σε δημόσια χρήση τμήμα ενός οικοπέδου μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μεγαλύτερο ιδιωτικό κήπο με ευθύνη συντήρησης από τον Δήμο, άχρηστη παροχή αφού θα είναι σημειακή σε ήδη δομημένες περιοχές και δεν θα συναρμόζεται με τον πολεοδομικό σχεδιασμό, μικρής διάρκειας ζωής  αφού απουσία ελέγχου  κάποια στιγμή θα υψωθούν αναχώματα (έστω με θάμνους αν όχι με κάγκελα).

Επιπλέον αποτελεί κατάφωρη άρση της ισοτιμίας μεταξύ των κατοίκων της ίδιας πολεοδομικής ενότητας, με σοβαρή οικονομική επιβράβευση ιδιαίτερα στους Δήμους μας όπου οι τιμές των ακινήτων είναι υψηλές. Θίγονται καίρια τα δικαιώματα και το περιβάλλον των υφιστάμενων νόμιμων οικοδομών, καθότι τους στερείται αναίτια ο φωτισμός, μειώνεται η απόδοση ηλιακών θερμοσιφώνων και φωτοβολταϊκών πάνελ οροφής, μειώνεται ο αερισμός των κτιρίων και περικόπτεται δραστικά η θέα. Αν θεωρείται τόσο χρήσιμη η ρύθμιση, η ανταπόδοση θα μπορούσε να λάβει άλλη μορφή (π.χ. φορολογικά κίνητρα) πάντα με την αξιολόγηση της χρήσης της από τις τοπικές αρχές».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση του Συλλόγου Ρεματιάς – Πεντέλης – Χαλανδρίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet