Το Δίκτυο SDG 17 Greece χαιρετίζει την επιστροφή των ΗΠΑ στη συμφωνία του Παρισιού
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Το Δίκτυο SDG 17 Greece χαιρετίζει την επιστροφή των ΗΠΑ στη συμφωνία του Παρισιού

Το Πανελλήνιο Δίκτυο SDG 17 Greece για τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) χαιρετίζει την απόφαση του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Joe Biden, να θέσει την προστασία του περιβάλλοντος ως πρώτιστη προτεραιότητά του, υπογράφοντας εκτελεστικό διάταγμα για την επανένταξη της χώρας στη συμφωνία του Παρισιού για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.

Καθώς οι ΗΠΑ αποτελούν βασικό συντελεστή στην παγκόσμια προσπάθεια για τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, η απόφαση να διοχετευθεί κονδύλι 2 τρισ. δολαρίων σε μια τετραετία για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την πράσινη ενέργεια έχει βαρύνουσα σημασία, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δικτύου. Παράλληλα, το Δίκτυο SDG 17 Greece προσυπογράφει την ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, o οποίος, χαιρετίζοντας την απόφαση του Joe Biden, δεσμεύθηκε να συνεργαστεί με τη νέα ηγεσία των ΗΠΑ, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι «εξαντλείται ο χρόνος για να περιοριστεί η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη και να μην αυξηθεί πάνω από 1,5° Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή».

Με αφορμή την απόφαση του νέου Αμερικανού προέδρου, η πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece, Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, προέβη στην εξής δήλωση:

«Το Δίκτυο SDG 17 Greece χαιρετίζει τη δέσμευση της νέας αμερικανικής ηγεσίας για συστράτευση σε Δράση για το Κλίμα στη βάση του Στόχου 13 Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, για ένα καθαρότερο περιβάλλον, για ένα μέλλον με περισσότερο σεβασμό στον πλανήτη που μας φιλοξενεί και στον άνθρωπο, την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και προσαρμοστικότητας όλων των χωρών έναντι των κινδύνων και των φυσικών καταστροφών που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή, την ενσωμάτωση μέτρων για το Κλίμα στις εθνικές πολιτικές καθώς και τη βελτίωση της εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με θέματα Κλιματικής Αλλαγής.

»Παράλληλα, χαιρετίζουμε την απόφαση του Γ.Γ. του Ο.Η.Ε, Αντόνιο Γκουτέρες, να συνεργαστεί στενά με τον νέο πρόεδρο της Αμερικής για να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση. Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει πλέον κάθε χώρα σε κάθε ήπειρο. Διαταράσσει τις εθνικές οικονομίες και έχει σημαντικές επιπτώσεις στους ανθρώπους, στις κοινότητες και στις χώρες του σήμερα, αλλά ακόμα περισσότερο του αύριο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet