Το σχέδιο νόμου για τα αδέσποτα ζώα απασχόλησε πρόεδρο ΠΕΣΥΔΑΠ, Στ. Πέτσα και Δ. Παπαστεργίου
Print Friendly, PDF & Email
ΟΤΑ

Το σχέδιο νόμου για τα αδέσποτα ζώα απασχόλησε πρόεδρο ΠΕΣΥΔΑΠ, Στ. Πέτσα και Δ. Παπαστεργίου

Το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου για τα ζώα συντροφιάς, αδέσποτα και δεσποζόμενα, ήταν το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα (9/4) ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας-Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), Γρ. Γουρδομιχάλης, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στ. Πέτσα και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου, όπως ενημερώνει το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του διαλόγου που επακολούθησε, ο κ. Πέτσας άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις παρατηρήσεις και επεξεργασμένες τοποθετήσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ, επί των διατάξεων του νομοσχεδίου, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ διευκρίνισε εξαρχής στον υπουργό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση ταυτίζεται με τα συμπεράσματα και τις προτάσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ, ως του πιο οργανωμένου δημόσιου φορέα στη διαχείριση αδέσποτων ζώων στη χώρα μας.

Οι κ.κ. Γουρδομιχάλης και Παπαστεργίου ζήτησαν από τον υπουργό να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συνεννόησης με την Τ.Α. για να γίνει περισσότερο λειτουργικό το κυοφορούμενο νομοσχέδιο, αφού είναι σαφές ότι οι Δήμοι της χώρας είναι, κυρίως, αυτοί που θα κληθούν να το εφαρμόσουν στην πράξη.

Ο κ. Πέτσας αναγνώρισε τη χρησιμότητα των προτάσεων που του υποβλήθηκαν, υποσχόμενος περαιτέρω συνεργασία με την ΚΕΔΕ και τον ΠΕΣΥΔΑΠ, πριν το σχέδιο νόμου πάρει την τελική του μορφή και κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet