Τ. Θεοδωρικάκος: Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη στηρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση
takistheodorikakos/FB
Υπουργεία

Τ. Θεοδωρικάκος: Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη στηρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. στον Τύρναβο βρέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και δεν απέφυγε να μιλήσει, μεταξύ άλλων, και για την κατάσταση που επικρατεί στην Αυτοδιοίκηση.

Ειδικότερα, για τον τομέα των έργων και το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», ο κ. Θεοδωρικάκος άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε βάλει μέσα έργα 1,3 δισ. ευρώ, ενώ στο ταμείο είχε 130 εκατ. ευρώ», για να προσθέσει: «Δεν παραδοθήκαμε. Δώσαμε μάχη σκληρή. Πήγαμε στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, μιλήσαμε με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με την Περιφέρεια και βρήκαμε μια σπουδαία λύση, η οποία θα μας βοηθήσει επιτέλους να κάνουμε πράξη το πρόγραμμα έργων που έχει ανάγκη η χώρα».

Ο υπουργός, επίσης, ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες και να ετοιμαστούν νόμοι «οι οποίοι αποσκοπούν ώστε να διευκρινιστούν πλήρως οι αρμοδιότητες των Δήμων, έναντι του κράτους αλλά και και να περάσουν νέες αρμοδιότητες, χρήματα και προσωπικό στους Δήμους τις Περιφέρειες, από τις Αποκεντρωμένες διοικήσεις».

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζει την Αυτοδιοίκηση γιατί πιστεύει ότι είναι ένας απαραίτητος δημοκρατικός θεσμός που βοήθησε την κοινωνική συνοχή τα δύσκολα χρόνια της κρίσης και μπορεί να αποτελέσει πυλώνα για την ανάπτυξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet