1ο Εθελοντικό Πότισμα για το 2017 στην περιοχή Παίδων Πεντέλης από το ΣΠΑΠ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

1ο Εθελοντικό Πότισμα για το 2017 στην περιοχή Παίδων Πεντέλης από το ΣΠΑΠ

Με τη συμμετοχή εθελοντών και εργαζομένων του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) πραγματοποιήθηκε το 1ο εθελοντικό πότισμα του 2017 στις περιοχές του Πεντελικού πέριξ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης που δεντροφυτεύτηκαν με μεγάλη επιτυχία κατά τη χειμερινή περίοδο του 2015 και την εαρινή περίοδο του 2016.

O ΣΠΑΠ προσπαθεί με το πότισμα αυτό να δώσει… ελπίδα και ζωή στα χιλιάδες δεντράκια που φυτεύτηκαν στο συγκεκριμένο σημείο και που η ανάπτυξΉ τους μέχρι σήμερα προσφέρει, όπως σημειώνει ο Σύνδεσμος, ιδιαίτερη ικανοποίηση. Στην προσπάθεια χρησιμοποιήθηκαν όλα τα οχήματα του Συνδέσμου.

Μετά την ολοκλήρωση του ποτίσματος, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε:

«Μέλη της διοίκησης, εθελοντές και εργαζόμενοι του ΣΠΑΠ, παρά τη ζέστη που άρχισε να γίνεται όλο και πιο αισθητή, είμαστε εδώ γιατί και τα δεντράκια έχουν ανάγκη νερό στις δύσκολες μέρες του καύσωνα. Με τη φροντίδα που δίνουμε σε αυτά πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί σωστά το έργο που ξεκινήσαμε τον χειμώνα και την άνοιξη με τις αναδασώσεις και τις επιμέρους δενδροφυτεύσεις, με στόχο η προσπάθεια που έκανε ένας σημαντικός αριθμός μαθητών, εθελοντών, προσκόπων και ευαισθητοποιημένων πολιτών για αυτές τις αναδασώσεις να ευοδωθεί θετικά στην κατεύθυνση της ανάπλασης του Πεντελικού.

»Παράλληλα, με το πότισμα και λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών του δεύτερου καύσωνα που επίκειται άρα και της αυξημένης επικινδυνότητας για πυρκαγιά, όλα τα Πυροφυλάκια του ΣΠΑΠ είναι επανδρωμένα με πυροφύλακες, εθελοντές και εργαζομένους, οι οποίοι σε 24ωρη βάση επιτηρούν το Πεντελικό. Όλες αυτές οι δράσεις θα συνεχισθούν όλο το καλοκαίρι και καθ΄ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

»Η προσπάθεια για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος θα συνεχισθεί με ένα ακόμη εθελοντικό πότισμα στις αναδασωμένες κατά τον περασμένο χειμώνα περιοχές, στον Κοκκιναρά Κηφισιάς, την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 στις 9:00 π.μ. σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς και το “Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον”.

»Ευχαριστώ τους εργαζομένους και εθελοντές του Συνδέσμου για τον ενθουσιασμό και τον ζήλο που επέδειξαν και σε αυτό το πότισμα στις πλαγιές του Πεντελικού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet