Ημερίδα για τη μετακίνηση με ποδήλατο στο αστικό περιβάλλον
Αυτοδιοίκηση

Ημερίδα για τη μετακίνηση με ποδήλατο στο αστικό περιβάλλον

Το «Πρόγραμμα Προώθησης χρήσης ποδηλάτου στους Δήμους μέλη του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ)» παρουσιάστηκε σε ειδική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, και ώρα 11:30, στην αίθουσα “Νίκος Εγγονόπουλος”, στο πάρκο “Μίκης Θεοδωράκης’”, στα Βριλήσσια, με διοργανωτές το Διαδημοτικό Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) και τον Δήμο Βριλησσίων.

Την ημερίδα άνοιξαν με χαιρετισμό ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξενοφών Μανιατογιάννης και ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ, Γιώργος Κουράσης, οι οποίοι τόνισαν την πολιτική και κοινωνική διάσταση των ήπιων μορφών μετακίνησης, όπως η μετακίνηση με ποδήλατο στο αστικό περιβάλλον.

Η παρουσίαση του Προγράμματος έγινε από τον κ. Θεόδωρο Μαυρογεώργη, συγκοινωνιολόγο MSc(Eng), MSc(Fin), πολιτικό μηχανικό ΕΜΠ, ο οποίος, αφού ανέπτυξε το αντικείμενο του προγράμματος και τα ευρήματα της σχετικής έρευνας, έδωσε έμφαση στα οφέλη του Προτεινόμενου Δικτύου Ποδηλατοδρόμων και στις προτάσεις του Προγράμματος.

Στη συνέχεια της ημερίδας, ο κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, Δρ πολεοδόμος – συγκοινωνιολόγος, μηχανικός ΕΜΠ, παρουσίασε τα μητροπολιτικά δίκτυα ποδηλατοδρόμων της Αττικής, όπως αυτά έχουν ενσωματωθεί στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής – Αθήνας 2021, επισημαίνοντας τις αυξημένες δυνατότητες που υπάρχουν για περαιτέρω χωροθέτηση δικτύων ποδηλατοδρόμων.

Η ημερίδα έκλεισε με ενδιαφέρουσα συζήτηση, με χρήσιμα σχόλια και παρατηρήσεις από εκπροσώπους των δημοτικών αρχών των 11 Δήμων του ΣΒΑΠ, ποδηλατιστές και πολίτες που παρευρέθησαν στην αίθουσα. Στις παρεμβάσεις αυτές τονίστηκε ιδιαίτερα ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στη διαμόρφωση παιδείας και κουλτούρας σε σχέση με τη μετακίνηση, κυρίως για τη νέα γενιά, μέσα από τη σχολική εκπαίδευση, τα βιβλία, τον ΚΟΚ και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet