Εναντίον της TTIP ψήφισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ
Αυτοδιοίκηση

Εναντίον της TTIP ψήφισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ

Θέση εναντίον της Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων, της γνωστής TTIP, πήρε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, έγινε σχετική ενημέρωση από τον δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα και το μέλος της ελληνικής πρωτοβουλίας Stop TTIP, Κώστα Φωτεινάκη.

Οι δύο εισηγητές αναφέρθηκαν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, «στους κινδύνους που κρύβει η συμφωνία, η οποία βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και στο κίνημα των αντιδράσεων σ΄ αυτή».

Από την πλευρά του, το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, πέρα από τη θέση που πήρε εναντίον της TTIP, αποφάσισε να προτείνει στους δήμους – μέλη της να ταχθούν και αυτοί εναντίον της συμφωνίας και να κηρύξουν την περιοχή τους «Ελεύθερη Ζώνη από τις TTIP CETA» (CETA είναι η αντίστοιχη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά), καθώς και να έρθει σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και με άλλους φορείς, σ΄ αυτήν την κατεύθυνση.

Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης πήρε και αυτή θέση εναντίον της TTIP, ωστόσο ο εκπρόσωπος της υπογράμμισε ότι το κάνει για διαφορετικούς λόγους από αυτούς που ανέφεραν οι εισηγητές.

Οι Δήμοι με Ελεύθερες Ζώνες μέχρι τώρα είναι Αιγάλεω, Κέρκυρας, Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Λευκάδας, Θεσσαλονίκης, Χαλανδρίου, καθώς επίσης και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, μια σειρά δήμοι προετοιμάζονται να πάρουν παρόμοιες αποφάσεις για Ελεύθερες Ζώνες και πολλές δημοτικές παρατάξεις, σύλλογοι και πρωτοβουλίες πολιτών έχουν καταθέσει προτάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια για να κηρύξουν Δήμους, Ενώσεις Δήμων και Περιφέρειες.

Δείτε σχετικό υλικό που δόθηκε από την ελληνική επιτροπή Stop TTIP:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet