Τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης παρουσιάζει η ΚΕΔΕ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης παρουσιάζει η ΚΕΔΕ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος διοργανώνει Συνέδριο με θέμα «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι προσφυγικές ροές και το μεταναστευτικό ζήτημα – Επιπτώσεις στην Κοινωνία, την Οικονομία και τον Τουρισμό», στη Σάμο, το διάστημα 2, 3 και 4 Ιουνίου 2061

Στο τριήμερο Συνέδριο θα ανακοινωθούν τα συμπεράσματα εμπεριστατωμένης μελέτης για τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης στην κοινωνία, την οικονομία και τον τουρισμό, την οποία εκπόνησε το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, «η προσφυγική κρίση σήμερα, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για την πατρίδα μας που καλείται να διαχειριστεί τεράστιο αριθμό προσφύγων και μεταναστών. Ταυτόχρονα, όμως, το προσφυγικό, ένα ζήτημα με ανθρωπιστική διάσταση, ανέδειξε αδυναμίες και ελλείμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα όπως η κοινή εξωτερική πολιτική, ο σεβασμός στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών και η δυνατότητα κοινών αποφάσεων πάνω από τα εθνικά συμφέροντα του κράτους – μέλους».

Βασικός στόχος του Συνεδρίου είναι να προσδιοριστούν συγκεκριμένες λύσεις, καθώς η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος χρήζει άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης από το σύνολο της Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα θα υπάρξουν τοποθετήσεις συνέδρων για τις εξής θεματικές ενότητες:

  • «Ελλάδα & το Προσφυγικό Ζήτημα – Εθνική απειλή ή Εθνική πρόκληση»
  • «Στρατηγικός Σχεδιασμός Διαχείρισης του Προσφυγικού Ζητήματος σε Τοπικό Επίπεδο – Ο Ρόλος των Δήμων από τη μέχρι σήμερα εμπειρία».
  • «Η Μετανάστευση στις Πόλεις – Ανασχεδιασμός του Αστικού Ιστού – Κοινωνική Ενσωμάτωση».
  • «Τουρισμός – Ανάπτυξη και Προσφυγικές Ροές».
  • «Κοινωνική αλληλεγγύη, Εθελοντισμός και Ανθρωπιστική Βοήθεια».

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν υπουργοί, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, δήμαρχοι ευρωπαϊκών πόλεων, εκπρόσωποι του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης, εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και εκπρόσωποι ΜΚΟ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet