Οι απαντήσεις του Π. Αντωνίου στα ερωτήματα του Συλλόγου Κοντόπευκου – Παράδεισου – Πευκακίων Αγίας Παρασκευής
Φωτογραφία: Πάνος Αντωνίου/FB/Εργατική Αλληλεγγύη
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Οι απαντήσεις του Π. Αντωνίου στα ερωτήματα του Συλλόγου Κοντόπευκου – Παράδεισου – Πευκακίων Αγίας Παρασκευής

Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντόπευκου-Παράδεισου-Πευκακίων Αγίας Παρασκευής πραγματοποίησε συνάντηση με την Δημοτική Παράταξη «Φυσάει Κόντρα» ζητώντας απαντήσεις για τα προβλήματα της περιοχής μας. 

Οι συναντήσεις ξεκίνησαν με τον Δήμαρχο και θα γίνουν με όλες τις Δημοτικές παρατάξεις. 

Ζητούνται απαντήσεις από τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων στα ίδια ερωτήματα με τον τίτλο ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ  ΩΣ  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΩΣ  ΔΗΜΑΡΧΟΣ – ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ»)

ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Η εμπειρία μας δείχνει την έλλειψη ορθολογικής λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής. Αναζητώντας βέλτιστες πρακτικές, σταθήκαμε στον Δήμο Κηφισιάς που πλην των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου έχει συγκροτήσει αιρετά Συνοικιακά συμβούλια που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του Δήμου. Αποφασίσαμε  λοιπόν να προτείνουμε στον Δήμο, να εξετάσει την συγκρότηση συνοικιακών συμβουλίων στην Αγία Παρασκευή. Τα συνοικιακά συμβούλια είναι βαθιά δημοκρατικός θεσμός, πολλαπλασιάζει τον αριθμό των πολιτών που ασχολούνται με τα δημοτικά ζητήματα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :

Συμφωνούμε με κάθε θεσμό που ενισχύει τη δημοκρατία στις γειτονιές, την άμεση λήψη αποφάσεων από τους δημότες και γενικά τη λογική της συμμετοχικότητας. Με τέτοιες τομές μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να επανακτήσει το πραγματικό της χαρακτήρα, να πάρουν οι δημότες τη ζωή και την πόλη τους στα χέρια τους. Δεν είναι εύκολο με την παρούσα δημοτική αρχή που δείχνει σημάδια αυταρχικής συμπεριφοράς κι υποτίμησης των συλλογικών φορέων της πόλης μας και δεν είναι ικανή καν για τη διενέργεια αποτελεσματικής διαβούλευσης για τα ζητήματα που ανακύπτουν. Χρειάζεται μια εντελώς διαφορετική οπτική για τα πράγματα τόσο στα επιμέρους όσο και συνολικά

 Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποίησης των δημοτών ανοίγει ο δρόμος και για μια συνολικότερη διεκδίκηση για αύξηση της χρηματοδότησης του κράτους προς τους Δήμους ώστε να μη διαχειριζόμαστε τις ελλείψεις μας αλλά να καλύπτουμε πραγματικά τις πολλαπλές κοινωνικές ανάγκες της πόλης μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ.

Η περιοχή μας είχε 2 Δημοτικά ιατρεία στα Πευκάκια και το Κοντόπευκο για την προληπτική ιατρική και την αγωγή ζωής, που ο Δήμος έκλεισε το 2012 και το 2020 αντίστοιχα. Διεκδικήσαμε την πλήρη επαναλειτουργία τους και η απάντηση του Δημάρχου ήταν πως δεν έχει χρήματα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :          

Συμφωνούμε απόλυτα, το έχουμε στο πρόγραμμά μας. Τόσο η πρωτοβάθμια υγεία όσο και τα δημοτικά ιατρεία στον τομέα της πρόληψης είναι κομβικής σημασίας. Πρέπει όμως να μη λειτουργήσουν στη βάση του εθελοντισμού αλλά με νέους επιστήμονες που θέλουν να προσφέρουν αλλά σε περιβάλλον με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και αμοιβές

ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΤΩΝ ΦΡΕΑΤΙΩΝ

Η δυσοσμία των φρεατίων στο Κοντόπευκο είναι πρόβλημα που διαιωνίζεται πολλά χρόνια χωρίς να έχει επιλυθεί. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν πως ζήτησε  τον καθαρισμό του αποχετευτικού δικτύου από την ΕΥΔΑΠ, με επιστολή. Σημειωτέο πως  η ΕΥΔΑΠ απαντά πως εφόσον η δυσοσμία αναδύει από τις σχάρες των ομβρίων είναι ευθύνη του Δήμου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :          

Δε γίνεται η δημοτική αρχή να πετάει το μπαλάκι της ευθύνης στην ΕΥΔΑΠ και αλλού.           Πρέπει να λύσει άμεσα το ζήτημα με ελέγχους.

Σχέδιο ΠΔ για την προστασία του ΥΜΗΤΤΟΥ.

Βρίσκεται σε εξέλιξη η  δημιουργία του αναγκαίου θεσμικού πλαισίου προστασίας του Υμηττού. Με επιστολές μας προς το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, το Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Δήμο προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε στην προστασία του βουνού που «αγκαλιάζει» τον Δήμο μας. Με το ίδιο πλαίσιο εξελίσσεται κινητοποίηση μαζί με όλους τους άλλους συλλόγους κατοίκων του Δήμου μας. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :          

Ο Υμηττός είναι ο πνεύμονας πρασίνου της πόλης.  Πρέπει να τον προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού απέναντι τόσο σε πυρκαγιές το καλοκαίρι με στελεχωμένη πολιτική προστασία και μέσα πυροπροστασίας όσο κι απέναντι σε ιδιώτες που βλέπουν το βουνό ως εν δυνάμει πεδίο κερδοφορίας κι επέκτασης επενδύσεων όπως είναι το Αμερικανικό Κολέγιο. Απαράδεκτη η αδιαφορία της Διοίκησης Ζορμπά στις επιστολές 4 Συλλόγων. Θέσαμε το θέμα σε προηγούμενο ΔΣ ως ερώτηση ώστε μέσα από την πίεση  η δημοτική αρχή να το φέρει στην ημερήσια διάταξη.

ΤΕΧΝΙΚΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2023

Ουσιαστικά δεν προβλέπεται κανένα έργο στο Κοντόπευκο και στον Παράδεισο για το 2023, το ίδιο έγινε και το 2022.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :          

Ο Δήμαρχος παίζει αποκλειστικά το χαρτί του κολυμβητηρίου. Συνειδητά υποτιμά τα προβλήματα των περιοχών κάτω από τη Μεσογείων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το αθλητικό κέντρο στα Πευκάκια. Μεγάλα λόγια προεκλογικά και ούτε μια συντήρηση στους υπάρχοντες χώρους δεν έχουν κάνει. Οι περιοχές αυτές είναι πιο λαϊκές και ο Δήμαρχος φαίνεται να βλέπει το ζήτημα προεκλογικά και μόνο.

ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

 Κινδυνεύει να γίνει ένα δεύτερο κολυμβητήριο. Τι πρέπει να γίνει ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :          

Αρχικά εμείς διαφωνούμε με τη λογική των εργολαβιών. Ένας ιδιώτης εκ φύσεως νοιάζεται για το κέρδος που θα του αποφέρει μια σύμβαση με την οποία αναλαμβάνει ένα έργο. Κινείται με αυτό το κριτήριο για να καλύψει τη χασούρα από τον πληθωρισμό και την αύξηση των τιμών στα οικοδομικά υλικά. Πρέπει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου να έχει διαρκή επιτήρηση κι εποπτεία του έργου για να δούμε αν είναι πράγματι τέτοιας έκτασης οι βράχοι που ισχυρίζονται ότι βρίσκουν και βγάζουν. Αν ο εργολάβος δει ότι δεν τον συμφέρει πια, θα οδηγήσει το θέμα της σύμβασης κι όσων αυτή προβλέπει στα δικαστήρια και θα αποκτήσουμε μια νέα τρύπα και μάλιστα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, AΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ & Αστικές συγκοινωνίες

 H «Αττική Οδός» και η «Aττικό Μετρό» ουδέποτε αποκατέστησαν το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, αναπλάθοντας και φυτεύοντας τα σκεπαστά μέρη της Περιφερειακής Υμηττού και των ελεύθερων χώρων που προέκυψαν από τα έργα τους. Διεκδικούμε με μέριμνα του Δήμου  να υποχρεωθούν οι ως άνω εταιρείες σε :

  1. Σκίαση σε όλη την έκταση του Παρκινγκ του Μετρό με  υψηλό πράσινο που θα φυτευτεί σε ζαρντινιέρες. Δενδροφυτεύσεις όλων των διαθέσιμων χώρων της «Αττικό Μετρό και Αττικής οδού».
  2. ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ. Η απόφαση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να καταργήσει το ελεύθερο παρκινγκ στους σταθμούς Πλακεντίας & Χαλανδρίου και να τα παραδώσει σε ιδιώτες, δημιούργησε αφόρητη κατάσταση στους δρόμους μας. Είναι παράλογο να είναι σχεδόν άδεια τα παρκινγκ της και τα ΙΧ να πλημμυρίζουν τους γύρω δρόμους. Ο Δήμος πρέπει να διεκδικήσει την επαναφορά της ελεύθερης στάθμευσης στους χώρους της ΜΕΤΡΟ και παράλληλα να μεριμνήσει για ελεγχόμενη δωρεάν στάθμευση με κάρτα κατοίκου.
  3. Μεταφορά του τερματικού Σταθμού του ΜΕΤΡΟ.  Να γίνει αίτημα του Δήμου η μεταφορά του τερματικού Σταθμού του ΜΕΤΡΟ ( που είναι η Πλακεντίας ) εκτός της πόλης με ταυτόχρονη μεταφορά της αφετηρίας των Αστικών λεωφορείων από το Νομισματοκοπείο και την Πλακεντίας. Η μεταφορά θα δώσει λύσεις στα περισσότερα προβλήματα αστικής κινητικότητας της περιοχής μας.
  4. Αστικές συγκοινωνίες Μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα με την χρησιμοποίηση ηλεκτρικών λεωφορείων. Με αξιοπιστία στα δρομολόγια. Στάσεις με οθόνες τηλεματικής και Πινακίδες Ενημέρωσης. Στέγαστρα σε όλες τις στάσεις. Η απάντηση του Δήμου ήταν πως θα τοποθετηθούν μέσα στο 2022 χωρίς να γίνει.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ :

Συμφωνούμε απόλυτα. Το 2019 προειδοποιήσαμε για τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης του parking και πρωταγωνιστήσαμε στον αγώνα αποτροπής αυτής της εξέλιξης. Θα θέσουμε έντονα τα ζητήματα σε επόμενο ΔΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ

  1. Παπάγου: Οικόπεδο 1 στρ. Διεκδικούμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απόκτησης από το Υπουργείο Γεωργίας και να χρησιμοποιηθεί ως χώρο πρασίνου. Έως τότε, πρέπει να καλύψει ο δήμος τις ανάγκες κηπουρού για την καθαριότητα του χώρου. Μέχρι τώρα ο Δήμος δεν έκανε τίποτα για την απόκτησή του.
  2. Παπαρρηγοπούλου: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος πρασίνου.
  3. Δερβενακίων και Τήνου: Χώρος 1,5 στρ, ένα τμήμα είναι του Δήμου. Ο Δήμαρχος είπε πως θα αγορασθεί και το υπόλοιπο, όμως δεν βλέπουμε να προβλέπεται στον προϋπολογισμό. Είναι ανάγκη να αποκτηθεί από τον Δήμο και να χρησιμοποιηθεί ως χώρος πρασίνου και αναψυχής. Τον χώρο διαπερνά μικρό ρέμα μήκους 60 μέτρων γεμάτο σκουπίδια. Γεμάτος μπάζα και σκουπίδια είναι και ο υπόλοιπος χώρος. 
  4. Τρίγωνο Θάλειας: Είναι ανάγκη να αναπλαστεί, ώστε να αντιπροσωπεύσει την εικόνα της πόλης μας  στο πολυσύχναστο αυτό σημείο διέλευσης των πολιτών που χρησιμοποιούν το ΜΕΤΡΟ.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ :

Ο Δήμος όχι απλά δεν προχωρά, αλλά ως τώρα δεν φροντίζει καν το δικό του κομμάτι. Λείπουν τέτοιοι χώροι από τις περιοχές αυτές που δεν έχουν πρόσβαση στον Υμηττό όπως η πάνω μεριά της πόλης μας. Τα αιτήματά σας μας βρίσκουν σύμφωνους.

Το πάρκο του 3ου ΛΥΚΕΙΟΥ

Το πάρκο στο 3ο Λύκειο, δόθηκε προσωρινά από το Λύκειο και την Δημοτική αρχή για να γίνει χώρος αναψυχής και άθλησης των κατοίκων της γύρω περιοχής. Άριστη η απόφαση και πολύτιμος ο ελεύθερος αυτός χώρος για τους κατοίκους. Σταδιακά δημιουργήθηκαν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως η κακή χρήση του από συμπολίτες μας με τα λυμένα σκυλιά, η μη περιποίηση του πρασίνου από τον Δήμο, η έλλειψη φωτισμού και καθαριότητας. Όλα αυτά κάνουν τον χώρο να δείχνει την εγκατάλειψή του.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :          

Θα πρέπει να συντηρηθεί ο χώρος με τα μηχανήματα γυμναστικής, να διατηρηθεί καθαρός και να ξεχορταριαστεί. Να ξαναγίνει προσβάσιμος σε παιδιά, μαθητές και σε ηλικιωμένους(είναι και κοντά στην εκκλησία). Για τους συμπολίτες μας με κατοικίδια επιβάλλεται να διαμορφωθεί ειδικός χώρος που να καλύπτει τις ανάγκες των τετράποδων φίλων τους με αντίστοιχες προδιαγραφές.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Σχέδιο Νέου Κανονισμού Καθαριότητας. Θεωρούμε την διαχείριση των απορριμμάτων και την καθαριότητα της πόλης αγαθό που οφείλει η Δημοτική αρχή να το προσφέρει δωρεάν σε όλους και να χρηματοδοτείται από τους δημότες ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα. Ως εκ τούτου δεν συμφωνούμε με το σχέδιο του νέου Κανονισμού καθαριότητας του “πληρώνω όσα πετάω” και της ιδιωτικοποίησης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :          

Η ανακύκλωση στην πηγή είναι βασικό θέμα. Πρέπει όμως να μην αφήνεται η ανακύκλωση στα χέρια ιδιωτών. Συνολικά η υποβάθμιση της παρεχόμενης υπηρεσίας, αν δε δικαιωθούν δικαστικά οι 42 εργάτες της καθαριότητας που προσελήφθησαν έκτακτα εν μέσω πανδημίας, θα οδηγήσουν σε ελλείψεις και στην ιδιωτικοποίηση. Πρέπει να το αποτρέψουμε.

Συνολικά προωθείται δυστυχώς και σε αυτό το θέμα η λογική της ατομικής ευθύνης. Σαφώς ο καθένας έχει το μερίδιο που του αναλογεί αλλά είναι απαράδεκτο κυβέρνηση και δημοτική αρχή να μετακυλούν το βάρος στις τσέπες του κάθε δημότη. Αυτή η λογική προωθείται και από την ΕΕ. Ούτε κουβέντα για την καταστροφή του περιβάλλοντος από τις μεγάλες εταιρίες και την ευθύνη τους για την κλιματική αλλαγή. Ατομική ευθύνη παντού και πληρωμή των ίδιων μας των σκουπιδιών.

ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΔΗΜΟΥ .  Μικρός και ακατάλληλος ο χώρος που βρίσκεται το Αμαξοστάσιο. Άμεσα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο, κατάλληλο  χώρο. Μέχρι να γίνει η μετεγκατάσταση  να ληφθεί μέριμνα για την υγειονομική επάρκεια του χώρου. Επέκταση στον ΣΤΑΥΡΟ όχι δίπλα στο Αμαξοστάσιο. Άμεση κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :          

Απαιτείται συνολική λύση στο ζήτημα με αμαξοστάσιο κοντά στο Σταυρό και με προσοχή ώστε να μην ανοίξει η κερκόπορτα επέκτασης των δραστηριοτήτων σε εκείνη τη ζώνη του Υμηττού. Απαράδεκτο εκ μέρους του Ζορμπά να μιλάει σε συνεντεύξεις του για ‘’αμαξοστάσιο-έκπληξη’’ και τελικά να μην μπορεί να δώσει ούτε προσωρινή λύση στις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα χωρίς να δημιουργεί εντάσεις με τοπικούς συλλόγους. Διαφωνούμε για λόγους υγιεινής αλλά και κυκλοφοριακής ασφάλειας στην επέκταση του υπάρχοντος χώρου κοντά στο 9ο δημοτικό σχολείο.

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ

Ένα έργο κόστους εκατομμυρίων ευρώ, που είναι στολίδι για την πόλη  μας, το βλέπουμε καθημερινά να φθείρεται. Οι φθορές που δημιουργούνται λόγω της χρήσης (ξερίζωμα δέντρων, σπάσιμο φωτιστικών, κολωνάκια κλπ) δεν έχουν επισκευαστεί μέχρι σήμερα, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας. Κάναμε λεπτομερή καταγραφή των προβλημάτων της και τα καταθέσαμε στον Δήμο χωρίς μέχρι τώρα να κάνει κάτι για την συντήρησή της. Κίνδυνος ατυχημάτων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :          

Συμφωνούμε. Ένα όμορφο έργο χρειάζεται συντήρηση για να εξακολουθήσει να είναι όμορφο. Η εγκατάλειψη καθημερινών πτυχών της ζωής της πόλης είναι νομίζω αυτό που χαρακτηρίζει την δημοτική αρχή Ζορμπά

ΑΝΑΠΛΑΣΗ Αγίας Τριάδος και ΓΑΡΥΤΤΟΥ

Παρουσιάζουν εικόνα του τριτοκοσμικού δρόμου, με ανύπαρκτα πεζοδρόμια, με σημεία μείωσης του πλάτους της απαγορευτικά για τη διέλευση των οχημάτων σε δύο λωρίδες και επικίνδυνη για πεζούς. Διεκδικούμε την μονοδρόμηση  με ταυτόχρονη ανάπλασή τους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :          

Συμφωνούμε απόλυτα. Χρειάζεται και ορισμένοι δρόμοι κάθετα της Δερβενακίων να γίνουν ήπιας κυκλοφορίας διότι στερούνται κανονικών πεζοδρομίων. Τελευταία έχουμε και πολλαπλά αυτοκινητιστικά ατυχήματα στο Κοντόπευκο. Συγχρόνως όμως πρέπει να φτιαχτούν και πεζοδρόμια προσβάσιμα σε συμπολίτες μας με κινητικές αναπηρίες που καταδικάζονται σε αποκλεισμό από την κυκλοφορία στην πόλη και τελικά γίνονται αόρατοι. Αυτό είναι πραγματικά μη αποδεκτό από εμάς, απολύτως προβληματικό και ρατσιστικό.

ΙΟΛΑΣ

Αποτελεί διεθνές τοπόσημο τέχνης. Διεκδικούμε : Την επιτάχυνση των έργων για την αξιοποίησή του και την συμμετοχή μέλους του ΔΣ στην σχετική επιτροπή του Δήμου. Πέρασε ένας μήνας και ο εργολάβος ουσιαστικά δεν ξεκίνησε.  Πώς θα λειτουργήσει σε 15 μήνες ; ποιο το πρόγραμμά του ; δεν πρέπει να υπάρξει σχέδιο ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :          

Είχαμε υπερψηφίσει ως Φυσάει Κόντρα την αγορά από το Δήμο. Πρέπει ο Δήμος να δει τι ακριβώς θα γίνει στον Ιόλα. Πρέπει να σταματήσουμε να πηγαίνουμε ως Δήμος στα τυφλά. Κατά τη γνώμη μας χρειάζεται ισορροπία.  Φυσικά το όνομα του μεγάλου συλλέκτη σημαίνει συγκεκριμένα πράγματα για ένα μουσείο. Όμως πρέπει να κρατήσουμε ανοιχτή τη δυνατότητα αφενός για πρόσβαση στον περιβάλλοντα χώρο όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες κι αφετέρου να υπάρχει η δυνατότητα για χώρο ανάδειξης νεών καλλιτεχνών, προσωρινών εκθέσεων κλπ. Εν ολίγοις έχουμε δουλειά μπροστά μας, δεν τελειώσαμε με την αγορά.

Συμφωνούμε απόλυτα στην επιτροπή να συμμετέχει ο Σύλλογος. Χωρίς να θέλουμε να επέμβουμε σε αυτό, γνωρίζουμε πως έχει η περιοχή πολύ αξιόλογους ανθρώπους που δεκαετίες πάλεψαν και παλεύουν για την πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής μέσω της βίλας Ιόλα ακόμα και σε δύσκολες εποχές συντηρητισμού.

Πρέπει να μάθει ο Δήμος να αντλεί τον καλύτερο εαυτό από κάθε συμπολίτη μας και να εμπνέει.

Αυτός ο αγώνας άλλωστε ήταν η απαρχή του μαχητικού και δυναμικού Συλλόγου σας ήδη από τις προγονικές του μορφές.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι περιοχές μας στερούνται παντελώς οποιουδήποτε χώρου πολιτισμού, καθώς όλες αυτές οι δραστηριότητες (Κινηματογράφος, Εργαστήρια Τέχνης,  Ωδείο, Θεατρικές ομάδες και λοιποί ανάλογοι χώροι) συσσωρεύονται στις πάνω περιοχές. Υπάρχει παντελής έλλειψη χώρων επικοινωνίας (χώροι συναθροίσεων, στέκια, χώροι   στέγασης των τοπικών  συλλόγων).

  1. Διεκδικούμε Πολιτιστικά κέντρα στο Κοντόπευκο, τον Παράδεισο και τα Πευκάκια. Στο Κοντόπευκο να αξιοποιηθεί το κληροδότημα ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ.
  2. Μεταφορά τμημάτων των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του ΠΑΟΔΑΠ που ήδη λειτουργούν και  στις δικές μας περιοχές.
  3. Συνεργασία του Δήμου με την ΕΡΤ  ν’ αναβιώσει ο θεσμός «Summer time» στο προαύλιο  του Ραδιομεγάρου.
  4. Να κατασκευαστούν από το Δήμο στις πλατείες  καλαίσθητες επιφάνειες για τις ανάγκες επικοινωνίας των συλλογικοτήτων της περιοχής  μας, που  απαιτούν την ανάρτηση του έντυπου υλικού δίχως να ρυπαίνεται το περιβάλλον

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ :      

 Συμφωνούμε απόλυτα.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ

Το έργο όπως παρουσιάστηκε δεν έχει χαρακτηριστικά ήπιας ανάπτυξης και περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Αντίθετα, μας δίνει την εικόνα υπερεκμετάλλευσης του διατιθέμενου χώρου, με ελάχιστους χώρους πρασίνου και με υπερανάπτυξη αθλητικών γηπέδων, που παραπέμπει στην  δημιουργία ενός υπερτοπικού αθλητικού κέντρου και όχι σε ένα τοπικό αθλητικό κέντρο ήπιων δραστηριοτήτων, φιλικό και συμβατό με το αμιγώς οικιστικό χαρακτήρα της περιοχής.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :          

Ο Ζορμπάς προεκλογικά μιλούσε για νέο ΟΑΚΑ, το ονόμαζε master plan. Απαράδεκτο, θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στη γειτονιά. Εμείς θέλουμε αθλητικό κέντρο στα Πευκάκια μικρής κλίμακας, για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ώρες που τους λείπουν τα ερασιτεχνικά σωματεία της πόλης μας αλλά και συγχρόνως για να έχουν πρόσβαση στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό ελεύθερα όλοι οι κάτοικοι της πόλης. Αλλά και με σχεδιασμό τέτοιο που να διατηρηθεί και ελεύθερος χώρος πρασίνου. Όλα με βάση τη μέτρηση των πραγματικών αναγκών της πόλης μας. Ούτε υπερτοπικά έργα, ανεδαφικές υποσχέσεις, αλλά ούτε και εγκατάλειψη.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΑΥΛΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Διεκδικούμε να ανοίξουν τα γήπεδα των Σχολείων αφού τοποθετηθούν φύλακες και να απελευθερωθούν για τους κατοίκους  οι υπάρχοντες χώροι άθλησης έστω για κάποιες ώρες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :          

Συμφωνούμε. Θα δώσει θέσεις εργασίας η φύλαξη τα απογεύματα και μάλιστα κατά τη γνώμη μας σε οικονομικά πληττόμενους συμπολίτες μας κατά προτεραιότητα. Παράλληλα θα έδιναν άλλο χαρακτήρα στα σχολεία για τους μαθητές, θα ήταν ο δικός τους χώρος, όχι ένα στείρο εξεταστικό κέντρο. Όπως εύστοχα διατυπώνει και η Ένωση Συλλόγων Γονέων το αίτημα, τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά, φωτιζόμενα και φυλασσόμενα. Μεταξύ άλλων θα βοηθούσε τα παιδιά να εκτονώσουν την ενέργειά τους με δημιουργικό κι ευεργετικό για το μυαλό και το σώμα τρόπο και να κοινωνικοποιούνται περισσότερο.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet