Ολοκληρώθηκε το 1ο στάδιο της συνδρομής του ΣΠΑΠ στους  Δήμους Διονύσου, Ραφήνας – Πικερμίου και Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε το 1ο στάδιο της συνδρομής του ΣΠΑΠ στους  Δήμους Διονύσου, Ραφήνας – Πικερμίου και Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) υλοποίησε και ολοκλήρωσε τη συνδρομή των καθαρισμών ξερών χόρτων την εβδομάδα που μας πέρασε, και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου, σε περιοχές των Δήμων Διονύσου, Ραφήνας – Πικερμίου και Λυκόβρυσης – Πεύκης, με αποψιλώσεις αστικών και περιαστικών περιοχών.

Οι παρεμβάσεις κοπής χόρτων του συνεργείου του ΣΠΑΠ έγιναν σε σημεία, εκτάσεις και εκατέρωθεν οδών της Διώνης, της Καλλιτεχνούπολης, της Ραπεντώσσας, του Διονύσου, της Λυκόβρυσης, αλλά και σε άλλα σημεία που υπεδείχθησαν στον Δήμο Διονύσου από τον αντιδήμαρχο Μανώλη Κόκκαλη, στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου από τον αντιδήμαρχο Παύλο-Ιωάννη Μπατάλη και στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης από τον αντιδήμαρχο Σταύρο Μονεμβασιώτη.   

Πριν τις  κοπές χόρτων από τα συνεργεία του ΣΠΑΠ στους Δήμους μέλη του ΣΠΑΠ είχε προηγηθεί  συνεννόηση με το Δασαρχείο Πεντέλης και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Οι καθαρισμοί θα συνεχιστούν σε όλους ανεξαιρέτως τους Δήμους μέλη μέχρι τις 7 Ιουλίου, με συνεργεία του ΣΠΑΠ, που θα τους διατεθούν για τον σκοπό αυτό.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύνδεσμός μας έχει εκπονήσει και υλοποιεί πρόγραμμα καθαρισμών και αποψιλώσεων σε όλους τους Δήμους μέλη του. Φέτος, επειδή οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την μεγαλύτερη αύξηση των εκτάσεων με χόρτα σε σχέση με άλλες χρονιές, τα οποία όταν ξεραθούν γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνα, έχουμε δώσει  ιδιαίτερη βαρύτητα στην συνδρομή στις κοπές χόρτων.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, και συγκεκριμένα από την Δευτέρα 19 Ιουνίου  έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου, υλοποιήσαμε και ολοκληρώσαμε τους καθαρισμούς και τις αποψιλώσεις σε επίκαιρα σημεία  των Δήμων Διονύσου, Ραφήνας – Πικερμίου και Λυκόβρυσης – Πεύκης, πάντα μετά από συνεννόηση με το Δασαρχείο Πεντέλης και το Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις των δημάρχων και των αρμόδιων αντιδημάρχων των τριών Δήμων.

Ήδη τα συνεργεία του ΣΠΑΠ την περασμένη εβδομάδα, από Δευτέρα 12 Ιουνίου  έως το Σάββατο 17 Ιουνίου, ολοκλήρωσαν την  κοπή ξερών χόρτων σε περιοχές των Δήμων Παλλήνης, Βριλησσίων και Πεντέλης και την προσεχή εβδομάδα, από 26 Ιουνίου  έως 30 Ιουνίου, θα υλοποιήσουν και θα ολοκληρώσουν  τις κοπές ξερών χόρτων στους Δήμους Κηφισιάς και Σπάτων – Αρτέμιδας.

Τα συνεργεία του ΣΠΑΠ καθαρίζουν και αποψιλώνουν τα σημεία που τους υποδεικνύονται από αιρετούς και στελέχη των Δήμων μελών, με στόχο τον καθαρισμό όσο το δυνατόν περισσότερων επικίνδυνων περιοχών.

Χρησιμοποιούμε όλες μας τις δυνάμεις, επιστρατεύουμε κάθε διαθέσιμο μηχάνημα και μέσο, προκειμένου να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας σε όσο το δυνατόν περισσότερες αστικές και περιαστικές περιοχές, αλλά και προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους εθελοντές, τους εργαζομένους και τα συνεργεία του ΣΠΑΠ για την ευσυνειδησία και την εργατικότητά τους, στην προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι για να υλοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες εργασίες πρόληψης σε όλους τους Δήμους μέλη του ΣΠΑΠ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet