ΚΚΕ: Περιοδεία στον Χολαργό, εγκαίνια εκλογικού περιπτέρου στο Χαλάνδρι
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

ΚΚΕ: Περιοδεία στον Χολαργό, εγκαίνια εκλογικού περιπτέρου στο Χαλάνδρι

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Βαγγελιώ Πλατανιά, υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στο Βόρειο Τομέα, περιόδευσε το πρωί της Τρίτης 9/5 στο 4ο Δημοτικό Χολαργού και στο 1ο Λύκειο Χολαργού. 

Στη ζωντανή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με τους εκπαιδευτικούς αναδείχθηκε ότι η επόμενη κυβέρνηση, με όποιο συνδυασμό κομμάτων κι αν προκύψει, θα υλοποιήσει τα αντιλαίκα προαπαιτούμενα του υπερμνημονίου του ταμείου Ανάκαμψης. Ήδη 200 από αυτά έχουν νομοθετηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ψηφίσει το 50% των νόμων που έφερε την προηγούμενη 4ετία η ΝΔ καιβτο ΠΑΣΟΚ το 70% αντίστοιχα. Όλα αυτά τα κόμματα έχουν αναλάβει δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις μεγάλες επιχειρήσεις . Γι αυτό και το πρόγραμμά τους είναι κοινό, παρά τις όποιες δευτερεύουσες διαφορές, και δεδομένα αντιλαϊκό, τα αποτέλεσμα του οποίου βιώνουμε καθημερινά στη ζωή μας.
Είναι τα ίδια κόμματα που έχουν μετατρέψει το σχολείο σε εξεταστικό κέντρο εφαρμόζοντας την τράπεζα θεμάτων και επιβάλλοντας την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής η οποία οδηγεί χιλιάδες φοιτητές στα ιδιωτικά κολέγια. Είναι αυτά που κρατούν όμηρους κάθε χρόνο χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που τους βάζουν να διδάσκουν μαθήματα άσχετα με το αντικείμενό τους και που οδηγούν τους γονείς σε οικονομική αιμορραγία πληρώνοντας πάνω από 3 δισ. το χρόνο για τη μόρφωση των παιδιών τους. 

Σε αυτές τις εκλογές το ζητούμενο είναι να βγει δυνατός ο λαός, με το ΚΚΕ να είναι όσο πιο ψηλά γίνεται σε ποσοστό. Σημείωσε ότι το ΚΚΕ διέθεσε όλεςβτου τις δυνάμεις και τους βουλευτές του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι εφόσον πιστέψουν στη δύναμή τους και οργανώσουν τη διεκδίκησή τους με πυξίδα τις σύγχρονες ανάγκες του, μπορούν να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις. Σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις  δυνάμεις, όπως έκανε άλλωστε και ως τώρα και για αυτό έχει μεγάλη σημασία για τη μεγάλη λαική πλειοψηφία να βγει όσο πιο δυνατό γίνεται από την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.
Στο 4ο Δημοτικό Χολαργού, στο τέλος της συζήτησης, το κλιμάκιο του ΚΚΕ, δώρισε βιβλία των εκδόσεων της “Σύγχρονης Εποχής” που απευθύνονται στις ηλικίες των μικρών μαθητών, για την βιβλιοθήκη του σχολείου, ως ελάχιστη επιβράβευση της πολύ επιτυχημένης πρωτοβουλίας του Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργάνωσε το προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.Μαζί με αυτά δώρισαν και την πρώτο συγγραφικό έργο της Βαγγελιώς Πλατανιά, “Για το ουράνιο τόξο ψάξε”. 

Στην ομιλία της τόνισε ότι σε αυτές τις εκλογές μπορούμε να έχουμε ένα πιο θετικό αποτέλεσμα, μια ελπίδα, μια ανάταση για το λαό, και μέτρο αυτού θα είναι το ποσοστό του ΚΚΕ.

Την επόμενη των εκλογών, υπάρχουν οι προϋποθέσεις να σχηματιστεί κυβέρνηση, καθώς τα προγράμματα των άλλων κομμάτων πραγματικά συγκλίνουν, όπως επιβεβαιώνεται και τις τελευταίες μέρες από τις δικές τους ανακοινώσεις σχετικά με τα προγράμματά τους.

Το μεγάλο ηθικό πλεονέκτημα του ΚΚΕ, όπως ανέφερε, είναι ότι βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Σε κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων, σε κάθε αίτημα του λαού μας για τους μισθούς,  τις συντάξεις, τα σχολεία, την υγεία που τόσο ταλαιπωρήθηκε το προηγούμενο διάστημα και θα συνεχίσει έτσι, η απάντηση που δίνουν όλοι όσοι κυβέρνησαν και επιδιώκουν ξανά να κυβερνήσουν για να εξυπηρετήσουν τα κέρδη των λίγων, είναι ότι κινούνται εντός δημοσιονομικού πλαισίου, εντός δηλαδή των αντοχών της οικονομίας, εννοώντας ότι αυτά που ζητάμε έχουν μεγάλο κόστος. Και έτσι διακηρύττουν ότι θα συνεχίσουν.

Το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ, σε μεγάλους επιχειρηματίες, έχει ήδη ξεπεράσει την πρώτη σκόπελο, τη λογική, δηλαδή, ότι πρέπει εμείς να περιορίσουμε τις διεκδικήσεις μας σε ότι αντέχει η οικονομία. Εμείς θα διεκδικήσουμε αυτά που πραγματικά έχουμε ανάγκη και για να μπορούν αυτά να ικανοποιηθούν θα πρέπει να φορολογηθούν οι μεγάλοι επιχειρηματίες.

Κλείνοντας κάλεσε σε πλατιά στήριξη του ΚΚΕ τονίζοντας ότι μόνο ψηφίζοντας ΚΚΕ ξέρει κανείς τι θα βγει την επόμενη μέρα. Ο λαός έχει πείρα, τα έχει δοκιμάσει όλα, είναι η ώρα να εμπιστευτεί το ΚΚΕ. 

Εγκαίνια εκλογικού περιπτέρου στο Χαλάνδρι

Σε αγωνιστικό κλίμα και παρουσία πολλών φίλων του Κόμματος, πραγματοποιήθηκαν από την ΚΟ Χαλανδρίου του ΚΚΕ, τα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου του ΚΚΕ στην πλατεια Χαλανδρίου, την Τρίτη.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές του Βορείου Τομέα Κώστας Γουλιάμος και Κώστας Παπασωτηρίου.
Πριν ξεκινήσουν τα εγκαίνια έγινε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της εθνικής αντίστασης στην Πλατεία Χαλανδρίου από το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ στο Χαλάνδρι και κόκκινων γαρύφαλλων εκ μέρους των οργανώσεων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στο Χαλάνδρι.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet