Κ. Αγγελής: Εγκαίνια 2ου Κοινωνικού Φαρμακείου: Πικρές αλήθειες!
Γνώμες

Κ. Αγγελής: Εγκαίνια 2ου Κοινωνικού Φαρμακείου: Πικρές αλήθειες!

Θέμα: Eγκαίνια 2ου Κοινωνικού Φαρμακείου, του Γενικού Φιλόπτωχου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Τόπος: Aπόλλωνος 36, Αθήνα
Χρόνος: Τετάρτη 15/10/2014, ώρα 18.00 μ.μ.
Παρόντες: Aρχιεπίσκοπος, πλήθος αρχιερέων και ιερέων, εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου (βουλευτές Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ.), δήμαρχοι, πρώην δήμαρχοι και φυσικά πλήθος κόσμου.
Απόντες: …η νέα διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου

Γράφει ο Kώστας Αγγελής*

«Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, τελέστηκαν, το απόγευμα της Τετάρτης, τα εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών…». Έτσι ξεκίνησε το δελτίο Τύπου της Αρχιεπισκοπής και συνέχισε με την παρουσίαση της εκδήλωσης.

Ιδιαίτερη, όμως, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του διευθυντή του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής Βασίλειου Χαβάτζα, στο 1ο Κοινωνικό Φαρμακείο, που λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2013 στον Δήμο Χαλανδρίου, ανταποκρινόμενο με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις των καιρών, κάτι που υπογράμμισε και ο αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος στον δικό του χαιρετισμό.

Αν λοιπόν η νέα διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου είχε πιστέψει στο έργο των Κοινωνικών Δομών του Δήμου και εν προκειμένω του Κοινωνικού Φαρμακείου:

  • Θα όφειλε να προλογίσει τον κ.κ. Ιερώνυμο και να ευχαριστήσει το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας για τη συνεργασία και την προσφορά τους στον Δήμο Χαλανδρίου.
  • Θα όφειλε να αναφερθεί στους, 300 και άνω, οικονομικά αδύναμους δημότες Χαλανδρίου, που δωρεάν ωφελούνται, καθημερινά, από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Χαλανδρίου.
  • Θα έβαζε τα θεμέλια μιας νέας συνεργασίας με τους αρμόδιους της Αρχιεπισκοπής, ώστε να εξασφαλίσει έγκαιρα την επόμενη μέρα λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου.
  • Θα παρουσίαζε και θα πρόβαλε το Χαλάνδρι ως πρωτοπόρο στον χώρο της Κοινωνικής μέριμνας, μ΄ ένα φαρμακείο πρότυπο και ανάλογης ποιότητας με τα υπόλοιπα φαρμακεία της χώρας.

Πικρές αλήθειες. Αντί όλων αυτών, η νέα διοίκηση και ο δήμαρχος Χαλανδρίου προτίμησαν την απουσία και τη σιωπή. Η πραγματικότητα, όμως, στη ζωή ξεπερνά τις ιδεοληψίες κι έτσι,

  • όταν το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Χαλανδρίου διαφημίζεται σ΄ όλη τη χώρα για την αρτιότητά του και τον άψογο τρόπο λειτουργίας του,
  • όταν το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Χαλανδρίου προσπαθεί να μην αφήσει κανέναν δημότη ακάλυπτο από φαρμακευτική περίθαλψη,
  • όταν το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Χαλανδρίου γίνεται η αφορμή ώστε πάνω του να δομηθεί ένα ανάλογο δίκτυο προσφοράς,
  • τότε είναι πραγματικά λυπηρό, ο ίδιος ο Δήμος Χαλανδρίου να το απαξιώνει. ΚΡΙΜΑ…

* Δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου με τη δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης 2011-2012, πρόεδρος Αετοπουλείου Πολιτιστικού Κέντρου 2013.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet