Ορκωμοσία δημοτικής αρχής – Σημειολογία & Προσδοκίες
Γνώμες

Ορκωμοσία δημοτικής αρχής – Σημειολογία & Προσδοκίες

Ορκίστηκαν ο δήμαρχος και οι σύμβουλοι του Δήμου μας -δημοτικοί και τοπικοί- και από χθες ανέλαβαν τα καθήκοντά τους.

Γράφει ο Μανόλης Πάγκαλος*

Η φιέστα που στήθηκε από τη δημοτική αρχή έδειξε αφενός την πολιτική κατεύθυνση που θα έχει ο κ. Μαυρίδης, αφετέρου απάντησε σε κάθε αμφιβολία των πολιτών περί ανεξάρτητου συνδυασμού. Πραγματικά η πρόσκληση και η εμφάνιση τόσων πολλών πολιτευτών της Νέας Δημοκρατίας δεν αφήνει πλέον καμία αμφισβήτηση: Ο κ. Μαυρίδης ντύθηκε προεκλογικά “ανεξάρτητος” για να προβεί στη γνωστή παραπλάνηση της κοινωνίας, παραπλάνηση που τα κόμματα που συγκυβερνούν (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) επί σειρά δεκαετιών είχαν αναγάγει σε τέχνη.

Ο πολίτης της Λυκόβρυσης και της Πεύκης, ανεξάρτητα από τα προαναφερθέντα δεδομένα, ζει στη δυσκολότερη Αυτοδιοικητική περίοδο της πρόσφατης ιστορίας μας. Ο πολίτης, κτυπημένος πολλαπλά από τις πρακτικές “ΣΟΚ και ΔΕΟΣ” των τελευταίων ετών, βλέπει τη διάλυση των Δήμων εξαιτίας των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών και του Νόμου Καλλικράτη.

Ο πολίτης ζει τη γενικευμένη απαξίωση και απομακρύνεται από τους θεσμούς. Η οικονομική ασφυξία, οι σχεδιαζόμενες απολύσεις, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις φορέων και οι πιέσεις για εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων τομέων δημόσιας και δημοτικής παρέμβασης, σε συνδυασμό με το συγκεντρωτικό και αντιδημοκρατικό μοντέλο διοίκησης, την ανυπαρξία εθνικού, περιφερειακού και τοπικού δημοκρατικού αναπτυξιακού προγραμματισμού είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη σημερινή εικόνα.

Εμείς, το σύνολο των αιρετών συμβούλων, σε αυτό το πλαίσιο κρινόμαστε για το κατά πόσο θα καταφέρουμε να υπερασπιστούμε -τόσο βάσει του θεσμικού ρόλου που ανέθεσαν στον καθένα μας οι πολίτες, όσο και με τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες, αλλά και τις κινηματικές μας δράσεις- τον Δήμο μας, τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, αλλά και την ίδια την τοπική κοινωνία, που πληρώνει άδικα μία κρίση για την οποία δεν ευθύνεται.

Από εμάς επίσης κρίνεται η δυνατότητα ή η αδυναμία να κινητοποιήσουμε τον πολίτη, να προκαλέσουμε τη μαζική του συμμετοχή στην επίλυση των προβλημάτων του, να επιβάλουμε την πραγματική διαφάνεια στη λειτουργία του Δήμου, ώστε να γίνει ο πολίτης γνώστης όλων των ζητημάτων, που συζητούνται και αποφασίζονται, και με τη συμμετοχή του να καθοδηγήσει τις σχετικές αποφάσεις. Αρωγός σε αυτήν την προσπάθειά μας έρχεται η ανάληψη της Περιφέρειας Αττικής από τα νέα πρόσωπα και τις νέες ιδέες και προτάσεις της Ρένας Δούρου και των συνεργατών της.

Καλείται και ο τοπικός -ηλεκτρονικός ή έντυπος- Τύπος να προσθέσει τις αναγκαίες πινελιές ώστε να μη κάνει στείρα αναπαραγωγή ενημέρωσης, αλλά να συμβάλει με ζωντάνια και απόψεις στα διαλαμβανόμενα.

Εμείς, η Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης – Πεύκης, με την πολιτική μας θέση επιδιώκουμε την υποστήριξη της κοινωνίας και συμμετέχουμε στην κινηματική διεκδίκηση για το καλό του συνόλου των πολιτών.

Ευχόμαστε οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι που εισέρχονται για πρώτη φορά στο τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι να αποφύγουν τις προσωπικές και εμπαθείς προσβολές, με τις οποίες τα τελευταία χρόνια βομβαρδίστηκε η τοπική κοινωνία.

* Επικεφαλής της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Λυκόβρυσης-Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet