Αντίο στον αγωνιστή του Πεντελικού
Γνώμες

Αντίο στον αγωνιστή του Πεντελικού

ΠΟΙΩΝ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΦΛΟΓΑ…

Έφυγε πριν λίγες μέρες από κοντά μας. Κι όμως θα είναι πάντα στις καρδιές μας. Γιατί σε αυτές ήξερε να μιλά και να τις απαλύνει ο πατήρ Τιμόθεος Κιλίφης.

Γράφει ο Αύγουστος Μαρούλης, δικηγόρος

Ευθυτενής το σώμα και τη ψυχή. Έμπρακτος συμπαραστάτης στους δεινοπαθούντες και στους αδικημένους. Αρωγός στη Κοινωνία και στα προβλήματά της αφού γι αυτόν ήταν αυτονόητη η υποχρέωση του καλού ποιμένα να προασπίζεται το ποίμνιό του.

Ενεργός πολίτης με άποψη και λόγο παρεμβατικό και μεστό. Μια αγκαλιά ανοικτή για τα παιδιά, τη νεολαία , τον αθλητισμό.

Πνευματώδης και πολυγραφότατος, αφήνει πίσω του σημαντικό συγγραφικό έργο για το οποίο έχει επανειλημμένα βραβευθεί.

Μπροστάρης τους αγώνες για τη προάσπιση του Πεντελικού περιβάλλοντος, με σημαντικό προσωπικό κόστος. Πίστευε ότι αποτελεί έσχατη βλασφημία προς τον Δημιουργό η βεβήλωση του περιβάλλοντος. Άνδρας χωρίς συμβιβασμούς όσον αφορά τις αρχές και τις αξίες του Ελληνικού πνεύματος και της Ορθοδοξίας, δεν διανοήθηκε να ανταλλάξει με αξιώματα την ανοχή ή τη σιωπή του μπροστά σε μεθοδεύσεις κερδοσκοπικές σε βάρος του Πεντελικού βουνού.

Εργάτης ακάματος της Εκκλησίας, λάμπρυνε με τη πολύχρονη παρουσία του την ιστορία της Ι.Μ. Πεντέλης, τον ησυχαστικό και ιερό χαρακτήρα της οποίας υπερασπίστηκε με πάθος. Προσήλκυε και δεν έδιωχνε τον κόσμο σε αυτή, που την ήθελε όαση ψυχής και σώματος.

Αποπτύοντας ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, εμείς που είχαμε τη τιμή και τη τύχη να τον γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του επαναλαμβάνομε την υπόσχεση που μας ζήτησε: Οι αγώνες σου, σεβαστέ γέροντα, αγαπημένε αδελφέ, σοφέ δάσκαλε, για τη προάσπιση της Πεντέλης που τόσο αγάπησες δεν θα πάνε χαμένοι. Η στάση ζωής σου θα μας εμπνέει και η ευχή σου θα μας ενισχύει να συνεχίσουμε τον δρόμο που χάραξες.

Π. Τιμόθεε Καλό ταξίδι!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet