Κυπελλούχος η “ΑΓΙΑ”
Αθλητισμός

Κυπελλούχος η “ΑΓΙΑ”

ΓΣΑΠ

Μετά την περίοδο 2010-2011 η ομάδα της Αγίας Παρασκευής ξανάφερε το Κύπελλο στην πόλη. Ο τελικός Κυπέλλου Γυναικών της ΕΣΚΑ έγινε την Κυριακή 2 Μαρτίου στο κλειστό γήπεδο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα μπροστά σε ένα πολυπληθές και ενθουσιώδες κοινό. Πάνω από 200 Αγιοπαρασκευιώτες φίλοι και μέλη του ΓΣΑΠ κατέκλυσαν τις κερκίδες του γηπέδου και με φωνές, τραγούδια, τύμπανα, καραμούζες αλλά και πανό που έφτιαξαν οι αθλήτριες των υποδομών μας με τίτλο “Η ΑΓΙΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ”, υποστήριξαν συνεχώς με φανατισμό αλλά πολιτισμένα επί 40 αγωνιστικά λεπτά την ομάδα της πόλης.

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν καταπληκτική και η οργάνωση της ΕΣΚΑ, με το τελετουργικό της παρουσίασης των ομάδων και κυρίως τις ομάδες των Cheerleaders από μικρά έως μεγάλα κορίτσια, έδωσαν τον χαρακτήρα ενός πραγματικού τελικού, μιας πραγματικά μεγάλης γιορτής του μπάσκετ. Χαρακτηριστική είναι η αποστροφή στο σχετικό δελτίο Τύπου της ομάδας όπου αναφέρεται ότι “είναι κρίμα που η Δημόσια Τηλεόραση αλλά και τα συνδρομητικά κανάλια γυρίζουν την πλάτη τους σε τέτοια αθλητικά γεγονότα”.

Η ανωτερότητα της ομάδας της Αγίας Παρασκευής ήταν εμφανής και η άμυνα που έπαιζε ήταν καταπληκτική, εν τούτοις η επιθετική δυστοκία με τα πολλά άστοχα σουτ δύο και τριών πόντων από ελεύθερες θέσεις, λόγω υπερβολικού άγχους και νευρικότητας βεβαίως, δεν την άφησε να “καθαρίσει” από νωρίς το παιχνίδι.

Στο πρώτο ημίχρονο περιόρισε τον Άρη Πετρούπολης, με τη… γρανιτένια άμυνά της, στους 20 πόντους, αλλά η ίδια έμεινε μόνο στους 26, ενώ θα μπορούσε να έχει φθάσει και στους 36! Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα της Αγίας Παρασκευής αύξησε λίγο ακόμα τη διαφορά (36-26), αλλά η εικόνα του παιχνιδιού παρέμεινε η ίδια. Αυτήν την επιθετική δυστοκία παραλίγο να την πληρώσει πολύ ακριβά στο τέταρτο δεκάλεπτο, αφού για 8΄λεπτά δεν είχε πετύχει ούτε πόντο(!), καθώς ο εκνευρισμός και το άγχος των παικτριών τις οδηγούσε σε αλλεπάλληλα λάθη, με αποτέλεσμα ο Άρης να “ξεθαρρέψει” και να πετύχει σερί 12 αναπάντητων πόντων, περνώντας μπροστά (38-36) στο 38΄. Στο σημείο αυτό ήλθε σαν βάλσαμο το τρίποντο της Χαρίτου (μετά από πολλές άστοχες προσπάθειες), η ομάδα αφυπνίστηκε και η Γιουκάκη, με έξι συνεχόμενους πόντους (τέσσερις βολές και ένα καλάθι), επισφράγισε την νίκη.

Να σημειωθεί ότι η αρχηγός και ψυχή της ομάδας η Σόνια-Μαρία Γιουκάκη ανακηρύχτηκε από την ΕΣΚΑ MVP του αγώνα και βραβεύτηκε με το σχετικό κύπελλο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΓΣΑΠ, “μέσα σε πανζουρλισμό ενθουσιασμού η ομάδα της μας σήκωσε το κύπελλο και το έφερε για άλλη μια φορά στην πόλη μας. Μπράβο στα κορίτσια μας, μπράβο στον προπονητή μας Πέτρο Αναγνωστόπουλο και τον βοηθό του Γιάννη Στρατάκο, μπράβο και στον έφορό μας Αχιλλέα Λαχανά”. 

Ωστόσο, στην ίδια ανακοίνωση οι εκπρόσωποι του ΓΣΑΠ δεν κρύβουν την πικρία τους για ορισμένες απουσίες: “Στη γιορτή αυτή συμμετείχε ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σάρκουλας εκπροσωπώντας και τον δήμαρχο και το μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ κ. Παπασπύρος, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Όλοι οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι έλαμψαν δια της απουσίας τους, παρότι είχαν έγκαιρα και με ατομική πρόσκληση προσκληθεί, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από τους παριστάμενους. Θα πρέπει να αναφέρουμε βεβαίως ότι εξαιρούμε από την κριτική αυτή τους κ.κ Γαβρά, Σιδέρη και Καψοκεφάλου, οι οποίοι με μήνυμά τους είχαν έγκαιρα εκφράσει την συμπαράστασή τους στην ομάδα, την ευχή τους να πάρουμε το κύπελλο και την λύπη τους για την αδυναμία να παρευρεθούν. Τη συμπαράσταση και την ευχή του να πάρουμε το κύπελλο εξέφρασε με τηλεφώνημά του και ο προηγούμενος προπονητής της ομάδας μας Γρηγόρης Σουλιώτης, ο οποίος, πρέπει να του αναγνωριστεί ότι πήγε την ομάδα μέχρι τα ημιτελικά”.

Διαιτητές: Καλογερόπουλος, Ζακεστίδης, Φραγκούλη

Δεκάλεπτα: 12-14, 08-12, 06-10, 14-09

ΑΡΗΣ (Ελένη Μίχα, Γ. Αγγελή): Νικολοπούλου, Γιακουμάτου Π., Μπαράκου, Καβαλλάρη 8, Λιάγκα 14(3), Μιχοπούλου, Τζόλου, Ροϊδου 2, Χαραλάμπους, Γιακουμάτου Ι. 4, Τσουμάνη 12, Βέ.

ΓΣΑΠ (Πέτρος Αναγνωστόπουλος, Γιάννης Στρατάκος): Ρεντζεπέρη 3, Γκάνια, Χαρίτου 5(1), Τσιαδή 2, Κούκη, Τσιαμπαλή, Παπαντώνη, Μαστρογιαννίδου 8, Παστρωμά 2, Γιουκάκη 25(4), Οικονομοπούλου, Λωσταράκου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet