Συνεχίζονται απρόσκοπτα τα προγράμματα αθλητισμού στην Αγία Παρασκευή
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Συνεχίζονται απρόσκοπτα τα προγράμματα αθλητισμού στην Αγία Παρασκευή

Συνεχίζονται τα Αθλητικά Προγράμματα στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, όπως τονίζει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου (ΠΑΟΔΑΠ), απαντώντας σε δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι τα προγράμματα είχαν σταματήσει λόγω εργασιακών εκκρεμοτήτων που είχαν οι γυμναστές.

Οι γυμναστές δήλωσαν ότι τα εργασιακά τους αιτήματα έχουν «διευθετηθεί» και ότι «ουδέποτε προχώρησαν σε κλείσιμο των προγραμμάτων».

Ακολουθεί η ανακοίνωση Τύπου του ΠΑΟΔΑΠ:

Συνεχίζονται απρόσκοπτα τα Αθλητικά Προγράμματα του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Σχετικώς με δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιστοσελίδες κ.λπ., αναφορικά με τα Δημοτικά Προγράμματα Άθλησης, από τον ΠΑΟΔΑΠ ανακοινώνονται τα ακόλουθα.

1. Τα Δημοτικά Προγράμματα Άθλησης περιόδου 2014-2015 ξεκίνησαν εγκαίρως και κανονικά με τις κατάλληλες αποφάσεις της νέας διοίκησης του Οργανισμού, η οποία ως γνωστόν ανέλαβε την 23η Σεπτεμβρίου 2014. Υπενθυμίζεται, ότι η απελθούσα διοίκηση, επί προεδρίας κ. Β. Σάρκουλα, μετά τo εκλογικό αποτέλεσμα είχε επίμονα αρνηθεί να λάβει τις αναγκαίες εναρκτήριες αποφάσεις και τελικά παραιτήθηκε (31.8.2014), εγκαταλείποντας ακέφαλο τον Οργανισμό στην πιο κρίσιμη περίοδο.

2. Η άρνηση της απελθούσας διοίκησης να λάβει τις αναγκαίες εναρκτήριες αποφάσεις δεν αφορούσε όμως μόνο στα Δημοτικά Προγράμματα Άθλησης. Η απελθούσα διοίκηση, επί προεδρίας κ. Β. Σάρκουλα, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα επίσης είχε επίμονα αρνηθεί να προχωρήσει στις Παραχωρήσεις Αθλητικών Χώρων και Εγκαταστάσεων, αναγκαίες για την ομαλή έναρξη των αγωνιστικών και προπονητικών περιόδων των τοπικών αθλητικών συλλόγων καθώς και στην έναρξη των μαθημάτων του Δημοτικού Ωδείου και των Εργαστηρίων Τέχνης.

3. Τα Δημοτικά Προγράμματα Άθλησης περιόδου 2014-2015 εκτελούνται από πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής (γυμναστές) τόσο στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις (Κλειστό Γυμναστήριο οδού Νότου, Κλειστό Γυμναστήριο Κοντοπεύκου, Αθλητικό-Πολιτιστικό Κέντρο Σταύρος Κώτσης, πρώην Στρατόπεδο Σπυρούδη), όσο και σε μισθωμένους χώρους στις οδούς Παπαρρηγοπούλου και Ανδρούτσου. Εξυπηρετούνται δε μέσω αυτών τόσο τα ΚΑΠΗ, οσο και ο ΠΑΙΣΔΑΠ (Παιδικοί Σταθμοί). Ιδίως όμως καλύπτονται εκ νέου οι αθλητικές ανάγκες των μαθητών των Σχολείων της πόλης μας σε αγαστή συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

4. Δυστυχώς όμως η απελθούσα διοίκηση είχε παραλείψει να ζητήσει την έγκριση συμβάσεων για τους γυμναστές, όπως έπραξε για τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου και των Εργαστηρίων Τέχνης. Υπενθυμίζεται, ότι η έγκριση των συμβάσεων των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου και των Εργαστηρίων Τέχνης έλαβε χώρα την 15.10.2014.

5. Ομοίως η απελθούσα διοίκηση είχε παραλείψει να ζητήσει την έγκριση συμβάσεων γυμναστών και Προγραμμάτων Άθλησης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), με τον ισχυρισμό ότι η ΓΓΑ δεν κατέβαλε τα οφειλόμενα ποσά. Ο ισχυρισμός αυτός είναι απολύτως ψευδής, εν γνώσει του ψεύδους. Το εν γνώσει ψεύδος του αποδεικνύεται τόσο από τις αναρτήσεις της ΓΓΑ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπου εμφανίζονται τα ποσά που η ΓΓΑ εχει καταβάλει σε άλλους Δήμους και Οργανισμούς, όσο και από την απάντηση στο ερώτημα «ΕΑΝ Η Γ.Γ.Α. ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΛΛΕ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΠΟΣΑ, ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ;».

6. Το εν γνώσει ψεύδος του ισχυρισμού της απελθούσας διοίκησης Σάρκουλα αποδεικνύεται επίσης από το γεγονός ότι αυτή εν γνώσει της δεν εισέπραξε –μεταξύ άλλων οφειλομένων ύψους περίπου 300.000 ευρώ – και το ποσό των 35.391,96 ευρώ, το οποίο για δεύτερη φορά η ΓΓΑ ενέκρινε με την με αριθμ. 6087/25.2.2014 Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ. ΒΙΕΕΓ-ΦΜΡ) για την αθλητική περίοδο 2011-2012(!). Η παράλειψη αυτή αποτελεί παράβαση καθήκοντος σε βάρος του ΠΑΟΔΑΠ, των δημοτών και των γυμναστών, με την οποία βαρύνεται και θα λογοδοτήσει αρμοδίως η προηγούμενη διοίκηση.

7. Η προηγούμενη διοίκηση Σάρκουλα – Ζορμπά παρέλειψε όλα τα ανωτέρω, διότι προγραμμάτιζε την εκ νέου απευθείας ανάθεση των αθλητικών προγραμμάτων. Όμως η μη επανεκλογή της απέτρεψε τον σχεδιασμό, ώστε τον Οκτώβριο 2014 έλαβε χώρα ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ο οποίος και κατακυρώθηκε σε μειοδοτήσασα εταιρεία (ΕΠΕ).     

8. Οι γυμναστές που εργάζονται για τον Οργανισμό είχαν εύλογες απορίες, σχετικώς με την εκτέλεση των συμβάσεων τους, οι οποίες και καλύφθηκαν τόσο στο πλαίσιο κοινών συσκέψεων παρόντος του δημάρχου Ι. Σταθόπουλου, όσο και με προσωπική παρέμβαση του προέδρου Σ. Παπαμιχαήλ, ώστε δεν εκκρεμεί κανένα θέμα (εργασιακό, μισθολογικό, ασφαλιστικό), πλην μικρού τμήματος δεδουλευμένων ποσών για ορισμένους, το οποίο και θα καταβληθεί εντός των επομένων ημερών.

9. Στο πλαίσιο της συμφωνίας του ΠΑΟΔΑΠ με τους γυμναστές, ελήφθησαν όλες οι κατάλληλες αποφάσεις από το Δ.Σ. κατά τη συνεδρίασή του της 26.02.2015, με μία και μόνη αρνητική ψήφο.

Συνεπώς, τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου συνεχίζονται απρόσκοπτα και θα ολοκληρωθούν επιτυχημένα. Καλούμε όλους να συμβάλλουν σε αυτό.

Οι γυμναστές του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν τα Δημοτικά Προγράμματα Άθλησης:

«Οι γυμναστές  των προγραμμάτων του μαζικού αθλητισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι έπειτα από διευθέτηση των αιτημάτων μας σε ότι αφορά τα εργασιακά μας ζητήματα, με την διεύθυνση του ΠΑΟΔΑΠ (πρόεδρος κ. Παπαμιχαήλ Σωτήρης) και παρουσία του δημάρχου κ. Σταθόπουλου Ιωάννη, ουδέποτε προχωρήσαμε σε κλείσιμο των προγραμμάτων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet