Καινούργια απορριμματοφόρα στον Δήμο
Ποιότητα Ζωής

Καινούργια απορριμματοφόρα στον Δήμο

Πραγματοποιήθηκε η παράδοση τριών νέων απορριμματοφόρων οχημάτων στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014, στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής και στο πλαίσιο σύμβασης προμήθειας με την ανάδοχο εταιρεία.

Τα απορριμματοφόρα είναι τύπου συμπίεσης πρέσας, μοντέλου CRV-2000, χωρητικότητας 16m3, και παγκοσμίου φήμης πλαισίων φορτηγών τελευταίας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας EURO6, Mercedes-Benz Arocs 1830K, και είναι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, τα πρώτα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση Τύπου, τα οχήματα πληρούν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές σύμφωνα με τις τελευταίες Ευρωπαϊκές οδηγίες και συνδυάζουν την κορυφαία ποιότητα υλικών, την πολύ χαμηλή εκπομπή ρύπων καθώς και τη σχεδόν αθόρυβη λειτουργία τους. Σε συνδυασμό δε και με τη γρήγορη αποκομιδή και την επαρκέστατη χωρητικότητα σε απορρίμματα, πρόκειται για τις πλέον ενδεδειγμένες και κατάλληλες μονάδες εξοπλισμού.

Σημειώνεται δε ότι στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα είναι προγραμματισμένη η παράδοση μίας σκούπας η οποία έχει ήδη εξοφληθεί από τον Δήμο. Έπεται η προμήθεια ενός καδοπλυντηρίου, μιας υδροφόρας, τριών ημιφορτηγών pick-up, δύο ακόμα απορριμματοφόρων και δύο σαρώθρων. Το συνολικό κόστος του ανωτέρω εξοπλισμού ανέρχεται στα 1.900.000 ευρώ, ποσό το οποίο εξολοκλήρου αντλείται μέσω ιδίων πόρων του Δήμου, προερχόμενων από τα ανταποδοτικά τέλη.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς εξέφρασε την ικανοποίησή του τονίζοντας πως με την παραλαβή των οχημάτων υπερσύγχρονης τεχνολογίας, η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών καθαριότητας προς τους πολίτες και η εικόνα της πόλης θα αναβαθμιστούν αισθητά. Δήλωσε:

«Μειώσαμε τα δημοτικά τέλη κατά 19% τα τρία χρόνια της διοίκησής μας. Τα νοικοκυρεμένα πλέον οικονομικά του Δήμου επιτρέπουν περαιτέρω μείωσή τους κατά 10% τον επόμενο χρόνο για την οποία εμείς είχαμε δεσμευτεί στο πρόγραμμά μας , ελπίζω ο νεοεκλεγείς δήμαρχος να την υλοποιήσει.

»Παρά τη μείωση των δημοτικών τελών, η αγορά του εξοπλισμού μέσω ιδίων πόρων κατέστη εφικτή λόγω της συνετής και νοικοκυρεμένης διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου από τη διοίκησή μας.

Σημειώνεται ότι προηγούμενα χρόνια γίνονταν αυξήσεις δημοτικών τελών ανάλογα με τον πληθωρισμό και παρά το γεγονός της συνολικής αύξησης δημοτικών τελών κατά 30% τη δεκαετία 2001-2010 οι αγορές εξοπλισμού καθαριότητας γίνονταν μέσω leasing, δανεισμού δηλαδή για τον Δήμο μας».

Την ακολουθία του Αγιασμού των οχημάτων τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Σαρρής από τον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής.

Παρόντες, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Νικόλαος Κωβαίος-Ντούσκος, Εμμανουήλ Κωνσταντακόπουλος, Κωνσταντίνος Τσιαμπάς και Ελευθερία Παπαδοπούλου και ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γεώργιος Καζάκος.

Παρόντες επίσης εργαζόμενοι στον τομέα Καθαριότητας με επικεφαλής την προϊσταμένη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet