Να «ζωντανέψει» το Πάρκο «Στ. Κώτσης» επιχειρεί η δημοτική Αρχή
Ποιότητα Ζωής

Να «ζωντανέψει» το Πάρκο «Στ. Κώτσης» επιχειρεί η δημοτική Αρχή

Από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015 εκτελούνται εργασίες αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων και διαμόρφωσης των δρόμων στον χώρο του Πολιτιστικού – Αθλητικού Πάρκου «Σταύρος Κώτσης» (πρώην Σπυρούδη).

Οι εργασίες γίνονται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής, από ίδιους πόρους του Δήμου.

Επιδιορθώσεις στην περίφραξη του Πάρκου «Σταύρος Κώτσης»
Επιδιορθώσεις στην περίφραξη του Πάρκου «Σταύρος Κώτσης»

Παράλληλα επιδιορθώνεται η περίφραξη και συμπληρώνονται τα τμήματα που έλειπαν, ώστε ο χώρος να μπορεί να ελέγχεται τις νυχτερινές ώρες. Στο Πάρκο έγιναν εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού και λειτουργεί ήδη ο υπαίθριος χώρος προβολών και παραστάσεων. Μετά τις 20 Αυγούστου θα δρομολογηθούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εργασίες επισκευής του κτηρίου των wc στα δυτικά του Πάρκου καθώς και οι εργασίες ενίσχυσης του φωτισμού και του πρασίνου. Πρόκειται για εργασίες που είχαν προγραμματιστεί να εκτελεστούν από τα τέλη του Ιουνίου και αναβλήθηκαν λόγω των έκτακτων ειδικών οικονομικών συνθηκών.

Aναλυτικότερα, τις μέρες αυτές διαστρώνονται με ωπλισμένο σκυρόδεμα ο δυτικός δρόμος που συνδέει την πύλη της οδού Σπάρτης με τη νέα που δημιουργείται επί της οδού Παπαδιαμάντη και ο δρόμος στο πλάι του κεντρικού τολ του παλιού στρατοπέδου, ενώ συμπληρώνεται και ο αγωγός ομβρίων του δυτικού δρόμου. Σκοπός του Δήμου είναι να κατασκευαστεί η υποδομή που θα μπορεί να δεχτεί κατάλληλη επικάλυψη, και στο μεταξύ αφενός να διευκολυνθούν οχήματα έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα κ.λπ.) και αφετέρου να προληφθούν φαινόμενα που δημιουργήθηκαν τον προηγούμενο χειμώνα από τα νερά της βροχής και τα χώματα στην έξοδο του Πάρκου επί της οδού Σπάρτης.

Σε ό,τι αφορά την περίφραξη έκλεισαν όλα τα κενά που είχαν δημιουργηθεί στην υπάρχουσα κατασκευή και περιφράσσεται και όποιο τμήμα της περιμέτρου παρέμενε ελεύθερο στην οδό Παπαδιαμάντη και την οδό Δροσίνη. Επί της οδού Παπαδιαμάντη θα διανοιχθεί τμήμα του δρόμου στη δυτική γωνία και θα διαμορφωθούν τρεις πύλες εισόδου. Η περίφραξη γίνεται από ελαφριά κατασκευή, γιατί αφενός εκκρεμεί η διάνοιξη της οδού Παπαδιαμάντη, αφετέρου οφείλουμε άμεσα να ασφαλίσουμε τον χώρο ο οποίος επί χρόνια παρέμενε ανεξέλεγκτος και είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο με συνεχή διέλευση κάθε είδους οχήματος, καθιστώντας επισφαλή την παραμονή των επισκεπτών.

Βραχυπρόθεσμος σκοπός της δημοτικής Αρχής είναι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου και της αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Πετσατώδη«να αξιοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό το υπάρχον κτηριακό απόθεμα και να “ζωντανέψει” το Πολιτιστικό – Αθλητικό Πάρκο “Σταύρος Κώτσης”. Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ο στόχος είναι να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί στον σημαντικό πόλο έλξης και συνάντησης του κόσμου του Αθλητισμού και του Πολιτισμού που του αξίζει, αφού προηγηθούν οι απαραίτητες μελέτες και επιτευχθούν οι ανάλογες χρηματοδοτήσεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet