Συνεχίζεται η «κολοκυθιά» με το Σιστοβάρη
Ποιότητα Ζωής

Συνεχίζεται η «κολοκυθιά» με το Σιστοβάρη

Ούτε η συνεδρίαση της 26ης Μαρτίου δεν… στάθηκε τυχερή για το κληροδότημα Σιστοβάρη. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε ως θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της επιχείρησης που υπάρχει στο εν λόγω ακίνητο, μετά από πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου Κωνσταντίνου Κουβόπουλου (ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΒΟΥΠΟΥΛΟΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΠΟΛΗ), τελικώς ήταν ο ίδιος που το απέσυρε. Ο λόγος που πρόβαλε ήταν ότι η διοίκηση του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά επιχειρεί να «θάψει» το συγκεκριμένο θέμα, βάζοντάς το να ζητηθεί 16ο -«δηλαδή, κατά τα ξημερώματα, όταν δεν θα υπάρχει κανείς στην αίθουσα», όπως είπε χαρακτηριστικά- ζητώντας ταυτόχρονα να το επανεντάξει η διοίκηση σε επόμενη συνεδρίαση του Σώματος ως πρώτο θέμα.

Την απόφασή του δεν άλλαξε παρά τις παρεμβάσεις των Ανδρέα Γκιζιώτη (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) και Γιάννη Σταθόπουλου (ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ), οι οποίοι πρότειναν να μην αποσυρθεί το θέμα, αλλά να προταθεί αμέσως μετά τα πρώτα τεχνικά θέματα της ημερήσιας διάταξης. Μάλιστα, ο μεν πρώτος έκανε λόγο για «παιχνίδι εντυπώσεων» με τον εν λόγω θέμα, ενώ ο δεύτερος κάλεσε όλους να «μην παίζουν το κρυφτό».

Στη συζήτηση παρενέβη και ο Βασίλης Γιαννακόπουλος (ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ) ο οποίος, απαντώντας στην αποστροφή του κ. Κ. Κουβόπουλου ότι «υποτιμούν τη νοημοσύνη μας όσοι υποστηρίζουν ότι χρειάζεται οποιαδήποτε νομική γνωμοδότηση για να εφαρμοστούν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις», παρατήρησε ότι «τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και η δικαστική απόφαση δεν οδηγεί αυτόματα και στο κλείσιμο της επιχείρησης στο Σιστοβάρη», προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να πάμε για άλλη μια φορά σε εκλογές με αυτό το θέμα στην προεκλογική ατζέντα».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς ενημέρωσε ότι τη Δευτέρα 24 Μαρτίου έφυγε προς τη διεύθυνση κληροδοτημάτων, αλλά και προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όλος ο φάκελος της υπόθεσης, για την οποία ζητείται και γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Επίσης, θύμισε ότι εκκρεμεί και η αντίστοιχη γνωμοδότηση του νομικού στον οποίον έχει προσφύγει ο Δήμος. «Όταν θα έχουμε στη διάθεσή μας όλες τις απαντήσεις», ανέφερε ο κ. Β. Ζορμπάς, «θα έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι σύμβουλοι, με ασφάλεια πια, θα πάρουν την τελική απόφαση. Μέχρι τότε, όμως, δεν έχει νόημα καμία συζήτηση επί του θέματος».

Απ΄ ό,τι φαίνεται λοιπόν το «καυτό» ζήτημα του Σιστοβάρη έχει… δρόμο μπροστά του. Πόσο μάλλον που δεν ορίστηκε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για να επανέλθει το θέμα προς συζήτηση στο Σώμα. Κάποιες απορίες μόνο: Εάν το θέμα συζητείτο στη συνεδρίαση της 26ης Μαρτίου, ποια στάση θα ακολουθούσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, με βάση τα όσα είπε ο δήμαρχος. Θα ψήφιζαν «όχι» ή θα δήλωναν «παρών»; Ή, μήπως, δεν επρόκειτο να τεθεί ποτέ τέτοιο ζήτημα;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet