Υπέρβαση στις τιμές του όζοντος παρατηρήθηκε στην Αγία Παρασκευή
Ποιότητα Ζωής

Υπέρβαση στις τιμές του όζοντος παρατηρήθηκε στην Αγία Παρασκευή

Υπέρβαση στις τιμές του όζοντος παρατηρήθηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015 στην Αττική.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημέρωσε ότι την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον σε δύο σταθμούς μέτρησης.

Μέχρι τις 16:00 παρατηρήθηκε μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 192 μg/m3 στον Σταθμό Μέτρησης Αγίας Παρασκευής και μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 206 μg/m3 στον Σταθμό Μέτρησης Θρακομακεδόνων.

Για τον λόγο αυτό σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.  Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε 24ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet