Πρόταση Φ. Αλεξόπουλου για ενίσχυση της τοπικής αγοράς
Επιχειρήσεις – Αγορά

Πρόταση Φ. Αλεξόπουλου για ενίσχυση της τοπικής αγοράς

Πρόταση για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς Αγίας Παρασκευής κάνει ο τέως δημοτικός σύμβουλος Φώτης Αλεξόπουλος, καθώς έχει χαθεί ένα μεγάλο ποσοστό καταναλωτικού κοινού από την πόλη,  όπως μας ενημερώνει με την ακόλουθη ανακοίνωση.

Αγαπητέ Συμπολίτη: Χωρίς φόβο και πάθος να καταθέτεις τις προτάσεις σου ώστε να γίνει καλύτερη η πόλη σου.

Έχει καταγραφεί ότι από την πάνω πλατεία της Αγίου Ιωάννη έχει χαθεί ένα μεγάλο ποσοστό καταναλωτικού κοινού (ηλικίες από 40 και πάνω -επί το πλείστον οικογενειάρχες).

Χαλάνδρι και Γέρακας έχουν απορροφήσει ένα μεγάλο κομμάτι των συγκεκριμένων καταναλωτών – κάτοικων.

Σκοπός μίας δημοτικής αρχής μέσα στα τόσα αλλά, είναι και η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και προς τα εκεί κινείται η πρόταση που καταθέτω παρακάτω.

Πρόταση μου λοιπόν είναι να δημιουργηθούν ταράτσες και εξέδρες στην πάνω πλατεία (περιμετρικά) για τα καταστήματα που βρίσκονται γύρω από την πλατεία.

Η κάθε εξέδρα θα είναι ομοιόμορφη, δεν θα προσβάλει την αισθητική της πλατείας και θα προσφέρει τραπεζοκαθίσματα για την προσέλκυση περισσότερων καταναλωτών που έχουν χαθεί από την πάνω πλατεία τα τελευταία χρόνια, καθώς για την τόνωση του επιχειρηματικού κόσμου και φυσικά μην ξεχνάμε ότι θα αυξήσει και τα έσοδα για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Επίσης το ίδιο μπορεί να γίνει και στην κάτω πλατεία με αρχή από την Αγροτική Τράπεζα μέχρι και την πιάτσα ταξί, με μόνη εξαίρεση ότι η παιδική χαρά θα πρέπει να μετακινηθεί πιο μέσα καθώς και να γίνει ημι -πεζόδρομος το κομμάτι από την γωνία της Γιαβάσειου έως και τη γωνία της Αγίου Ιωάννου (Έβερεστ).

Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει ομοιομορφία των εξέδρων- ταρατσών, άρση της αδικίας κάποιων επιχειρηματιών που δεν έχουν χώρο τραπεζοκαθισμάτων, αύξηση εσόδων του Δήμου αλλά και περισσότεροι χώροι ψυχαγωγίας για τους καταναλωτές- οικογενειάρχες που «χάθηκαν» τα τελευταία χρόνια από την πόλη μας.

Επίσης είναι λογικό ότι θα μπει τέλος και θα λυθεί, στην πάνω πλατεία ένα μεγάλο πρόβλημα των κάτοικων που είχε να κάνει με τις φασαρίες νεαρών ομάδων που συγκεντρώνονταν κάθε βράδυ, αφού μετά την τοποθέτηση των εξέδρων «μαζικής εστίασης» ο χώρος δεν θα προσφέρεται για τέτοιες συγκεντρώσεις.

Πάντως παραμένω στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για διευκρινίσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet