«Έκοψαν» νοσηλευτή που φρόντιζε παιδί με νεανικό διαβήτη σε σχολείο της Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

«Έκοψαν» νοσηλευτή που φρόντιζε παιδί με νεανικό διαβήτη σε σχολείο της Αγ. Παρασκευής

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδεσης «έκοψε» την παρουσία νοσηλευτή σε σχολείο της Αγίας Παρασκευής, ο οποίος φρόντιζε παιδάκι το οποίο πάσχει από νεανικό διαβήτη, για οικονομικούς λόγους, όπως αναφέρει ο τέως δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Ζορμπάς.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας προτείνει στον δήμαρχο, Γιάννη Σταθόπουλο, ν’ αναλάβει ο Δήμος το σχετικό κόστος, όπως και να πράξει το ίδιο και για άλλες ανάλογες περιπτώσεις παιδιών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Β. Ζορμπά:

Βασίλης Ζορμπάς: Η αλληλεγγύη είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας

Ήλθε σε γνώση μου ένα γεγονός, σημείο των καιρών, που με λύπησε βαθύτατα. Όπως πληροφορήθηκα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης δεν ενέκρινε φέτος την παρουσία νοσηλευτή σε σχολείο της πόλης μας για παιδάκι που πάσχει από νεανικό διαβήτη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει καθημερινά η ζωή του παιδιού. Η μη έγκριση οφείλεται στην έλλειψη επαρκών κρατικών κονδυλίων και συνεπώς δεν θεωρώ ότι μπορεί κάποιος να αποδώσει μομφή στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Δυστυχώς, οι πολιτικές που ασκήθηκαν πολλά χρόνια τώρα οδήγησαν το Κράτος στη θέση να μην μπορεί να εκπληρώσει τις αυτονόητες υποχρεώσεις του. Επειδή όμως με λόγια ή με ευχές δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα των ανθρώπων, αλλά μόνο με πράξεις αλληλεγγύης, προτείνω στον δήμαρχο, Γιάννη Σταθόπουλο, να διερευνήσει άμεσα το θέμα της ανάληψης από τον Δήμο της υποχρέωσης αυτής προς το παιδί, αλλά και για άλλα παιδιά που βρίσκονται στην ίδια θέση, εφ΄όσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν.

Εμείς θα τον στηρίξουμε με κάθε τρόπο, είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet