Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη: Αίτηση για καθαρισμό οικοπέδων ενόψει αντιπυρικής περιόδου
Κοινωνία

Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη: Αίτηση για καθαρισμό οικοπέδων ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Ο συνδυασμός Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη κατέθεσε σήμερα, Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, στον Δήμο Αγίας Παρασκευής αίτηση για την υποχρέωση καθαρισμού των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Ο συνδυασμός, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Αγίας Παρασκευής τον Φώτη Αλεξόπουλο, επισημαίνει σχετικά:

Η μέριμνα για την τήρηση αυτής της υποχρέωσης είναι αρμοδιότητα των δήμων.

Σε βάρος των ιδιοκτητών που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα. 

Οι ανωτέρω ποινικές κυρώσεις ασκούνται από την Πυροσβεστική Αρχή (δηλ. θα πρέπει να εφαρμοστούν οι διοικητικές κυρώσεις από τον οικείο Δήμο και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ποινικές από την Πυροσβεστική Αρχή).

Οι Δήμοι έχουν την υποχρέωση λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλούς φύλαξης των χώρων απορριμμάτων για την αποφυγή ανάφλεξης και πρόκλησης πυρκαγιών. Η παράλειψη λήψεως ή πλημμελούς συμμόρφωσης αποτελεί σοβαρή παράβαση καθηκόντων και επισύρει ποινές.

Αίτηση από τον επικεφαλής του συνδυασμού Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet