Απευθείας ανάθεση για τις 7 αίθουσες προσχολικής  αγωγής ζήτησε ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής από την υπ. Παιδείας
Κοινωνία

Απευθείας ανάθεση για τις 7 αίθουσες προσχολικής αγωγής ζήτησε ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής από την υπ. Παιδείας

Την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και την υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διαδικασία προμήθειας 7 αιθουσών για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση της προσχολικής ηλικίας.

Την περασμένη Τετάρτη, 20 Μαΐου και κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα ότι για να είναι σε θέση ο Δήμος να υλοποιήσει την προμήθεια των 7 αιθουσών, θα πρέπει να αλλάξει το νομικό καθεστώς της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο και κατ’ εξαίρεση για τη συγκεκριμένη προμήθεια. σημειώνει η δημοτική αρχή. Με το ισχύον νομικό πλαίσιο, όπως υποστηρίζει, θα πρέπει να γίνει διεθνής διαγωνισμός για τις 7 αίθουσες, διαδικασία που απαιτεί αρκετό χρόνο (8-10 μήνες).

Ο δήμαρχος κατέθεσε στις δύο υπουργούς υπόμνημα όπου επεξηγούσε τον τρόπο (νομικό πλαίσιο) με τον οποίο μπορεί να ξεπεραστεί ο διεθνής διαγωνισμός. Το νομικό πλαίσιο στο οποίο πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση είναι κατ’ εξαίρεση, και μόνο για τη συγκεκριμένη προμήθεια η απευθείας διαπραγμάτευση με τον προμηθευτή.

Και οι δύο υπουργοί διαβεβαίωσαν τον δήμαρχο ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μια τέτοια ρύθμιση, σημειώνει η δημοτική αρχή και προσθέτει ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής περιμένει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση για να προχωρήσει στην προμήθεια των αιθουσών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet