Β. Ζορμπάς: «Κατηγορηματικά αντίθετοι στις συγχωνεύσεις σχολείων»
Κοινωνία

Β. Ζορμπάς: «Κατηγορηματικά αντίθετοι στις συγχωνεύσεις σχολείων»

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεση του Δήμου στις συγχωνεύσεις των συστεγαζόμενων 5ο και 11ο Δημοτικών Σχολείων, με επιστολή του προς τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Συμεών Κεδίκογλου, παραθέτοντας τους λόγους για την αντίθεση αυτή.

Ακολουθεί η σχετική επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με το σχέδιο συγχώνευσης των συστεγαζόμενων 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων Αγίας Παρασκευής (Χέλμειο) για τους παρακάτω πολύ σημαντικούς λόγους:

  1. Το Σχολικό Συγκρότημα το οποίο σήμερα στεγάζει τα 5ο και 11ο Δημοτικά Σχολεία Αγίας Παρασκευής, καθώς και το 3ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής διαθέτει περιορισμένο χώρο σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών. Σημειώνεται ότι ο αύλειος χώρος είναι ήδη μικρός για τους 330 μαθητές που τον χρησιμοποιούν.
  2. Λόγω της οικονομικής κρίσης ο αριθμός των μαθητών που αιτούνται εγγραφή στα Δημόσια Σχολεία της πόλης μας βαίνει συνεχώς αυξανόμενος.
  3. Έχει ήδη δεσμευθεί από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής οικόπεδο επί των οδών Πατρόκλου και Γούναρη προκειμένου να προχωρήσει η ανέγερση, μέσω ΟΣΚ, σχολικού κτηρίου για τη στέγαση του 11ου Δημοτικού Σχολείου. Ο Δήμος έχει ολοκληρώσει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου, που ήταν η τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου και ο χαρακτηρισμός του ως «Χώρος Σχολείου». Με βάση το ΦΕΚ 163/3-5-2010, υπήρξε τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στην Αγία Παρασκευή (Ο.Τ.24-Χώρος Σχολείου).Έχει επίσης δοθεί έγκριση καταλληλότητας από το ΣΧΟΠ.

Για τους ανωτέρω λόγους παρακαλούμε πολύ να μην προχωρήσετε στη συγχώνευση των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων Αγίας Παρασκευής.

Με εκτίμηση,

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Υ.Γ. Στην παρούσα επιστολή επισυνάπτεται το σχετικό ΦΕΚ 163/3-5-2010

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet