Διάτρητη η μελέτη ανάπλασης για την πλατεία Άη Γιάννη – Η Περιφέρεια την επέστρεψε στον Δήμο Αγ. Παρασκευής!
Κοινωνία

Διάτρητη η μελέτη ανάπλασης για την πλατεία Άη Γιάννη – Η Περιφέρεια την επέστρεψε στον Δήμο Αγ. Παρασκευής!

Δεν έχουν τελειωμό οι περιπέτειες με την πλατεία Άη Γιάννη, στην Αγία Παρασκευή. Από τη μία η αυξημένη παραβατικότητα, την οποία καταγγέλλει σε όλους τους τόνους η δημοτική αρχή, από την άλλη η περιβόητη ανάπλασή της, που διαρκώς «σκοντάφτει» και αποτελεί μείζον θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ δημοτικών παρατάξεων.

Θυμίζουμε ότι το θέμα έχει προκαλέσει θυελλώδεις συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και πληθώρα ανταλλαγής ανακοινώσεων, όπου περισσεύουν οι αλληλοκατηγορίες και οι «οσμές σκανδάλου». Μάλιστα, ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς έχει χαρακτηρίσει ως «πανάκριβη» τη σχετική μελέτη, ενώ  -προχωρώντας ακόμη περισσότερο- έχει μιλήσει για «διαπλεκόμενους όρους» σχετικά με την ανάθεση του έργου σε συγκεκριμένο εργολάβο.

Ωστόσο, αυτήν ακριβώς την «πανάκριβη» μελέτη η διοίκηση του Βασίλη Ζορμπά επέλεξε να αποστείλει στην Περιφέρεια Αττικής για να ελεγχθεί και προφανώς -στην περίπτωση που είναι όλα καλά- να τύχει και της αντίστοιχης χρηματοδότησης.

Ωστόσο, τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά, αφού το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας Αττικής επέστρεψε τη σχετική μελέτη στον Δήμο, έχοντας διαπιστώσει σοβαρές παραλείψεις, που θα πρέπει να διορθωθούν, όπως επισημαίνει.

Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος με τον οποίο η αρμόδια διεύθυνση κλείνει τη σχετική απαντητική επιστολή της προς τον Δήμο:

«Κατόπιν των ανωτέρω, σας επιστρέφουμε τα υποβληθέντα στοιχεία, καθώς κρίνονται ελλιπή και μη ικανά για την υποστήριξη κατασκευής του έργου και αναμένουμε την επανυποβολή της πλήρους μελέτης, με μέριμνα των αρμοδίων Υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Παρασκευής»…

Αναμφίβολα, μετά από αυτή την εξέλιξη, θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεκινήσει ένας ακόμη κύκλος σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης στον Δήμο, καθώς θυμίζουμε ότι η παράταξη του κ. Γιάννη Σταθόπουλου (τέως δήμαρχος, η διοίκηση του οποίου πραγματοποίησε τη μελέτη και τη σχετική ανάθεση του έργου) είχε δεχθεί σκληρή κριτική, μεταξύ άλλων, και για το γεγονός ότι είχε επιλέξει να μην φέρει το σχετικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πέρα, όμως, από την πολιτική πλευρά του ζητήματος, ερωτηματικά προκαλεί και το πώς μπορεί να διενεργήθηκε ο σχετικός διαγωνισμός και να προχώρησε η ανάθεση του έργου, όταν η σχετική μελέτη, σύμφωνα τουλάχιστον με τους αρμοδίους της Περιφέρειας Αττικής, είναι διάτρητη…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet