Νέα Αρχή: Η πικρή αλήθεια για την υπόθεση απαλλοτρίωσης του Ο.Τ. 119 στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Νέα Αρχή: Η πικρή αλήθεια για την υπόθεση απαλλοτρίωσης του Ο.Τ. 119 στην Αγία Παρασκευή

Με αφορμή την απόφαση-ανατροπή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο απέρριψε τη δανειακή σύμβαση του Δήμου Αγ. Παρασκευής για την απόκτηση των πρ. Εκπαιδευτηρίων Μακρή, η δημοτική παράταξη Νέα Αρχή, με επικεφαλής τον Γιώργο Οικονόμου, σημειώνει ότι «η δημοτική αρχή μετά από δύο σχεδόν χρόνια απίστευτης κωλυσιεργίας και αδράνειας, προσγειώθηκε ανώμαλα για το θέμα της απαλλοτρίωσης του Ο.Τ. 119».

Ειδικότερα, ο συνδυασμός αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Η δημοτική αρχή μετά από δύο σχεδόν χρόνια απίστευτης κωλυσιεργίας και αδράνειας, προσγειώθηκε ανώμαλα για το θέμα της απαλλοτρίωσης του Ο.Τ. 119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή) και της απαιτούμενης δανειακής σύμβασης που απορρίφθηκε με την 281/2021 Πράξη του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο επικεφαλής και τα στελέχη της της Νέας Αρχής είχαν διατυπώσει ισχυρές επιφυλάξεις τόσο για τους καταχρηστικούς όρους του δανείου, όσο και για την εξοργιστική αδιαφορία και κωλυσιεργία στις διαδικασίες της απαλλοτρίωσης. Είχαμε μάλιστα πρωτοστατήσει ώστε να ψηφιστεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου σχετική δαπάνη για σύμβουλο, τόσο για τον φάκελο του Ο.Τ. 119 όσο και του Ο.Τ. 118, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Η παρέμβαση του Συλλόγου Τσακού και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων ήταν καθοριστική. Η δημοτική αρχή πιεζόμενη, αναγκάσθηκε με μεγάλη καθυστέρηση να ενεργήσει, με έναν τρόπο όμως που δημιουργεί αμφιβολίες και πολλά ερωτηματικά. Αρνήθηκε πεισματικά τη συνδρομή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αρνήθηκε την παρουσία της αντιπολίτευσης στις διαπραγματεύσεις του δανείου και μας διαβεβαίωνε μέχρι πρότινος ότι όλα βαίνουν καλώς.

Έκλεισαν τa αυτιά τους και όταν τους μιλήσαμε για τους καταχρηστικούς όρους του δανείου και τους κινδύνους της καθυστέρησης των διαδικασιών απαλλοτρίωσης, όπου υπήρχε πλήρης απραξία. Θέματα που προσφέρουν σοβαρά επιχειρήματα και όπλα στην πλευρά της ιδιοκτησίας η οποία μάλιστα έχει καταθέσει στο ΣτΕ αίτηση αναιρέσεως της απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών για ακίνητο Μακρή. Έσπευσαν μάλιστα  να διαρρεύσουν την απορριπτική απόφαση του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε ηλεκτρονικό μέσο, δίνοντας άμεση πληροφόρηση στους αντιδίκους, ενώ παράλληλα απέκλεισαν την Νέα Αρχή από την προφορική ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων!!!  Δήμος «τσιφλίκι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet