ΝΙΚΗ: Συνάντηση με τον Σύλλογο Ζωόφιλων
Κοινωνία

ΝΙΚΗ: Συνάντηση με τον Σύλλογο Ζωόφιλων

Αντιπροσωπεία της ανεξάρτητης δημοτικής Κίνησης ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Αγίας Παρασκευής, αποτελούμενη από τους Γιάννη Σταθόπουλο και Γιάννη Σιδέρη, είχε πρόσφατα συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ζωόφιλω,ν αποτελούμενη από τους Ντίνα Μπουλούμπαση, Μαρία Καραμπουγιούκογλου και Σύλβια Ζαχαριάδου–Μίριγκ.

Όπως μας ενημερώνει το σχετικό δελτίο Τύπου, επί πολλά χρόνια, ο Σύλλογος Ζωόφιλων Αγ. Παρασκευής αποτελεί μια πολύ δραστήρια συλλογικότητα που προσφέρει εθελοντικά και αθόρυβα ένα μεγάλο έργο στον εμβολιασμό, την περισυλλογή, τη φροντίδα και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Στις δράσεις τους αυτές βασικό ρόλο έχει παίξει η διαρκής παρουσία των μελών του στο πρόγραμμα για τα αδέσποτα που λειτουργεί με σύμβαση του Δήμου Αγ. Παρασκευής (από 10ετίας) με τον Σύνδεσμο Κτηνιάτρων μικρών ζώων Αττικής και διά του οποίου συγκεκριμένοι κτηνίατροι της πόλη μας αναλαμβάνουν τις στειρώσεις, την περίθαλψη και τον εμβολιασμό των αδέσποτων ζώων.

Στη συνάντηση τέθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στον καθημερινό κοπιαστικό αγώνα των μελών του Συλλόγου (έλλειψη αυτοκινήτου, έλλειψη χώρου για διανυκτέρευση ζώων, ανάγκη κτηνιάτρου με ειδική σύμβαση και ανάγκη δημοτικού υπαλλήλου επιφορτισμένου με το ζήτημα των αδέσποτων). Τα μέλη της παράταξης ενημερώθηκαν επίσης για τη σταθερή χρηματοδότηση από τον Δήμο σε φάρμακα, τροφές και πανσιόν φιλοξενίας.

Όπως σημειώνει η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ο Σύλλογος Ζωόφιλων δεν επιχορηγείται από τον Δήμο, όπως εκ παραδρομής είχε αναφέρει η παράταξη και διοργανώνει ένα θαυμάσιο παζάρι στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο εδώ και πολλά χρόνια, όπως και ότι έχει εκδώσει όμορφα ενημερωτικά φυλλάδια για τους κατοίκους με ζώα συντροφιάς και για την καθαριότητα των πεζοδρομίων.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet