Στην πρόεδρο του Συλλόγου «Ο Περικλής» συμπαρίσταται η Ένωση Γονέων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στην πρόεδρο του Συλλόγου «Ο Περικλής» συμπαρίσταται η Ένωση Γονέων

Μήνυμα συμπαράστασης στην πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Περικλής» Ηλέκτρα Μήτσουρα, η οποία δέχθηκε ανώνυμες απειλές, απευθύνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης: 

Όποιος τρομοκρατεί, φοβάται…
Όποιος δέχεται απειλές, πεισμώνει και δυναμώνει!!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων καταδικάζει απερίφραστα την κίνηση τρομοκράτησης που επιδιώχθηκε να ασκηθεί στην Ηλέκτρα Μήτσουρα, δασκάλα των παιδιών μας, νέα γυναίκα, επισφαλώς εργαζόμενη και πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής».

Σε αυτούς που, οι ίδιοι τρομοκρατημένοι από τη δράση της Ηλέκτρας και του «Περικλή», προσπάθησαν να τη «μαζέψουν» απαντάμε ότι αυτά τα παλιά κόλπα είναι δοκιμασμένα και ακυρωμένα.

Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να πεισμώνουν αυτούς που δέχονται τις απειλές και να συσπειρώνουν όλους όσοι παλεύουν καθημερινά για μια καλύτερη Παιδεία για τα παιδιά μας και για τα εργασιακά δικαιώματα των δασκάλων τους.

Ηλέκτρα, δεν είσαι μόνη σου, είμαστε πολλοί και μάλιστα έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής»:

Απειλές για τη ζωή και το εργασιακό μέλλον της προέδρου του Συλλόγου μας
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το τόλμησαν ακόμη και αυτό: Έφτασαν μέχρι του σημείου να απειλήσουν, για τη ζωή της και το εργασιακό της μέλλον, την πρόεδρο του Συλλόγου μας.

Το πρόσωπο της τρομοκρατίας απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα γίνεται όλο και πιο αποκρουστικό.

Η άγνωστη φωνή κρυμμένη στο σκοτάδι ενός ανώνυμου τηλεφωνήματος δήλωσε: «Θα σε τσακίσω! Θα σε σύρω από την τάξη! Να προσέχεις πού βάζεις την υπογραφή σου στις ανακοινώσεις!».

Είναι φανερό ότι βρίσκεται στο στόχαστρο των «φαντασμάτων» το πρόσωπο μιας νέας, επισφαλώς εργαζόμενης εκπαιδευτικού, συνδικαλίστριας, η οποία εκπροσωπεί 1.200 εκπαιδευτικούς και όχι μόνο την παράταξη «Εκπαιδευτική Συσπείρωση» με την οποία είναι εκλεγμένη. Οι απειλές εναντίον της βάλλουν εναντίον ενός ολόκληρου συλλόγου εκπαιδευτικών, του μεγαλύτερο σωματείου εκπαιδευτικών της Β΄ Αθήνα, το οποίο με τα μέλη του συσπειρωμένα, έχει δώσει και εξακολουθεί να δίνει συστηματικά καθημερινούς αγώνες για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Η αποφασιστική παρουσία και δράση του ενόχλησε και ενοχλεί καθώς λειτούργησε και λειτουργεί αποφασιστικά:

  • Στα καθημερινά προβλήματα των σχολείων.
  • Στην ακύρωση της προσπάθειας παρέμβασης της Αστυνομίας στη λειτουργία των σχολείων.
  • Ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης που κατηγοριοποιεί τα σχολεία και θέλει αμόρφωτα παιδιά και υποταγμένους εκπαιδευτικούς. Στην ακύρωση σεμιναρίων αξιολογητών, στην άρνηση υλοποίησης των διαδικασιών της ΑΕΕ, με τη συμμετοχή στην απεργία- αποχή της ΔΟΕ.
  • Ενάντια στις διώξεις συναδέλφων μας εκπαιδευτικών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής και στην πειθαρχική δίωξη της συναδέλφισσάς μας Ν. Ορφανοπούλου.

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας μετέβη στο Α.Τ. Χαλανδρίου όπου η πρόεδρος Ηλέκτρα Μήτσουρα κατέθεσε στην Αστυνομία μήνυση κατ΄ αγνώστων και ζητήθηκε να δοθεί εισαγγελική εντολή για την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών κλήσεων που δέχτηκε.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η στοχοποίηση της προέδρου του Συλλόγου μας, μας πεισμώνει, μας δυναμώνει και ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο το μέτωπο της εκπαιδευτικής μας κοινότητας απέναντι στον αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες της διοίκησης, απέναντι στην τρομοκρατία που προσπαθούν να επιβάλουν, απέναντι στις προσπάθειες κατάργησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και απαξίωσης του εκπαιδευτικού μας έργου, απέναντι στη μετατροπή του Δημόσιου Σχολείου σε Σχολείο της Αγοράς.

Οι απειλές και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν. Συσπειρωμένοι ακυρώνουμε τα σχέδια των φοβισμένων εξυπηρετητών της κεντρικής πολιτικής σκηνής, των επίδοξων «τιμωρών» των αγωνιστών εκπαιδευτικών.

Ζητάμε από τα Δ.Σ. της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ να καταγγείλουν το γεγονός.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                  Η Γεν. Γραμματέας

Ηλέκτρα Μήτσουρα                   Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet