Τα Βόρεια της Αττικής τίμησαν τους Ήρωες του έπους του 1940
Κοινωνία

Τα Βόρεια της Αττικής τίμησαν τους Ήρωες του έπους του 1940

Στα γαλανόλευκα σήμερα, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, όλη η Ελλάδα και φυσικά ο Βόρειος Τομέας Αθηνών. Σε κάθε έναν από τους 12 Δήμους της περιοχής προγραμματίστηκαν όλες αυτές τις μέρες πλήθος εκδηλώσεων, οι οποίες και κορυφώθηκαν με τις μαθητικές παρελάσεις, που μας γέμισαν όλους με υπηρηφάνεια και αισιοδοξία για το μέλλον των επόμενων γενιών.

Ακολουθούν οι κυριότερες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Βόρειο Τομέα Αθηνών για να τιμηθούν οι ήρωες του έπους του 1940:

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε πανηγυρικό κλίμα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Σε κλίμα λαμπρότητας αλλά και έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις  του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη, εκπροσώπων κοινοβουλευτικών κομμάτων, της Περιφέρειας, των Σωμάτων Ασφαλείας, επικεφαλής των παρατάξεων, αντιδημάρχων, αλλά  και εκπροσώπων φορέων.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μαθητική παρέλαση στην οποία συμμετείχαν σχολεία της Αγίας Παρασκευής, η Φιλαρμονική του Δήμου, το Λύκειο Ελληνίδων Αγίας Παρασκευής, τα Σώματα Ελληνικού Οδηγισμού και Ελλήνων Προσκόπων, αλλά και το Μουσικοκινητικό Εργαστήριο για ΑΜΕΑ Αγίας Παρασκευής.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, προς τιμήν της επετείου. Παρόντες ήταν επίσης ο επικεφαλής της παράταξης Νίκη Πολιτών Γιάννης Σταθόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης Αγία Παρασκευή η Πόλη μου Βασίλης Σάρκουλας, ο επικεφαλής της παράταξης Όραμα για την Αγία Παρασκευή Κωνσταντίνος Τσιαμπάς, αντιδήμαρχοι, σύσσωμη η δημοτική ομάδα της διοικούσας παράταξης και πλήθος πολιτών.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της κεντρικής πλατείας Αγίας Παρασκευής και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο «Γυναίκα της Πίνδου».

Ο κ. Μυλωνάκης και οι επίσημοι προσκεκλημένοι του Δήμου παρακολούθησαν μαθητική παρέλαση και αμέσως μετά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, στον πεζόδρομο της κεντρικής πλατείας Αγίας Παρασκευής, συναυλία της Φιλαρμονικής «Τραγούδια του έπους του ΄40».

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Με ιδιαίτερη συγκίνηση και περηφάνια, καμαρώσαμε σήμερα τα νιάτα της πόλης μας να παρελαύνουν, τιμώντας αυτή την ιστορική επέτειο για το έθνος μας. Τα παιδιά είναι η ελπίδα μας και οφείλουμε να τους διδάξουμε, κυρίως με τις πράξεις μας, πως με ενότητα, πίστη και ομοψυχία, γίνονται και τα αδύνατα, δυνατά. Όπως μας δίδαξαν οι ηρωικοί πρόγονοί μας, οι οποίοι με τη στάση ζωής τους αποτελούν τόσα χρόνια μετά πρότυπο και φωτεινός φάρος ελπίδας. Αυτό είναι και το μήνυμα της σημερινής επετείου. Ότι οι αξίες της εθνικής ανεξαρτησίας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης είναι αδιαπραγμάτευτες και πως όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι, είναι ανίκητοι. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, χρόνια πολλά στην πατρίδα μας».

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της εθνικής επετείου στα Βριλήσσια

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα και με τη μαζική συμμετοχή πολιτών τα Βριλήσσια μας τίμησαν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το πρωί τελέστηκε η δολοξολογία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Βριλησσίων, παρουσία του δημάρχου Βριλησσίων Γιάννη Πισιμίση, σύσσωμης της δημοτικής αρχής, εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων, μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων της πόλης μας, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων. 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε εντός του Ιερού Ναού ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων Χρήστος Κάππας. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων της Πλατείας Ηρώων. 

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου κορυφώθηκε με τη μεγάλη μαθητική παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε επί της οδού Αναλήψεως. Οι μαθήτριες και οι μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, οι σύλλογοι της πόλης παρέλασαν σε άψογους σχηματισμούς, υπό τα εμβατήρια που παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Βριλησσίων, υπό τις οδηγίες του αρχιμουσικού Νίκου Βασιάδη. Συντονιστές της παρέλασης ήταν οι Κωνσταντίνος Κατσίμπας και Αγγελική Καπουρνιώτη. Τον συντονισμό του συνόλου των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο είχε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Χρήστος Γούναρης

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Εντυπωσιακή παρέλαση του «Όχι»

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Κηφισιάς τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου η πιο εντυπωσιακή παρέλαση που έγινε ποτέ στην πόλη, με την οποία ολοκληρωθήκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της 84ης επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στην παρέλαση για πρώτη φορά υπήρξαν αγήματα του Ελληνικού Στρατού, της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, αλλά και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ενώ έλαβαν μέρος και μηχανοκίνητα οχήματα.

Ανήμερα το πρωί της Εθνικής Επετείου σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα, ενώ πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου. Ακολούθησε στο Ηρώο της Κηφισιάς, στο Ζηρίνειο, η επιμνημόσυνη δέηση από τον πατέρα Χρήστο προς τιμήν των πεσόντων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Κηφισιάς Βασίλη Ξυπολυτά, τον εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων αντισυνταγματάρχη Υλικού Πολέμου Τσίρα Αλέξανδρο, τον διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, υποστράτηγο Θεοφιλόπουλο Κωνσταντίνο, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αττικής, περιφερειακό σύμβουλο Βορείου Τομέα Αθηνών Χιωτάκη Νκόλαο, την εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κηφισιάς, αστυνόμο Α’ Σαατσάκη Ελένη, τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φάκο Διονύσιο, καθώς και εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το τελετουργικό ολοκληρώθηκε με τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Κηφισιάς «Ανδρέας Κατεβαίνης».

Στη συνέχεια οι επίσημοι μετέβησαν πεζή στην πλατεία Πλατάνου, όπου ο δήμαρχος Κηφισιάς εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. Ο δήμαρχος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, «ότι η σημερινή ημέρα αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Κηφισιά, την πόλη του ΟΧΙ, στον Δήμο μας, γράφτηκε μία από τις πιο ένδοξες σελίδες της νεότερης ιστορίας μας» και πρόσθεσε: Το ΟΧΙ στις 28 Οκτωβρίου του 1940 απέναντι στη φασιστική εισβολή και η ηρωική αντίσταση του λαού μας αποτελούν μια από τις πιο ένδοξες και λαμπρές σελίδες της νεότερης ιστορίας μας. Η σημερινή ημέρα αναβιώνει στη μνήμη μας την ηρωική αντίσταση του ελληνικού λαού απέναντι στην επιβολή και την τυραννία. Μια ημέρα που μας θυμίζει πως οι αγώνες για ελευθερία και δικαιοσύνη δεν είναι ποτέ μάταιοι.

Όταν ο Ιωάννης Μεταξάς, λίγα μέτρα μακριά από εδώ, είπε το ιστορικό “Πόλεμος, λοιπόν”, δηλαδή “Όχι” στους κατακτητές, δεν είπε μόνο “Όχι” σε μια ξένη δύναμη. Είπε “Όχι” στη βία, στην αδικία, στην υποταγή. Η απάντησή του ήταν η φωνή ολόκληρης της Ελλάδας, η φωνή κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας που αγωνίζονταν για την ελευθερία της πατρίδας μας. Και αυτή η φωνή αντήχησε στα βουνά της Πίνδου, στις πόλεις και στα χωριά μας.

Σήμερα, καλούμαστε να αναλογιστούμε το κόστος αυτής της ελευθερίας. Να θυμηθούμε τους ήρωες που θυσίασαν τη ζωή τους για να μπορούμε εμείς σήμερα να ζούμε ελεύθεροι. Να θυμηθούμε τους γονείς και τους παππούδες μας, που βίωσαν τον πόλεμο, την πείνα και την προσφυγιά, αλλά ποτέ δεν λύγισαν. Αντιθέτως, στήριξαν τον αγώνα με κάθε μέσω. Με κάθε τρόπο.

Για την Κηφισιά μας, η γιορτή αυτή έχει μια επιπλέον βαρύτητα, καθώς αποτελεί την «πόλη του ΟΧΙ», αφού εδώ εκτυλίχθησαν τα ιστορικά γεγονότα τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου. Αλλά και όταν το σκότος της κατοχής έπεσε πάνω στη χώρα, η Πηνελόπη Δέλτα από το σπίτι της στην Κηφισιά έδωσε τέλος στη ζωή της για να μη δει τη χώρα της υπόδουλη στην πιο σκοτεινή δύναμη που αντίκρισε η ευρωπαϊκή ήπειρος.

Η 28η Οκτωβρίου δεν είναι μόνο μια ημερομηνία. Είναι μια παρακαταθήκη, μια κληρονομιά που μας καλεί να συνεχίσουμε τον αγώνα για την προάσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε καιρούς δύσκολους, σε καιρούς που φαίνεται πως οι αξίες μας δοκιμάζονται, ας αναλογιστούμε το θάρρος των προγόνων μας. Ας εμπνευστούμε από την αφοσίωσή τους και ας την εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας.

Ας γιορτάσουμε τη σημερινή ημέρα με περηφάνια και ευγνωμοσύνη. Ας τιμήσουμε τους ήρωες του ’40, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις. Με πράξεις που ενώνουν τον τόπο μας, με δράσεις που προάγουν την αλληλεγγύη και την κοινωνική πρόοδο.

Σήμερα, ας φωνάξουμε “Ζήτω η 28η Οκτωβρίου! Ζήτω η Ελλάδα!”».

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την μεγαλειώδη φετινή παρέλαση. Υπό τους ήχους των πατριωτικών εμβατήριων της Μπάντας του Δήμου, τα νιάτα και η ζωντάνια μαθητών και μαθητριών από όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, του Ερυθρού Σταυρού, του Λυκείου Ελληνίδων, των Προσκόπων, Οδηγών αλλά και αθλητικών Συλλόγων του Δήμου, κέρδισαν το ενθουσιώδες χειροκρότημα των θεατών.

Ιδιαίτερα θερμής ανταπόκρισης από τον κόσμο έτυχαν και τα επιβλητικά αγήματα του Στρατού, με τη διμοιρία των Τεθωρακισμένων από το ΚΕΤΘ Αυλώνας, καθώς και το πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, που για πρώτη φορά, τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του «ΟΧΙ» στον Δήμο. Επίσης το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς έδειξε τη δυναμική του, μαζί με την ισχυρή Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών (ΟΕΔΔ) και το νεοϊδρυθέν Δημοτικό Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής.

Την παράσταση «έκλεψαν» δικαιολογημένα τα εντυπωσιακά μηχανοκίνητα, όπως ο αυτοκινούμενος εξομοιωτής πυρκαγιάς της Πυροσβεστικής «Fire Dragon», το θηριώδες «Jumbo Track Multi», τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας με πυροσβεστικό και εκχιονιστικό εξοπλισμό, αλλά και Drone.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 84η επέτειο του «ΟΧΙ» ολοκληρώθηκαν στον προαύλιο χώρο «Πλάτανος Parking» με παραδοσιακούς χορούς, από τη Χορευτική Ομάδα του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Κηφισιάς και κέρασμα σε όλους τους πολίτες.

Κατάθεση στεφάνων σε Εκάλη, Ν. Ερυθραία

Με την κατάθεση στεφάνων στα μνημεία Πεσόντων Εκάλης και Νέας Ερυθραίας άρχισαν το πρωί της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου, παρουσία του δημάρχου Κηφισιάς Βασίλη Ξυπολυτά, οι επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Κηφισιάς για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η ανεξάρτητη Βουλευτής Αθηνά Λινού, αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, φορείς, εκπρόσωποι πολιτιστικών & αθλητικών συλλόγων, εκπρόσωποι Ενώσεων και πολίτες της Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.

Στην πλατεία Κέννεντυ της Εκάλης, η τελετή άρχισε με την επιμνημόσυνη δέηση από τον πατέρα Γεώργιο. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων του αντιδημάρχου Οικονομικών & Δημοτικής Ενότητας Εκάλης Πέτρου Σφηκάκη. Στη συνέχεια στεφάνι κατέθεσαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Εκάλης και της Σχολής Μάνου, από την οποία μάλιστα δύο μαθητές απήγγειλαν και ποίημα. Εκ μέρους του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Εκάλης, στεφάνι κατέθεσε η κ. Ελευθερία Ανδρεοπούλου, καθώς και ο Αθλητικός Όμιλος Εκάλης. Σύντομους χαιρετισμούς απηυθύναν στο τέλος ο κ. Σφηκάκης και η κ. Λινού, οι οποίοι μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στους ήρωες της εποποιίας του 1940 και στην κληρονομιά που άφησαν στις επόμενες γενεές με την θυσία τους για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Στην αντίστοιχη εκδήλωση της Νέας Ερυθραίας, ο πατέρας Αθανάσιος τέλεσε στο Ηρώο της πόλης την επιμνημόσυνη δέηση.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, στον χαιρετισμό του, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, αναφερόμενος στην Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, έκανε λόγο μεταξύ άλλων για μία «ήμερα τιμής και μνήμης για τους αγώνες και τις θυσίες του λαού μας». Απευθυνόμενος στους μαθητές τόνισε πως «η αυτοθυσία των προγόνων μας αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα για το πως πρέπει να προστατεύουμε τα ιερά και τα δίκαια και να θυσιαζόμαστε για αυτά» και τους ζήτησε να γιορτάζουν τη σημερινή ημέρα, όπως και αυτή της 25ης Μαρτίου, ως μέρα τιμής και παραδείγματος για τη συνέχεια του ελληνικού κράτους.

Η τελετή συνεχίστηκε με την κατάθεση στεφάνου και τον χαιρετισμό του αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Ν. Ερυθραίας Δημήτρη Ανδρεαδάκη. Στην ομιλία του ο κ. Ανδρεαδάκης χαρακτήρισε την 28η Οκτωβρίου 1940 ως «ένα μεγάλο ορόσημο για το έθνος μας» και έκλεισε τονίζοντας πως «το φως που εκπέμπει η Ελλάδα σε όλο τον πλανήτη δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ».

Στεφάνια κατέθεσαν επίσης μαθητές σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας, αλλά και τα παιδάκια του Παιδικού Σταθμού Σοφία Γκίκα». Ακολούθησε η κατάθεση στεφανιών από Ενώσεις, Σωματεία, Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους, τα ΚΑΠΗ Κηφισιάς, την Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Δασοπυροσβεστών και φορέων Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας.

Το Τοπικό Τμήμα Κηφισιάς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, αντί για στεφάνι, είχε καταθέσει χρηματικό ποσό για τους Πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς στο Ξυλόκαστρο.

Και οι δύο εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων και τον Εθνικό μας Ύμνο.

ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΠΕΥΚΗΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

Με την πόλη σημαιοστολισμένη, οι εορταστικές εκδηλώσεις τιμής και υπερηφάνειας κορυφώθηκαν ανήμερα της εθνικής επετείου με τη δοξολογία Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες του 1940. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η διευθύντρια  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης Κατερίνα Λεμπέση, ενώ στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων. Το τελετουργικό ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη νεοσύστατη Φιλαρμονική του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Στη συνέχεια στη Λεωφόρο Ειρήνης, στην Πεύκη, πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, καθώς και πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» ολοκληρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα, με παραδοσιακούς χορούς από τη Χορευτική Ομάδα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, τον Σύλλογο «Τα Χρώματα της Παράδοσης» και τον Σύλλογο Ηπειρωτών Λυκόβρυσης. Μάλιστα στον προαύλιο χώρο υπήρχαν και γιορτινά εδέσματα, τα οποία προσφέρθηκαν σε όλους τους πολίτες.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά: «Η 28η Οκτωβρίου έχει σημαδέψει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα ως η ημέρα της αντίστασης, ως η ημέρα του μεγάλου ΟΧΙ, ως η ημέρα που ο λαός μας αντιστάθηκε απέναντι στον φασισμό και τον ολοκληρωτισμό.  Το παράδειγμα της γενιάς του ΄40 αποτελεί οδηγό για όλους μας, θυμίζοντας μας ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε αυτό που μοιάζει αδύνατο. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, μέλη συλλόγων και φορέων, αθλητές των σωματείων της πόλης μας και σε όλους όσοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις. Χρόνια πολλά, Ζήτω η Ελλάδα!».

Τις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους η ανεξάρτητη βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών Αθηνά Λινού (εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων), η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ελευθερία Μωραϊτάκη (εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής), η διοικητής του Α.Τ. Πεύκης – Λυκόβρυσης Δάφνη Τέγου, ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Έφη Χαλάτση, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης και πλήθος συμπολιτών μας.

Σημειώνεται ότι τελετάρχης ήταν η καλλιτεχνική διευθύντρια των Δομών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Εύη Χλωρού, ενώ αλυτάρχης ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 1ου Λυκείου Πεύκης Βασίλης Καραούλης.

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Το Μαρούσι σημαιοστολισμένο τίμησε με λαμπρότητα τους ήρωες του Έπους του ’40

Με μεγαλοπρέπεια, όπως αρμόζει στον ηρωισμό των Ελλήνων του Έπους του ’40,  που αγωνίσθηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της τιμής και της αξιοπρέπειας του έθνους, το Μαρούσι γιόρτασε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με τη γαλανόλευκη να κυματίζει περήφανα στην πόλη. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν ανήμερα της εθνικής επετείου με τη συμμετοχή του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκης Κεραμέως και του αν. υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση, της αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκίας Κεφαλογιάννη, μελών της διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, του κλήρου, των τοπικών Αρχών, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της πόλης και πλήθους κόσμου.

Μετά το πέρας της δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Κορυφαία στιγμή η μαθητική παρέλαση μαθητών/τριών Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων της πόλης, πολιτιστικών συλλόγων και παιδιών του οδηγισμού και του προσκοπισμού, μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου να παιανίζει πατριωτικά εμβατήρια και τραγούδια. Πλήθος κόσμου που ήταν συγκεντρωμένος για να καμαρώσει τους νέους και τις νέες, έδωσε το θερμό χειροκρότημά του.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίουκατά την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας επισήμανε ότι «ογδόντα τέσσερα χρόνια μετά, η ημέρα αυτή αποτελεί όχι μόνο μια κρίσιμη καμπή στην ιστορία του ελληνικού έθνους, αλλά και μια καινούργια σελίδα δόξας και μεγαλείου στην ελληνική ιστορία» και πρόσθεσε: «Μας θυμίζει τους θριάμβους στους οποίους οδηγεί η ομοψυχία και ενότητα ενός λαού ανεξάρτητα μεγέθους και αντιπάλου. Το ηρωικό έπος του 1940 είναι αδιαφιλονίκητα η πυξίδα εκείνη που φωτίζει τον δρόμο της ιστορικής μοίρας του γένους των Ελλήνων. Ήταν τότε που η Ελλάδα, ενωμένη και περήφανη, γέμισε τη χώρα δάφνες και δόξα. Ήταν τότε που η ψυχή νίκησε την ύλη. Η ψυχή που έδινε τα πάντα για την Ελλάδα».

«Το βροντερό ΟΧΙ» σημείσωσε ο κ. Αμπατζόγλου, «που ακούγεται, ηχεί σαν πίστη στο Θεό, σαν σεβασμός στα ιδανικά της φυλής, σαν χρέος στον κόσμο μας, αλλά και ως απαίτηση του πολιτισμού.  Στα αυτιά μας αντηχεί ακόμα η κραυγή ΑΕΡΑ που έβγαινε από τα στήθη των μαχητών μας που έμοιαζε με έκρηξη ηφαιστείου…». Αναφερόμενος δε στη σημερινή εποχή υπογράμμισε: «Η σημερινή και επαναλαμβανόμενη κάθε τέτοια μέρα εκδήλωση είναι γιορτή των Ελλήνων. Είναι η γιορτή του ελεύθερου πνεύματος, η γιορτή που κάνει κάθε Έλληνα να σκεφτεί, να αναλογιστεί τις δυνάμεις του έθνους του, και να απαιτήσει τα δικαιώματά του.
Η 28η Οκτωβρίου αγγίζει τις καρδιές και τον νου των Ελλήνων, καθώς αποτελεί το ηθικό, πνευματικό, αλλά και υλικό ορόσημο στην πολυχιλιετή ιστορία μας. Δείχνει ότι αξίζει να πολεμάς για αξίες, ιδέες, πρόσωπα και τόπο που αγαπάς, όπως και να αγωνίζεσαι υπέρ βωμών και εστιών, ρισκάροντας το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που στην πραγματικότητα έχει ο κάθε άνθρωπος -τη ζωή του. Σήμερα, αυτή την επετειακή ημέρα, οφείλουμε νοερά όλοι να γονατίσουμε ευλαβικά μπροστά στους αμέτρητους νεκρούς μας, που όπως ορθά επισημαίνει ο ποιητής μας Κώστας Ουράνης, “οι νεκροί μας πεθαίνουν μόνο όταν τους λησμονούμε”. Γι’ αυτό η θυσία τους, το μεγαλείο και η δόξα τους, θα μείνουν αιώνια στη μνήμη μας. Οι πράξεις τους θα είναι ο φάρος που θα παραδειγματίζει τις επόμενες γενιές, ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε την Ελλάδας μας, την Πατρίδα των Πατρίδων, πάντα μεγάλη και ελεύθερη… Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την επετειακή εκδήλωση στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, στη διάρκεια της οποίας ο δήμαρχος αντάλλαξε ευχές με τους πολίτες για την εθνική επέτειο. Την εκδήλωση διάνθισε με επετειακές ερμηνείες η Μικτή χορωδία «Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αιμίλιου Γιαννακόπουλου.  

Τους Έλληνες του ηρωικού Έπους του 1940 τίμησαν η μαθητική κοινότητα και οι σύλλογοι και φορείς της πόλης του Αμαρουσίου

Φόρο τιμής απέτισαν στους Έλληνες του ηρωικού Έπους του 1940 η μαθητική κοινότητα και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, την παραμονή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στο Μνημείο Ηρώων της πόλης του Αμαρουσίου. Αντιπροσωπείες όλων των δημόσιων γυμνασίων και λυκείων, των ιδιωτικών σχολείων και των επαγγελματικών λυκείων, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του Ελληνικού Οδηγισμού, μαζί με τους διευθυντές, εκπαιδευτικούς και βαθμοφόρους κατέθεσαν στέφανα στο Μνημείο Ηρώων με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Η αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης & Σχολικών Μονάδων Ελένη Λέκκα στην ομιλία της για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου υπογράμμισε: «…Τα σχολεία μας πανηγυρικά γιορτάζουν και ζωντανεύουν στιγμές θριάμβων στα παιδιά μας, που έχουν ανάγκη και δικαίωμα να νοιώσουν περήφανα για τη γενιά που τα έφερε στον κόσμο. Αυτή η ημέρα διδάσκει σε μας και στις επερχόμενες γενιές πως ο φόβος δεν έχει θέση σε τούτο το λαό όταν υπερασπίζεται την τιμή και τη λευτεριά του. Ας αναλογιστούμε το μεγαλείο, την υπερηφάνεια και το κουράγιο που επέδειξε τότε σύσσωμος ο Ελληνικός λαός. Η Ελλάδα καλείται και πάλι να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών. Προκλήσεις σύνθετες και διαρκώς μεταβαλλόμενες. Προκλήσεις, η διαχείριση των οποίων απαιτεί συναίνεση, ενότητα και ομοψυχία. Στην εθνική αυτή προσπάθεια, όταν η πατρίδα μας θα μας χρειαστεί, όλοι ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Ζήτω η 28η Οκτωβρίου – Ζήτω το Έθνος».

ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Με την παρέλαση των μαθητών και μαθητριών από τα σχολεία του Δήμου Μεταμόρφωσης, των πολιτιστικών συλλόγων και των αθλητικών σωματείων ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η παρέλαση έγινε παρουσία του δημάρχου Μεταμόρφωσης, Στράτου Σαραούδα, της αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Έρρικας Πρεζεράκου, της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των αντιδημάρχων και των δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθους κόσμου.

Είχε προηγηθεί η Δοξολογία στον μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, καθώς και Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον (Σκεπαστό Αττικής οδού).

Κατά την εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου, ο Δήμαρχος Στράτος Σαραούδας, εστίασε στην αξία του «ΟΧΙ» επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- ότι «Το βροντερό μας “ΟΧΙ” μπορεί να εντυπωσίασε όλες τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής, ωστόσο για εμάς ήταν αυτονόητο. Γιατί για εμάς, την Ελλάδα και τους Έλληνες, η Ελευθερία δεν υπήρξε ποτέ δεδομένη. Πάντοτε καταφέρνουμε, ιδιαίτερα σε δύσκολες στιγμές, όχι απλά να επιβιώνουμε αλλά να διαπρέπουμε. Να κάνουμε το αδύνατο δυνατό».

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Mε λαμπρότητα εορτάστηκε η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

Με την καθιερωμένη παρέλαση των σχολείων, συλλόγων, φορέων επί της Λεωφόρου Ηρακλείου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Νέας Ιωνίας.

Το πρωί τις 28ης Οκτωβρίου σήμαναν οι καμπάνες όλων των εκκλησιών και κυμάτιζαν σε όλη την πόλη οι ελληνικές σημαίες.

Σύμφωνα με τα πρόγραμμα τελέσθηκε δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ.

Στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, μετά το τέλος της οποίας κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Μητέρας.

Ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον δήμαρχο της Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Με τις παρελάσεις σε Παπάγο και Χολαργού ολοκληρώθηκε ο λαμπρός εορτασμός

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Παπάγου – Χολαργού για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με τις παρελάσεις στις Κοινότητες Παπάγου και Χολαργού.

Ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις της Κοινότητας Παπάγου, στις οποίες επίσης παραβρέθηκε η υφυπουργός Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη. Στην Κοινότητα Χολαργού ο δήμαρχος εκπροσωπήθηκε από τον αναπληρωτή δημάρχου Αθανάσιο Βαλυράκη.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησαν στην Αγία Σκέπη η κ. Ελένη Κορναράκη, φιλόλογος-θεολόγος του 1ου Λυκείου Παπάγου και στην Παναγία Φανερωμένη Χολαργού η κ. Ελένη Βλαχογιάννη, φιλόλογος του 2ου Λυκείου Χολαργού.

Τελετάρχες των παρελάσεων ήταν οι κ.κ. Ευτυχία Μοσχάκη, Φάλυ Παπανικολάου, Βάνα Κατσούλη και Μιχάλη Τράκα.

Τιμή και μνήμη στους Ήρωες της πατρίδας μας

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού πραγματοποίησε εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ήρωες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Σε αυτό το πνεύμα έλαβε χώρα μια συγκινητική τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων, με τη συμμετοχή παιδιών από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, των μαθητών των σχολείων καθώς και των συλλόγων της πόλης.

«Η κατάθεση στεφάνων, ως πράξη τιμής και μνήμης, υπογραμμίζει τη σημασία της ιστορικής συνέχειας και ενώνει γενιές Ελλήνων κάτω από τη σκέπη των αξιών που μας άφησαν οι πρόγονοί μας. Με δέος και σεβασμό, τα παιδιά και οι νέοι της πόλης μας απέτισαν φόρο τιμής σε όσους έδωσαν το ύψιστο τίμημα για την ελευθερία, δείχνοντας έμπρακτα πως η μνήμη τους παραμένει ζωντανή» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος δήλωσε: «Η ιστορία είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζουμε το παρόν και το μέλλον μας. Οφείλουμε στα παιδιά μας να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη αυτών που πολέμησαν για να μπορούν εκείνα να ζουν ελεύθερα. Με αυτό τον τρόπο καλλιεργούμε τις αξίες της αλληλεγγύης, της αυτοθυσίας και του πατριωτισμού».

Κατάθεση στεφάνου από τον Σύλλογο Πελοποννησίων Χολαργού – Παπάγου

Με αίσθημα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας, ο Σύλλογος Πελοποννησίων Χολαργού – Παπάγου τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Πεσόντων Χολαργού. Το στεφάνι κατέθεσαν η αντιπρόεδρος Κατερίνα Τούτουζα, και η έφορος του Συλλόγου Βίκυ Μυλωνά – Κεχρή, εκπροσωπώντας όλα τα μέλη και αποτίοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές του έπους του ’40.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Παπάγου – Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου, μελών της δημοτικής αρχής, εκπροσώπων συλλόγων, φορέων, καθώς και σχολείων της πόλης. Τελετάρχης ήταν το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Βάνα Κατσούλη.

«Ο Σύλλογος, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Φίλιππο Τακόπουλο, παραμένει σταθερά προσηλωμένος στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την ανάδειξη των αξιών και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Χρόνια Πολλά σε όλους, με την ευχή να αντλούμε έμπνευση από το ήθος και τα ιδανικά των ηρώων μας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες

Σε κλίμα λαμπρότητας πραγματοποιήθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις και οι εκδηλώσεις εορτασμού για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στις τρεις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Πεντέλης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τις δοξολογίες στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στα Μελίσσια, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Νέα Πεντέλη και στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ στην Πεντέλη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν η επιμνημόσυνος δέηση, η κατάθεση στεφάνων και η εκφώνηση του πανηγυρικού από τη δήμαρχο Νατάσσα Κοσμοπούλου στα Μελίσσια, τους αντιδημάρχους Αρτέμιδα Αργύρη στη Νέα Πεντέλη και Ιωάννη Ζούνη στην Πεντέλη, παρουσία της περιφερειακής συμβούλου Μαργαρίτας Βάρσου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και πλήθους κόσμου.

Η δήμαρχος κάλεσε «να είμαστε πανέτοιμοι, μονιασμένοι και αποφασιστικοί, παραδίδοντας στα παιδιά μας το λάβαρο των διαχρονικών αξιών που με το αίμα τους μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας, καθώς τα παιδιά είναι η ελπίδα μας».

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

Με τη δέουσα λαμπρότητα ο εορτασμός του Έπους του 1940

Με την δέουσα λαμπρότητα τίμησε ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη γεμάτη ζωντάνια μαθητική παρέλαση, η οποία φέτος έλαβε χώρα στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στη Φιλοθέη.

Το εορταστικό πρόγραμμα ξεκίνησε με την επίσημη δοξολογία και την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας στους τρεις Ιερούς Ναούς Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, Αγίας Φιλοθέης, Αγίου Δημητρίου Ψυχικού και ολοκληρώθηκε με το Τρισάγιο καθώς και την κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων.

Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου και τα Συστήματα Προσκόπων και Οδηγών, καταχειροκροτήθηκαν παρελαύνοντας στη σημαιοστολισμένη Φιλοθέη, παρουσία της δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων του κλήρου, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Περιφέρειας και τοπικών συλλόγων, ενώ παραβρέθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Το Χαλάνδρι τίμησε την 28η Οκτωβρίου 1940

Τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία και δικαιοσύνη τίμησε πλήθος κόσμου που συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Χαλανδρίου για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, με κορύφωση τη μαθητική παρέλαση.

Μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τάνια Καραγιάννη, τον Πρέσβη της Παλαιστίνης Yssef Dorkhom, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι στο Φως Χάρη Ρώμα, τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων Αγαπάμε το Χαλάνδρι και Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023, τον εκπρόσωπο του Α.Τ. Χαλανδρίου και τους εκπροσώπους συλλόγων και φορέων της πόλης.

Κατάθεση στεφάνων έγινε και στο Ηρώο της Εθνικής Αντίστασης.

«Το έπος και οι ήρωες του ’40 μας έδειξαν τη σωστή πλευρά της Ιστορίας» τόνισε, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο δήμαρχος Χαλανδρίου, υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα που τα θύματα πάνε να ξεχαστούν, ενώ ο κόσμος γύρω μας όλο και περισσότερο θυμίζει τη δεκαετία πριν το ’40 και την ώρα που παλιοί και νέοι εφιάλτες τριγυρίζουν στη γειτονιά μας, σκορπώντας μίσος, εξαθλίωση και θάνατο, είναι κρίσιμο να θυμόμαστε ότι πολλές φορές η ιστορία απειλεί να επαναλαμβάνεται. Γι’ αυτό και τα ΟΧΙ του σήμερα οφείλουν να στέκουν ορθά απέναντι στον πόλεμο, αλληλέγγυα σε κάθε σημαία λευτεριάς για κάθε καταπιεσμένο και μαχόμενο λαό.

Το έπος του 40, η εποποιία της Εθνικής Αντίστασης, οι μάρτυρες και οι ήρωες αυτού του τόπου, έδειξαν ποια είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας. Τότε και για πάντα: Με την ελευθερία και την δικαιοσύνη».

Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλανδρίου.

Το ΚΚΕ και οι αντιστασιακοί τίμησαν την επέτειο

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την επέτειο της 28ης Οκτώβρη πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας (28 Οκτωβρίου 2024), οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Χαλάνδρι και το Παράρτημα Χαλανδρίου ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ στην Πλατεία Χαλανδρίου.

Σύντομη ομιλία εκ μέρους του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ Χαλανδρίου έκανε η Μαρία Κουκούμα.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης από το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ Χαλανδρίου και από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στο Χαλάνδρι.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet