Φ. Αλεξόπουλος: Επιβάλλεται να προστατεύσουμε τους οικονομικά αδύναμους πολίτες του Δήμου Αγίας Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις – Αγορά

Φ. Αλεξόπουλος: Επιβάλλεται να προστατεύσουμε τους οικονομικά αδύναμους πολίτες του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Ο επικεφαλής της παράταξης Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη, Φώτης Αλεξόπουλος, με επιστολή του προς τις παρατάξεις του Δήμου Αγίας Παρασκευής, επισημαίνει την ανάγκη άμεσης παρέμβασης του Δ.Σ Αγίας Παρασκευής προς τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για τους δανειολήπτες και οφειλέτες, που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες της Covid-19, όπως ενημερώνει ο συνδυασμός.

Σύμφωνα με την Αγία Παρασκευή-Σύγχρονη Πόλη, ο κ. Αλεξόπουλος υπογραμμίζει ότι, «εκτός από τις επιχειρήσεις που έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας με απόφαση της κυβέρνησης, σοβαρό πλήγμα δέχονται επίσης και οι εργαζόμενοι σε αυτές».

Επίσης, στη σχετική επιστολή ο επικεφαλής της παράταξης σημειώνει ότι «σε δύσκολη θέση έχουν βρεθεί μεγάλες κατηγορίες αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών και εργαζόμενοι με ημερομίσθιο, χωρίς σταθερό εργοδότη που δεν λαμβάνουν καν επιδόματα».

Ειδικότερα, ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρει στην προαναφερθείσα επιστολή:

Κύριοι/ες

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, με την ιδιότητα του πολιτικού συμβούλιου, επιβάλλεται να παρέμβει, ώστε να περισώσει τις ομάδες «υψηλού κινδύνου» που πλήττονται, εδώ και πολύ καιρό, αφού τα εισοδήματα τους, έχουν «εξανεμιστεί», λόγω της  πανδημίας Covid-19.

Το Δ.Σ Αγίας Παρασκευής, οφείλει με ψήφισμα, να «πιέσει» την κυβέρνηση, ώστε να προβεί σε απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις για την αναστολή δόσεων και δανείων, εφόσον δεν προστατεύονται με άλλον τρόπο. Όπως π.χ. πρόγραμμα «Γέφυρα».

Εκτιμώ πως οι οικονομικές συνέπειες στην επιχειρηματικότητα της πόλης μας έχουν τρομερές συνέπιες και για τους επαγγελματίες συμπολίτες μας, αλλά και τους εργαζόμενους συμπολίτες μας, που πλήττονται από την παρούσα κατάσταση και εξυπακούεται ότι οφείλουμε να ασκήσουμε οποιαδήποτε πίεση, ώστε να έχουμε θετικά αποτελέσματα .

Οφείλουμε να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να εξετάσει τη δημιουργία ενός νέου προστατευτικού πλαισίου για τις ευάλωτες κατηγορίες των συμπολιτών μας.

Τι προτείνω:

  • Στους καταναλωτές να υπάρξει το δικαίωμα ελαστικών δόσεων των υποχρεώσεων τους για περίοδο 12 μηνών.
  • Να ανασταλούν έως το τέλος του 2021 τα κάθε φύσης πρόστιμα-ποινές εκπρόθεσμων καταβολών προς τις τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και ασφαλιστικά ταμεία από συμπολίτες μας, που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.
  • Άμεση νομοθετική ρύθμιση επιμήκυνσης αποπληρωμής των δόσεων δανείων που λήγουν μέσα στην περίοδο των έκτακτων μέτρων.
  • Να μην διακόπτουν οι εταιρείες σε καταναλωτές, τις υπηρεσίες σε είδη, βασικής, πρώτης ανάγκης, όπως (ρεύμα, νερό, τηλεφωνία κ.λπ.) και σε καμία των περιπτώσεων, να μην προβαίνουν σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης απαιτήσεων, σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής από πληττόμενους συμπολίτες μας.
  • Να απαιτηθεί, ώστε να διακοπεί προσωρινά κάθε δραστηριότητα των εταιρειών «ενημέρωσης οφειλετών» προς τους συμπολίτες μας.

Αγαπητοί Συνάδελφοι/ες

Όπως καταλαβαίνετε η κατάσταση είναι δύσκολη και είναι απόλυτη ανάγκη να ληφθούν πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση ως ανακουφιστικά μέτρα.

Ο σκοπός μας είναι ιερός, σύννομος και οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό των πληττόμενων συμπολιτών μας.

Οφείλουμε να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να παρέχει την ιερά υποχρέωση της προστασίας, ώστε να μην οδηγηθούμε σε πλήθος πτωχεύσεων και απώλειας περιουσιακών στοιχείων συμπολιτών, στην πόλη μας.

Βρίσκομαι στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση και βοήθεια, επί της σύστασης του συγκεκριμένου Ψηφίσματος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet