Φ. Αλεξόπουλος: Μειώσεις… εντυπώσεων και όχι ουσίας στα τέλη
Κοινωνία

Φ. Αλεξόπουλος: Μειώσεις… εντυπώσεων και όχι ουσίας στα τέλη

Ο τέως δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής Φώτης Αλεξόπουλος κατηγορεί τη διοίκηση του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου για πολιτική “εντυπώσεων” στο θέμα των δημοτικών τελών και επαναφέρει παλαιότερη δική του πρόταση για μείωση των τελών, μέσα από τον συνδυασμό προσλήψεων ανέργων του Δήμου σε τοπικές επιχειρήσεις.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Φ. Αλεξόπουλος επισημαίνει:

Στην προηγούμενη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου, ως μέλος, είχα επισημάνει πάμπολλες φορές, τεκμηριωμένα, την αναγκαία μείωση των δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Όμως θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι η συγκεκριμένη πρόταση πάντα συνοδευόταν από ένα συγκεκριμένο σχέδιο που σκοπό είχε την καταπολέμηση της ανεργίας στον Δήμο Αγίας Παρασκευής προς όφελος όλων και περισσότερων ανέργων συμπολιτών μας.

Το συγκεκριμένο σχέδιο – πρόταση αποτελούνταν από δύο σκέλη ως εξής:

Α) Δημιουργία γραφείου υποστήριξης Ανέργων.
Β) Μείωση τελών σε επιχειρήσεις που θα προσλάμβαναν ανέργους από τον Δήμο μας.

Όπως ήταν «φυσικό», αυτή η πρότασή μου ποτέ δεν στηρίχτηκε, παρά το γεγονός ότι είχε υλοποιηθεί ως πειραματική εφαρμογή στον Δήμο Χερσονήσου, με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα από τον Σύλλογο Ξενοδοχοϋπάλληλων.

Αυτό που μου προκαλεί πάντως μεγάλη ανησυχία είναι το γεγονός ότι η δημοτική Αρχή Σταθόπουλου συνεχίζει να “περπατά” στα χνάρια του προκάτοχου της Βασίλη Ζορμπά και να καλλιεργεί μόνο «ολιγόλεπτες πανηγυρικές εντυπώσεις» χάνοντας την ουσία.

Τι άλλο μπορεί να υποθέσει κανείς, άλλωστε, όταν βλέπει τα αποθεματικά των 2.000.000 ευρώ σε κωδικούς της Καθαριότητας και αντί να γίνονται βασικά «εργαλεία» ανάπτυξης για την Πόλη, δυστυχώς να εξανεμίζονται προς όφελος των «καλών περγαμηνών»;

Δυστυχώς, ακόμη να καταλάβουν μερικοί ότι η εποχή των «εντυπώσεων» έφυγε και πλέον, διανύουμε την Αυτοδιοίκηση της ουσίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet